30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Přestupek provozovatele (SprDel) - údajné stání na chodníku  (Přečteno 1123 krát)

Totmutblitzer

• Zobrazit profil

Dobrý večer vespolek,

předem chci poprosit o toleranci za laxní a pohodlné vedení správního řízení ve věci přestupku provozovatele vozidla. Ostatní věci byly řádně a důkladně řešeny už od počátku, bohužel vlivem určité nedostatečné komunikace s provozovatelem a jeho pohodlnosti (občas ho skoro musím přemlouvat, aby neplatil, přitom ušetřená částka jde do desetitisíců + písek do soukolí SO a kdyby se více snažil, tak třeba i whitelist) se tato konkrétní věc dostala do mnohem těžší procesní situace, než mohla být, pokud by se řešila se stejnou důkladností jako věci předchozí (pokud mohu alespoň trochu pomoci naproti zdejší nehynoucí snaze pomoct, tak současná statistika z tohoto SO je cca 50 přestupků, polovina se dostala do stádia výzvy k úhradě určené částky, pouze dvě věci měly pokračování ve formě Výzvy ke sdělení totožnosti řidiče, z toho pouze jedna došla do tohoto nelichotivého stadia vlastní vinou).

Inu, provozovatel byl uznán vinným z přestupku provozovatele, protože nazjistil [...] - jednalo se o stání na chodníku. A teď k jednotlivým specifikám této věci. Nechci být zatím příliš konkrétní před řešením v neveřejné sekci (data, místo, ...), ale až na pasivní přístup k vedení řízení do rozhodnutí se myslím jedná o vcelku specifický a zajímavý případ.

04/2017 - spáchání údajného přestupku neznámým řidičem (MP zajistila fotodokumentaci)
05/2017 - výzva k úhradě určené částky (ignore)
11/2017 - výzva k podání nezbytného vysvětlení (ignore) - že na tuto výzvu se reaguje víme (možná to šlo u tohoto SO dotáhnout do prekluze i napráskáním Čecha, ale lhůta k promlčení se přerušuje)
01/2018 - usnesení o odložení věci + příkaz
01/2018 - žádost o kopii kompletní spisové dokumetace dle zákona č. 106/1999 Sb.
01/2018 - odpor
02/2018 - předvolání k ústnímu jednání
03/2018 - protokol o ústním jednání (nedostavil se)
03/2018 - žádost MVČR ve věci funkčnosti datové schránky (datovka zpřístupněna 02/2018)
03/2018 - vyrozumnění o možnosti vyjádřit se přd vydáním rozhodnutí k podkladům rozhodnutí
04/2018 - protokol o seznámení s podklady pro rozhodnutí (nedostavil se)

Zatím největší oříšek je, že správní orgán zaslal rozhodnutí obyčejnou doporučenou poštou, když měl zasílat do datové schránky. Vzhledem k tomu, že provozovatel nechce riskovat v tomto stadiu exekuci a následné navrácení v předešlý stav podle ust. § 41 SprŘ, správní žalobu, stížnosti [...] a další věci s tím spojené, které mohou paralelně rozvětvit celou věc, tak obviněný chce jít spíše cestou řádného odvolání. Pokud je moje povědomí správné, tak po podání odvolání, už není možné je vykoupat v téhle procesní chybě se slušným potenciálem. Takže bych se rád poradil jakým způsobem nenechat dojít do právní moci, ale zároveň toto využít. Zítra půjde zplnomocněnec pro kopii spisu (která měla být samozřejmě dávno obstaraná - podle 106/1999 bylo zamítnuto) a je nutné podat minimálně blanketní odvolání, které mám i s judikaturou připravené. Ještě jsem uvažoval jít cestou nahlédnutí do spisu podle ust.
 § 37 SprŘ a zaslání elektronické kopie do DS, ale nejsou tam pevně dané lhůty jako v případě 106/1999 a v tomto stadiu kdoví kdy bychom spis dostali. Ještě jsem nehledal zde, ale pokud nenajdu, rád bych poprosil i o odkaz na plnou moc, která se týká kopie spisu, vše si samozřejmě upravím na tento případ. Zatím se jedná pouze o hrubé nastínění situace (jistě jsem na hodně klíčových věcí zapomněl), po případném přesunu do neveřejné sekce bych info rozšířil.

