30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8

Autor Téma: Značka - asi ji dobře nechápu  (Přečteno 5404 krát)

Hanni

• Zobrazit profil
Re:Značka - asi ji dobře nechápu
« Odpověď #75 kdy: 01 Března 2018, 07:02:04 »

Příkaz:
IP zaznamenána

Hanni

• Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: 01 Března 2018, 07:06:41 »

Odpor:
« Poslední změna: 01 Března 2018, 07:13:41 od Hanni »
IP zaznamenána

Hanni

• Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 01 Března 2018, 07:09:46 »

Jednání po odporu:
IP zaznamenána

Hanni

• Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 01 Března 2018, 07:17:01 »

Jednání:
IP zaznamenána

Hanni

• Zobrazit profil
« Odpověď #79 kdy: 01 Března 2018, 07:19:08 »

Nový důkaz:
IP zaznamenána

Hanni

• Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: 01 Března 2018, 07:21:28 »

A pak následuje rozhodnutí na předchozí straně. (Dva listy mi nejdou nahrát - předvolání k podání vysvětlení)
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 02 Března 2018, 06:22:14 »

Hanni, fotky klidně můžete zmenšit až na rozlišení 800x1200 přibližně, tahle monstra jsou zbytečně velká.

Ve spisu se sice hezky zabývají tím, kde se skutek stal, fotečky z gůglíku ok, ale vůbec se nezabývají otázkou, zda to je křižovatka, kde stojí značka a kde značka platí.
To je tedy směr, jakým psát odvolání.

Rozhodně doporučuji dát blanketní odvolání VČAS!!!!
A počkat na výzvu k doplnění. Mezitím už si psát.
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #82 kdy: 02 Března 2018, 06:41:08 »

Hanni, to vaše odvolání (v návrhu) je tu mezi fotkami zapadlé, vložte ho znovu, vůbec jsem ho napoprvé neviděl.

Vaše odvolání:
Na začátku mi chybí věta, kterou jsem si zde vypůjčil od zkušenějších: "Rozhodnutí napadám v celém rozsahu, neboť bylo vydáno v rozporu s právními předpisy a je stiženo vadami takového charakteru, že zakládají nezákonnost napadeného rozhodnutí:" A zde vyjmenovat ty tři až čtyři nedostatky. Klidně jim říkejme vady rozhodnutí.

v bodu 1 bych přímo nazval - "chybějící" před "důkaz o zastavení a stání v místě kde je to zákonem zakázáno"
A klidně bych tam zopakoval, že jde o zásadní vadu rozhodnutí, když tam důkazy nejsou.

v bodu 2 je otázka taktiky, jestli už jim váš nákres situace, jak vozidlo stálo servírovat teď. Pokud jo, o hodně víc bych popsal, jak vozidlo stálo a jak šlo kolem projet. Fakt bych se rozvášnil a udělal z nákresu samostatný bod odvolání.
Protože ty tlachy o materiálním znaku jsou k prdu, to na každém úřadě vypořádají za minutu tím, že Ctrl+V zkopírují, co na ně už psali druhému a odvolací orgány to udělají také tak.
Nevíc mi není jasné, proč ten váš nákres a popis situace nevložíte spíš do bodu 1 nebo do samostatného bodu. K bodu 1 patří víc, je to váš důkaz o tom, jak to na místě bylo.

bod 3 je napsaný málo namítavě
Mně nyní v Hlinsku kraj uznal odvolání a vrátil věc k SO1 právě a jen z důvodu chybějícího doručení výzvy k seznámení s podklady. Pokud se to opravdu stalo, máte šanci velkou.
Uvedl bych:, " byla mi odepřena možnost pro vyjádření k podkladům před vydáním rozhodnutí." Případně hrát naivku: "Nevěděla jsem, že rozhodnutí již bude vydáno a že mám poslední možnost se s podklady seznámit. Žádnou výzvu jsem neobdržela, poté mi bylo doručeno rovnou rozhodnutí."

------------------------------------------------
PRO OSTATNÍ:
V příkazu byla obviněna z §4 písm. c)
V rozhodnutí z §27 odst. 1, písm d)
Je toto v pořádku, nechybí ve spisu nějaký doklad o tom překvalifikování?
Nemá být jeden z bodů odvolání nějaká námitka proti chybnému překvalifikování?
« Poslední změna: 02 Března 2018, 06:56:59 od mrfelix »
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #83 kdy: 02 Března 2018, 07:06:45 »

Váš náčrt místa stání, pokud ho chcete uvést (nevím, zda je to taktické) důkladně popište. Které vozidlo je vaše, jaký je to typ, rozměry. Napsal bych, že je patrné, že tam běžně parkují vozidla, že je místo užíváno.
Zašlete mi ještě puntík do mapy, kde to přesně je. Pokud chcete, můžu v programu AutoTurn vytvořit obalové křivky vozidla, které okolo stojících vozidel zajíždí do garáže.

A vy už jste někde přiznala, kdo vozidlo řídil? Pokud ne, je teď ten správný čas namítnout, že v rozhodnutí není dokázáno, kdo přestupek spáchal. Uvedl bych, že nelze vyloučit, že přestupek spáchala jiná osoba, pouze Vy jako obviněná jste s přihlédnutím k listině základních práv a svobod správní orgánu nevypověděla, kdo to byl.
Hrozí skok do sprdelu, ale kdy jindy to namítnout, když ne teď?
Leda doufat v druhé odvolání a namítnout to až tam, po víc jak roce od spáchání.
IP zaznamenána

vvvvvv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 02 Března 2018, 07:48:55 »

Všimnul jsem si, že v poučení je chybně, že má odevzdat ŘP, i když taková sankce uložena není. Nejsem si ale jistý, zda toho lze nějak využít.
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #85 kdy: 02 Března 2018, 09:57:39 »

Pokud o ten ŘP nemá přijít a úředník jen vybral špatný vzor pro ctrl+c, tak asi ne, ani to nezakládá vadu v poučení, díky které by byla odvolací lhůta delší (odst. 2 § 83 SprŘ).
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #86 kdy: 07 Března 2018, 12:51:42 »

Zajede v klidu.
IP zaznamenána

Hanni

• Zobrazit profil
« Odpověď #87 kdy: 18 Července 2018, 21:01:34 »

Dobrý den,
pokračování případu:
Rozhodnutí kraje po odvolání a pak další obvinění magistrátu, prosím, jak se ještě bránit? Je možné potom, co to kraj vrátil na magistrát a magistrát mě znovu obvinil se dále bránit? Nebo už po dalším vyřknutí ortelu magistrátem to na kraj nemůže znovu jít?
Moc děkuji za pomoc.
IP zaznamenána

Hanni

• Zobrazit profil
« Odpověď #88 kdy: 18 Července 2018, 21:02:44 »

Magistrát:

fu: spatna anonymizace - 18072018_2.jpg odstraneno
« Poslední změna: 18 Července 2018, 21:24:05 od fu »
IP zaznamenána

Hanni

• Zobrazit profil