V pondělí jsem byl na ústním projednání přestupku.
- ve spisu není vůbec žádný "obsah", na což jsem úředníka upozornil
- chybí dodejka/doručenka oznámení o zahájení řízení/předvolání k ústnímu jednání, na termín doručení se mě úředník nenápadně zeptal, po pravdě jsem mu řekl, že jsem převzal 4 dny před nařízeným jednáním a v protokolu o ústním projednání přestupku jsem ho donutil vymazat "řádně a včas" u "předvolán"
- k jednání byli předvoláni PaCHové, i když to v předvolání nebylo uvedeno, na to jsem ho upozornil též (snažil se mi tvrdit, že to tam být nemusí)
- k přestupku jsem nevypovídal
- předvolaní PaCHové:
-- shodně odmítali uvést cokoliv podrobnějšího k ustavení vozidla než to, že to provedli "v souladu s návodem výrobce", a to i přes moje opakované dotazy, aby to stručně popsali, včetně dotazu, zda manipulovali s radarovou hlavou apod. - na to uvedli, že s hlavou nemohl manipulovat nikdo cizí a to, zda s ní manipuloval někdo z nich si nepamatují
-- uvedli, že před započetím měření kontrolovali dopravní značení v úseku v obou směrech, na dotaz, zda to nějak zaznamenali, uvedli, že to někdy fotí, ale nepamatují si, jestli to dělali v tomhle případě; značky byly podle nich umístěny správně, ale žádné schéma, jak mají být umístěny, neměli
-- ve vozidle v okamžiku přestupku identifikovali muže, na sedadle spolujezdce také prý někdo seděl, ale nepamatují se, kdo, a na zadních sedadlech neví
-- v policejním vozidle nebyla kamera, videozáznam z výjezdu není
-- místo měření je určeno "přibližně v polovině úseku s dopravním omezením", ve snímku nejsou GPS souřadnice, podrobněji určit neumí
Protokol sem zkusím nahrát, ale má asi 10 stran, tak mi to chvíli zabere, než to anonymizuju