Chtěl bych požádat o řešení v neveřejné sekci.
« Poslední změna: 24 Května 2018, 22:53:39 od Totmutblitzer »
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
Re:Přestupek provozovatele (SprDel) - údajné stání na chodníku
« Odpověď #1 kdy: 24 Května 2018, 22:55:12 »

Jaký smysl má přesun do kuchyně, když provozovatel nespolupracuje?
Případ je celkem jednoduchý. Rozhodnutí ignorovat a počkat až to zkusí vymáhat a pak jim to teprve hodit na hlavu.

Pokud se odvoláte, tak to odvolačka vrátí kvůli neseznámení s podklady a v dalším kole to projedete.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 24 Května 2018, 23:05:03 »

Rozhodnutí bude doručeno nahlédnutím nehledě na datovou schránku a chybné zaslání.
IP zaznamenána

Totmutblitzer

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 24 Května 2018, 23:05:55 »

Jaký smysl má přesun do kuchyně, když provozovatel nespolupracuje?
Případ je celkem jednoduchý. Rozhodnutí ignorovat a počkat až to zkusí vymáhat a pak jim to teprve hodit na hlavu.

Pokud se odvoláte, tak to odvolačka vrátí kvůli neseznámení s podklady a v dalším kole to projedete.
Spolupracuje, ale je nedůvěřivý a z různých důvodů nejsme ve spojení jako dříve, takže není tolik příležitostí vše konzultovat a navrhovat možné varianty strategií obrany. Nedůvěřivost je dána hlavně tím jako je obvyklé - je velmi těžké člověku, který se o to nezajímá, dokázat, že každý cár papíru od SO není definitivní a zákonnou záležitostí. Ale je z principu je mi líto zrovna v této fázi složit zbraně. De facto jsem názoru, že vlastně celá obrana má reálnou šanci v odvolání a všechny kroky mají směřovat k odvolání, proto by to bylo škoda teď vzdát. Navíc jde i o určitou formu cti - pokud si toto nechá líbit, tak SO ví, že cokoli mu pošle, tak nakonec zaplatí, byť ne hned.

Možnost seznámení se s podklady před vydáním rozhodnutí podle mě provozovatel dostal tím „Vyrozuměním“.

Nevim, jestli je vhodné uvádět takhle veřejně procesní obranu, ale po vydání rozhodnutí to asi ničemu neuškodí:

- podle PřesZ platného před 1.7.2017, kdy byl údajný přestupek zadokumentován platilo: ust. § 87 odst. 1 zákona č. 200/1990 Sb.:
Citace
Přestupek lze projednat uložením pokuty v blokovém řízení, jestliže je spolehlivě zjištěn, nestačí domluva a obviněný z přestupku je ochoten pokutu (§ 13 odst. 2) zaplatit.
ust. § 125h odst. 1 písm c), zákona č. 361/2000 Sb.:
Citace
Obecní úřad obce s rozšířenou působností bezodkladně po zjištění nebo oznámení přestupku vyzve provozovatele vozidla, s nímž došlo ke spáchání přestupku, k uhrazení určené částky, pokud porušení je možné projednat uložením pokuty v blokovém řízení.
-> řidič nikdy nevyjádřili ochotu k zaplacení pokuty, ani ho neznají a výzva musí předcházet přestupku provozovatele
Navíc platí toto ust. § 112, zákona č. 250/2016 Sb. (nový PřesZ):
Citace
Na přestupky a dosavadní jiné správní delikty, s výjimkou disciplinárních deliktů, se ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona hledí jako na přestupky podle tohoto zákona. Odpovědnost za přestupky a dosavadní jiné správní delikty, s výjimkou disciplinárních deliktů, se posoudí podle dosavadních zákonů, pokud k jednání zakládajícímu odpovědnost došlo přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona; podle tohoto zákona se posoudí jen tehdy, jestliže to je pro pachatele příznivější.
Tedy by celé řízení po vydání výzvy mělo být od začátku nezákonné.

