Pánové, díky moc všem! Když všechny vaše podněty spojím do jednoho příspěvku:
Opas - asertivní mlčení mi nedělá problém a nahrávat vše hodlám. Trochu mě děsí ty případné otázky na svědka/poškozeného - měl jste na mysli, zahnat ho do úzkých tím, že nebude schopen zodpovědět otázky na detaily té události? Jako že jak byl přesně pes zbarven, jaké barvy bylo vodítko, barva očí psa atp.? Nedělám si legraci, mě nic jiného, na co se ptát, momentálně nenapadá...

PK202 - ano, jsem si vědom faktu, že to dcera s tím spisem ne úplně zvládla. Jednání je ve čtvrtek, já se na úřad můžu se zmocněním k nahlédnutí dostat o den dříve, tj ve středu, každopádně stále s dostatečnou rezervou na reakci na případný příkaz (pravděpodobně tam dojdu v tu středu). Také mě zarazilo, že není k dispozici foto zničeného majetku (kabátu), protože co už jiného by přiloženého být mělo, když ne foto doličného předmětu? Povahu psa si netroufám hodnotit, já ho neznám (je jejího ex-přítele) a můžu potvrdit, že k ostatním psům tedy přátelský není. Dokonce byl v mezidobí zaznamenán další incident, kdy ten její ex ho venčil, neměl ho ani na vodítku a jeho pes málem přizabil nějakého jiného, menšího. Není to nic k chlubení, ale musím to sem napsat, aby byl celkový obrázek úplný. Po tomto incidentu je doma navštívil příslušník MP a požadoval očkovací průkaz a údaje o majiteli. Mluvila s ním dcera, ale to už ode mě byla poučena, jak (ne)mluvit s policií a tak mu odmítla cokoliv sdělit a MP odešel s nepořízenou. Jenže si nedělám iluze, že se zpráva o tomto excesu nedonesla na MÚ a že tento nebude, i kvůli této události, postupovat asi úplně nestranně...
vvvvvv - jak píšu výše, ještě tam ve středu raději zajdu, ať jsem připraven. Sprostá podezřelá už, bohužel, povýšila na obviněnou... Že byl pes uvázán nakrátko, se zmiňuje i PČR v protokolu. Nevím, co to mají někteří lidi za zvyk, přibližovat se k cizím psům - a to teď myslím i tu svědkyni... Já nejsem pejskař a psy spíš nemusím (mám rád kočky), a tak tu nebudu tohoto konkrétního vychvalovat a dělat z něj toho nejvychovanějšího a nejposlušnějšího robota na světě (ostatně, jaký pán, takový pes a to sedí i zde). Jen si prostě myslím, že si to poškozený zavinil sám, notabene, jestli se vůbec stalo to, co tvrdí...
hh - Topol? Teď jsem asi já dub - co je na tom Topolovi divného? S kým by měla být shoda jmen?
Díky, Honza M.