30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Údajné parkování v křižovatce  (Přečteno 4019 krát)

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Údajné parkování v křižovatce
« Odpověď #45 kdy: 09 Dubna 2019, 23:45:02 »

takža asi v patek začnu tím že pošlu námitku podjatosti ouřadu (napovídání policajtovi při výslechu, zaslepenost a ignorování důkazů)
Ale i tam se musim do 14tého vyjádřit k podkladům (domnívám se že pojdatost neodkládá lhůtu na výjadření se k podkladům)
Napíšu si sem body co mě už napadly(budu rád za další rady)
- v zapise opicajta je uvedeno že byl pořízen zvukový záznam proč to teď nebyl předložen?
- když existuje jen zápis opicajta z místa činu a on u výslechu hned na začátku řekl že si ni nepamatuje (mám nahráno) není absence důkazů a nepřezkoumatelnost přestupku?
- můj svědek například uvedl že že jsem pustil blikačky což opicajt v zapíse nemá (a nepamatuje si).
- opicajt uvedl parkování v križovatce, a oni to podle jeho zapisu přehodnotili na stání.(stím se nedá nic dělat?)
- doložili sice kde všude byli v minulosti intalovány značky "vstupu do centra" ale neměly by i dokazat že tam byly i v okamžiku přestupku, že nebyl třeba nečím překryty nebo zacloněny(mohl tam třeba stát nákladák)?

Na výtku SO2 o tom že se nezabývali postatou zastavení a stání a že se dodnes nezeptali co jsem to vlastně vykládal bych je asi teď neupozornoval.
Předpokladám že i proti tomuto rozhodnutí se můžu odvolat na kraj, a znovu uvést že se tím nezabývali.

napadá vás ještě někoho něco?

Předem všem dekuji za pomoc.
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 10 Dubna 2019, 07:46:24 »

podjatost vynechte, to jen zapleveluje spis a může to přitížit u soudu.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 10 Dubna 2019, 20:16:11 »

no jo ale já je potřebuju ještě chvíli zaměstnat a zdržet:-)
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 14 Dubna 2019, 21:33:44 »

tak jak sem to ještě pročítal, tak nabývam dojmu že jim teď nic psát nebudu. Z Brna jim toho tam napsali celkem dost. Stejně si myslím že ouřada potvrdí za každou cenu. Předpokládám-li  správně že se můžu odvolat i proti novému rozhodnutí. Podle spisu se zatím jen zabývali značkama do vjezdu do města.

Párkrát se tu někde psalo že pokud je jen zapis z mista přestupku a není výpověď opicajta že to není platné.
Poradí mi prosím někdo podle jakého zákona či předpisu se to řídí? Asi to budu pořebovat do odvolaní:-)
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 14 Dubna 2019, 22:00:22 »

Odvolat se bezpochyby půjde i proti novému rozhodnutí SO1. Ohledně zápisu z místa jako důkazu doporučuji přečíst https://www.30kmh.cz/index.php?topic=349.0https://www.30kmh.cz/index.php?topic=1861.0 a https://www.30kmh.cz/index.php?topic=408.0
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 14 Dubna 2019, 22:34:48 »

děkuji moc, asi to nechám bez vyjadření se k podkladům, protože SO1 je už je stejně rozhodnut mě znovu ukřižovat. Všechno tohle na dám až do dalšího odvolání na kraj. Třeba se SO1 uklimbá a nevydá rozhodnutí do 8.6. a bude hotovo.

Zatím všem děkuji za podněty a až bude pokračování hodím to sem.
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 14 Dubna 2019, 23:13:22 »

Já bych vyjádření poslal, podle mne tím nemůžete nic zkazit, ba naopak. Pokud jej budou ignorovat, máte silný bod do odvolání či k soudu - protože silně pochybuji, že by jim to JMK napodruhé vrátil či zrušil. A pokud jej nebudou ignorovat, tak je to minimálně zdrží. Nevyjádřením se k podkladům si dle mne nemůžete pomoct.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 15 Dubna 2019, 09:31:57 »

Nevyjádřením se k podkladům si dle mne nemůžete pomoct.

Můžete.. když vaše námitka sice je vada v řízení, ale SO to může snadno okecat.. třebas když ve vyjádření namítnete materiální aspekt tak SO může jen do rozhodnutí doplnit větu že se materiálním aspektem zabýval.. když se nevyjádříte a namítnete to v odvolání tak to shodí rozhodnutí a máte další kolo.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 11 Června 2019, 09:48:56 »

Tak tu máme update, úředník se nechce své mrzké pokutičky vzdát.
Přidávám co vyplodil.
Mám do pátku možnost poslat odvolání(pak jedu na dovolenou).

- mají jen zapis z másta činu který je na jiný přestupek než uvádí úřad, a opicajt si výslechu nic napamatoval, přesto že mu úředník vehementně napovídal ze spisu.
- proč MP Znojmo nedoložila záznamem z kamer délku zastavení (stání)
- mám svědka který doložil že jsem z auta vykládal věci (takže zastavení) proc věří opicajtovi který si nic nepamatuje a né mému svědkovi který si pamatuje (oba jsou přece v roli svědků tudíž rovnocení)
- SO se do teď vubec nezajímal jestli jsem něco vykládal a co to bylo. (přesto že je to vykl i SO2)
- v zápise opicajta je uvedeno že byl pořízen zvukový záznam proč to teď nebyl předložen?
- doložili sice kde všude byli v minulosti intalovány značky "vstupu do centra" ale neměly by i dokazat že tam byly i v okamžiku přestupku, že nebyl třeba nečím překryty nebo zacloněny(mohl tam třeba stát nákladák)? stál sjem kousek od ní proč opicajt nevyfotil v daný okamžik i značku a tim doložil že to co dělá je opravněné? (no nemohl protože mozkovým myšlením vymyslel jiný přestupek než stáni v městké zoně)
- Materiální aspekt okecaly "Daným jednáním obviněného je ohrožen zájem společnosti na bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích." Stal jsem bokem takže jsem nikoho neohrožoval ani neomezoval.