- Dále NSS sice judikoval, že SprDel není protiústavní a ÚS rozhodnul, že nevybočuje z ústavních kautel, ovšem KS v Ostravě podal ústavní stížnost, která je moc hezky odůvodněná, nezabere to na zasypaný odvolací orgán?

- Přijde mi, že se vůbec nezabývali kauzálním nexem - tedy přímou souvislost mezi jednáním a následkem.

- Zavinění se nemusí prokazovat v přestupku provozovatele, ale aby mohla vzniknout odpovědnost za přestupek provozovatele, musí vzniknout samotná odpovědnost nezjištěného řidiče za přestupek. Tedy tam nevidím prokázání zavinění ani materiálního aspektu přestupku řidiče. Materiální aspekt SprDele nebo spíš přestupku provozovatele je konstatován dost povrchně.

- Dá se uplatnit nehoda v případě stání? Např. řidič to opřel do okolních aut při parkování atd.

- Navrhovat důkazy lze v souladu s judikaturou NSS i při odvolání. Asi nemá valnýho smyslu práskat reálného řidiče, u kterého se už promlčelo, když se rozjel přestupek proti provozovateli, ale co namítat, že mimo fotodokumentaci byla na začátku chodníku přenosná značka, která stání na něm povolovala?

- Samotný chodník je zákonem nedefinovaný. Viděl jsem nějaké rozhodnutí soudů na toto téma a vždy se jednalo o diametrálně jiný případ než tento - skoro žádný obrubník, špatné odlišení od okolní vozovky, žádné fyzické záterasy.

- Vozidlo tam řidič odstavil z důvodu náhlého rozsvícení červené kontrolky, kdy vzhledem k bezpečnosti musí neprodleně zastavit, případně mu chcíplo a dojel setrvačností na chodník. Myslím, že co se týče materiální stránky věci, tak to vyjde lépe než blokovat silnici. Imho, pokud by za ním jelo auto mohlo se jednat i o odvrácení hrozícího nebezpečí.

- Nemohl tam auto někdo odnést? Nezajištění ruční brzdou by asi neprošlo a hrozilo by rozjetí dalšího přestupku - nezajištění auta proti odjezdu nebo tak nějak, nechce se mi to hledat.

- Jsem si vědom rozsudku NSS č.j. 3 As 7/2014 - 21, ale nešlo by rozporovat, že SO neučinil kroky, které by ve světle dnešních promlčecích lhůt neznamenaly žádnou obstrukci a nešly proti ust. § 6 odst. 2 SprŘ o ekonomii řízení? Např. předvolat osobu blízkou, která s velkou pravděpodobností mohla řídit vozidlo?

- Arbitrární výměra sankce - nový PřesZ pamatuje na snižování výměry sankce nebo upuštění.
ust. § 43 odst. 2:
Citace
Od uložení správního trestu lze též upustit, jestliže vzhledem k závažnosti přestupku, okolnostem jeho spáchání a osobě pachatele lze důvodně očekávat, že již samotné projednání věci před správním orgánem postačí k jeho nápravě.

ust. § 44:
Citace
(1) Pokutu lze uložit v částce nižší, než je zákonem stanovená dolní hranice sazby pokuty, jestliže

a) vzhledem k okolnostem případu a osobě pachatele lze důvodně očekávat, že i tak lze jeho nápravy dosáhnout,

b) je pokuta ukládána za pokus přestupku,

c) pokuta uložená v rámci zákonem stanovené dolní hranice sazby by byla vzhledem k poměrům pachatele nepřiměřeně přísná, nebo

d) pachatel spáchal přestupek, aby odvrátil útok nebo jiné nebezpečí, aniž byly zcela naplněny podmínky nutné obrany nebo krajní nouze, nebo překročil meze jiné okolnosti vylučující protiprávnost.

