Zdravím,
15.1.2014 bylo vozidlo, jehož jsem provozovatelem, přistiženo obecní policií jak v obytné zóně parkuje mimo vyznačené parkoviště.
O několik měsíců později přišel z místně příslušného městskeho úřadu s rozšířenou půspbností bonzpapír, ať udám řidiče nebo zaplatím.
Bonzpapír jsem ignoroval a následně mi byl doručen příkaz, u kterého se správní orgán nezdráhal mi naúčtovat paušální náhradu nákladů řízení ve výši 1000kč

Proti příkazu jsem ve lhůtě podal odpor a v podstatě obratem mi úřad sdělil, že proti mně zahajuje řízení, ale že po posouzení povahy věci usoudil, že není nezbytné, aby se konalo ústní jednání a já se mám do pěti dnů od doručení oznámení možnost vyjádřit k podkladům pro vydání rozhodnutí.
Pokud se ve stanovené lhůtě k podkladům nevyjádřím nebo neuplatním své návrhy na doplnění, bude rozhodnuto i bez toho.
V tomto stavu se věc nachází ke dnešnímu dni (28.5.2014).
Do spisu jsem zatím neměl možnost nahlédnout, ale s největší pravděpodobností obsahuje nicneříkajíci foto mého auta na neznámém místě a oznámení od strážníka obecní policie.
Dále mám v ruce vyjádření silničního správního úřadu k dopravnímu značení v této obytné zóně, kde je místo, na němž vozidlo stálo, označeno jako parkoviště. V reálu tak označeno není, ale myslím, že by se mi to mohlo hodit, až přijde na přetřes materiální aspekt přestupku.
Jaký další postup by teď podle vás byl takticky nejvhodnější?
Mám se jít seznámit se spisem a pokud se potvrdí, že obsahuje jen oznámení a fotodokumentaci, navrhnout výslech strážníka a uplatnit všechny argumenty najednou, nebo bude lepší pasivní přístup, nechat je rozhodnout pouze na základě oznámení a všechnu munici si nechat až do odvolání?