(2) Je-li výměra pokuty mimořádně snižována, musí být uložena pokuta alespoň ve výši jedné pětiny dolní hranice sazby pokuty stanovené zákonem.
Tímti se SO vůbec nezabýval. Opět povrchně a nepřezkoumatelně argumentoval, že odůvodnil dle ust. §§ 37-40 zákona č. 250/2016 Sb. a nijak se tímto nezabýval dále.

EDIT - https://www.30kmh.cz/index.php?topic=442.msg1955#msg1955 - i zde se to probíralo a závěr je se exekuci spíše vyhnout. Má s tím někdo zkušenosti? Zajímá mě, na kolik by to vyšlo, po jak dlouhý době je reálný, že to řeší, jak problematickej je přístup exekutorů, který jdou nejen přes zákony, ale snad i mrtvoly? A jak složitá je obrana proti tomuhle marastu?
« Poslední změna: 25 Května 2018, 00:59:18 od Totmutblitzer »
IP zaznamenána

Totmutblitzer

• Zobrazit profil
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25 Května 2018, 08:33:43 »

obecní úřady obesílají před předáním k exekuci ještě dlužní upomínku. Navíc exekuci dělají celníci a ne soukromý exekutor, takže si to prostě stáhnout z účtu a pak bude čas začít dělat dusno. Jen to na tom účtu prostě musí být.
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Přestupek provozovatele (SprDel) - údajné stání na chodníku
« Odpověď #6 kdy: 25 Května 2018, 09:33:41 »

Mně to vzali celníci ze stavebního spoření a část od finančáku, čemuž nerozumím, kde se tam peníze vzaly, ale vyčkávám s pruzením. Vše bez kominukace, nebýt exekuce účtu, kde bylo 00nic, myslel bych, že nebylo zahájeno žádné řízení.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 25 Května 2018, 10:55:53 »

obecní úřady obesílají před předáním k exekuci ještě dlužní upomínku. Navíc exekuci dělají celníci a ne soukromý exekutor, [...]
Vy víte o nějakém případu, ve kterém celníci zafungovali jako exekutor pro obec a inkaso peněžitého dluhu plynoucího ze správního aktu vydaného obecním úřadem? To bych docela chtěl vidět ...
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 25 Května 2018, 11:00:48 »

opas: úřady neposílají dlužní upomínku a využívají služeb soukromého exekutora, který s gustem obstaví všechny dostupné účty (včetně manžela/manželky) a vůbec je nezajímá, že exekuce je plně pokryta již z prvního (hlavního) účtu, ze kterého se nakonec provede srážka…
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 25 Května 2018, 12:09:25 »

obecní úřady obesílají před předáním k exekuci ještě dlužní upomínku. Navíc exekuci dělají celníci a ne soukromý exekutor, [...]
Vy víte o nějakém případu, ve kterém celníci zafungovali jako exekutor pro obec a inkaso peněžitého dluhu plynoucího ze správního aktu vydaného obecním úřadem? To bych docela chtěl vidět ...

Tohle už neplatí?
https://www.celnisprava.cz/cz/crostrava/tiskove-zpravy/2006/Stranky/060718-celnici-provadeji-exekuce.aspx
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 25 Května 2018, 12:46:18 »

Platí, já netvrdím, že to nelze*), ale cca od roku 2009 jsem to neviděl. Před rokem 2006 tuto kompetenci (obecnou správu daně podle správního řádu) měly finanční úřady a vcelku se to využívalo, pak to přešlo na celníky, chvíli kolem toho byl rozruch, a pak se to velmi utlumilo. Nejsem insider ani momentálně neznám nikoho, kdo by se dal v tomto směru vytěžit, ale tipnul bych si, že efektivita celníků, když měli pro jiného poskytnout službu, byla ještě tragičtější, než soudní výkon rozhodnutí (možná jim i trhá žíly, že tím, kdo si dovoluje je úkolovat, ani není stát, ale jen obec) a obce postupně přišly na to, že kombinace vlastního vymáhání doplněná soudním exekutorem jim vyhovuje lépe.

Nesleduji to, tak nevylučuji, že se to poslední dobou opět nějak neposunulo, stejně tak je možné, že existují lokální deviace.

*) § 106(2) SprŘ ve spojení s § 8(2) zákona o Celní správě
« Poslední změna: 25 Května 2018, 12:57:58 od hh »
IP zaznamenána

Totmutblitzer

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 25 Května 2018, 13:03:49 »

No, při slovech jako obstavění účtu a předexukuční upomínka provozovateli vstávaly vlasy hrůzou. Jde o Prahu, takže bych chtěl jít cestou budťo řádného blanketního odvolání dnes - (ne)doručeno bylo 10. 5. 2018, když první pokus o doručení byl 30. 4. 2018. Dotyčný si nechal dopis hodit do schránky, nepřebíral ho proti podpisu a občance. Mám za to, že pokud bych chtěl jít bezrizikovou formou, tak musím nejpozději dnes podat blanketní odvolání. Líbil se mi styl podání jkrause, takže dnes bych podal blanket viz níže, kdybyste něco navrhovali k doplnění. Je mi jen líto, že neproběhla námitka podjatosti všech úředních osob, omluvenky, návrh na provodení důkazů - výpověď svědků, napráskání řidiče a následné přiznání, navrhnutí nehody.

Možná se mi ještě podaří přesvědčit provozovatele k tomu, aby se nepřiznalo seznámení se s rozhodnutím, ale zároveň neproběhlo obstavení účtu, exekuce a tyhle věci, vůči kterým tahá člověk za kratší konec provazu a vše postupuje stylem - prostě makáme, že nezákonně nás nezajímá, podávej si stížnosti, žaloby, trestní oznámení.

Takže chci poprosit, jakou formou byste zvolili? Provozovatel chce jít cestou nejmenšího odporu a nezabředávat do příliš hlubokýho bahna. V tomto světle se mi zdá nejvhodnější buďto pozdní se seznámení s rozhodnutím (což by potvrdil tím, že proti tomu píše odvolání), což by proběhlo i v rozhodnutí, Magistrát by zaslal asi nový do datovky a ukrojilo by se jen trochu času z přerušený jednoroční lhůty. Nebo to nějak vhodně načasovat, aby se získalo co nejvíce času, ale aby úřad nepřikročil k vymáhání pohledávky.

« Poslední změna: 25 Května 2018, 13:23:47 od Totmutblitzer »
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 25 Května 2018, 14:11:31 »

Mám za to, že pokud bych chtěl jít bezrizikovou formou, tak musím nejpozději dnes podat blanketní odvolání.

Tady to úplně tak není.. protože když to špatně poslali tak neplatí fikce doručení..
když SO neprokáže dřívější doručení.. třebas nahlédnutím do spisu.. tak může provozovatel odvolání podat kdykoliv a tvrdit že se s dopisem právě seznámil a tak je to včas.

A nebo mě napadá.. superblanketní odvolání  :)
Provozovatel napíše že byl právě informován že mu ze strany SO byl doručován dopis *číslo zásilky z pošty*.. a že obsah nezná, ale z procesní opatrnosti jestli je možný opravný prostředek tak uplatňuje ten opravný prostředek.
 :)

I když.. píšete že je to Praha.. tam odvolání stejně shnije na MD..

Ale opravdu jste si jistý že Praha doručovala poštou i když provozovatel má správný typ datové schránky??
Praha do DS posílá a já myslím že mají systém který DS ověřuje automaticky a tak vypadá podezřele že by to jen tak ignorovali..
IP zaznamenána

Totmutblitzer

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 25 Května 2018, 15:06:23 »

Tady to úplně tak není.. protože když to špatně poslali tak neplatí fikce doručení..
když SO neprokáže dřívější doručení.. třebas nahlédnutím do spisu.. tak může provozovatel odvolání podat kdykoliv a tvrdit že se s dopisem právě seznámil a tak je to včas.

A nebo mě napadá.. superblanketní odvolání  :)
Provozovatel napíše že byl právě informován že mu ze strany SO byl doručován dopis *číslo zásilky z pošty*.. a že obsah nezná, ale z procesní opatrnosti jestli je možný opravný prostředek tak uplatňuje ten opravný prostředek.
 :)

I když.. píšete že je to Praha.. tam odvolání stejně shnije na MD..

Ale opravdu jste si jistý že Praha doručovala poštou i když provozovatel má správný typ datové schránky??
Praha do DS posílá a já myslím že mají systém který DS ověřuje automaticky a tak vypadá podezřele že by to jen tak ignorovali..
Vím, že to fakticky v souladu se zákonem nedoručili, ostatně je to tu rozebíráné xkrát a k tomu judikatura. Problémem je, že správní orgány často nedodržujou zákon, stejně tak další orgáni, který by se mohli podílet na vymáhání pohledávky, protože jsou motivovaní vybrat za každou cenu pokutu. Naopak nejsou motivovaní zákony dodržovat, protože málokdo je opravdu hustej a jde do správních, zásahovejch žalob, TO nebo alespoň stížností a málokdy dojde k sankci dotyčných úředníků, exekutorů, a vše je řešeno stylem nejdřív vykonáme, potom se možná něčeho zpětně domůžeš.

Provozovateli vozidla byla v únoru zpřístupněna datová schránka pro FO. Je to ale dobrá poznámka, protože mi nejde do hlavy, jak můžou v rozhodnutí uvádět žádost na MVČR na straně 3 dole v březnu, kde jim bylo poskytnuto, že DS byla zpřístupněna, na straně 4 nahoře v březnu zasílali do DS „Vyrozumění“, ale rozhodnutí v květnu pošlou obyčejnou poštou doporučeně do vlastních rukou. Ještě jsem se ptal provozovatele, jestli nezasílali vzhledem ke krátkém intervalu od založení DS do DS a zároveň do pošty, ale v DS žádné rozhodnutí nebylo doručeno. Jak by se potom dokazovalo, že se něco nestalo? Předpokládám klasické "in dubio pro reo" - SO musí prokazovat elektronickou dodejkou, která je vázaná na identifikační číslo DS.

Jak konkrétně byste toto "superblanketní" odvolání formuloval?

Taky se mi zdá nejlepší jít cestou blanketního a potom normálního odvolání v případě Prahy, je to asi nejčistší cesta. Ovšem chtěl bych požádat, co si zdejší tvrdé jádro o tom, co jsem nastínil v předchozích příspěvcích, myslí. Zdali taková obrana má způsobilost pro zrušení rozhodnutí MD, jestli vás napadají nějaké další odvolací body a jakou konkrétní cestou byste se vydali. Jak jsem psal - mohlo to být mnohem jednodušší, ale stalo se. Teď je spíš potřeba se do dnešního večera rozhodnout, jestli přiznat seznámení se s rozhodnutím a poslat blanket nebo zkusit ten superblanket, případně jít do rizika a nechat to zajít do nějakého bezpečného stádia, kdy nedojde k předexukční výzvě, v horším případě rovnou k exekuci nebo obstavení účtu a potom jít cestou ust. § 41 SprŘ navrácení do původního stavu a přezkumu podle ust. § 94 SprŘ.
« Poslední změna: 25 Května 2018, 15:22:01 od Totmutblitzer »
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 25 Května 2018, 18:10:06 »

Ještě jsem se ptal provozovatele, jestli nezasílali vzhledem ke krátkém intervalu od založení DS do DS a zároveň do pošty, ale v DS žádné rozhodnutí nebylo doručeno. Jak by se potom dokazovalo, že se něco nestalo? Předpokládám klasické "in dubio pro reo" - SO musí prokazovat elektronickou dodejkou, která je vázaná na identifikační číslo DS.

Ano.. SO musí prokázat že bylo doručeno a kdy.
Ale je zvláštní že Praha udělala botu v DS..

Jak konkrétně byste toto "superblanketní" odvolání formuloval?

Svými slovy bych napsal asi to co jsem tu popsal..
IP zaznamenána