zatím mě dál nic napadá
Kdyby někdo něco přidal budu moc rád:-)

IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 14 Června 2019, 01:26:47 »

Tak, odesláno a děj se vůle Boží.
A zítra hurá na dovolenou:-)
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 30 Března 2020, 23:19:07 »

Tak koukám že i v době ohrožení státu úředníci nelení a plodí pasqvily.

Přikládám rozhodnutí SO2 JMK.
Některé dedukce úřadu jsou opravdu dechberoucí.
Na tohle chci rozhodně podat správní žalobu i přezkum na MD.

Až se uklidním začnu nad tím přemýslet.
Řící pravdu znamená podle orgána "Obviněný nemístně napadá úřední osoby a navrhuje, aby bylo řízení zastaveno."
Na jedné straně přiznají že městká poloopice přiznala že si nic nepamatuje a na druhé straně napísou tohle "Obsah výpovědi strážníka navíc neodpovídá tomu, co obviněný uvedl v odvolání, tj. že by si strážník na nic nepamatoval. Jeho výpověď je sice stručná, nicméně jasná, srozumitelná a obsahově hodnotná." (opakoval jen to co mu napovídal SO1, a pak všeobecné věci"přišel jsem, viděl jsem, zapsal jsem")

Podle SO2 myslenkovým pochodem vydedukoval že jsem prý měl hled polopici vyklopit co jsem do lekárny nesl. A proč bych to dělal když poloopice trvala na přestupku parkování v křižovatce a ne na zákazu stání???? Je zvlaštní že svědkyně se ptaly co jsem nesl ale mě se nikdo do dnes nezeptal. A ještě to shodí že to beztak byla věc co nosím běžně a nebylo potřeba kvuli tomu zastavat na zákazu stání.

Nesmyslu je tam samozřejmě víc. Ale asi se dalo čekat že to podrží i když to bylo od SO1 vycucáno z prstu.

Mužu poprosit zdatné a zkušené místní bardy o pomoc se sepsanám žaloby resp. s body na co se zaměřit?

Ještě si to párkrát přečtu a hodím sem to co pokladám za důležité pro žalobu.

Děkuji za případné podněty.

IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 08 Dubna 2020, 21:05:12 »

Uvedl jste někdy v průběhu řízení, že jste s vozidlem přijel jako řidič a nikoli jako spolujezdec?
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 11 Května 2020, 00:40:11 »

Myslím že ano, ale projdu celý spis a kouknu se přesně.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 11 Května 2020, 00:41:11 »

Nevím úplně jak s tou žalobou začít.

Tak si sem začnu odkládat postřehy, a poprosím o komentáře mých úvah.

SO1 i SO2 lže.
např. jejich výrok: "Obsah výpovědi strážníka navíc neodpovídá tomu, co obviněný uvedl v odvolání, tj. že by si strážník na nic nepamatoval. Jeho výpověď je sice stručná, nicméně jasná, srozumitelná a obsahově hodnotná...."
stražník na začatku výpovědí uvedl že si nic nepamatuje(mám zvukový záznam), po té co mu SO1 napovídal ze spisu to jen zopakoval. A tato skutečnost o napovídání je uvedena i v zápise z jednání. Takže co je hodnotná výpověď?

dál:
"V právě posuzované věci bylo svědeckou výpovědí strážníka doloženo, že po dobu, po kterou se nacházel u vozidla, se kolem vozidla nikdo nepohyboval, nic nenakládal ani nevykládal. Obviněný ani neuvedl svou verzi příběhu o nákladu na místě do úředního záznamu, což by bylo přirozenou reakcí člověka, který ví, že se nedovoleného stání nedopustil, neboť pouze zastavil za účelem „donešení věcí do lékárny“. Rovněž lze oprávněně očekávat, že by obviněný na místě uvedl, o jaké věci, resp. o jaký materiál se jednalo (jeho velikost, množství apod.), komu byl určen, nebo jiné skutečnosti s tím související, na základě kterých mohlo být zhodnoceno, zda šlo o neprodlené složení nákladu. Úřední záznam je však takových informací prost. Obviněný se na místě odmítl vyjádřit a rovněž odmítl úřední záznam podepsat. Informaci o materiálu, který měl nést do lékárny, obviněný neposkytl ani v řízení před správním orgánem, ani v podaném odvolání. Informaci o nákladu, který měl být z vozidla obviněného vykládán, nepotvrdila ani svědkyně, která pouze sdělila, že obviněný nesl do lékárny nějakou věc, o které nic neví."

1. Na místě strážník deklaroval přestupek stání v křižovatce což zapsal i do záznamu který jsem odmítl podepsat. Že jsem tam pouze zastavil a né stál jsem mu řekl (doufám že najdu i zvukový záznam). Na to co jsem nesl se ani strážník, ani SO nikdy neptal. A očekávat že každý bez dotazu vyklopí co, kdy a kam nesl mi přijde ujeté. Obvinený neposkytl protože se nikdo neptal! Prostě SO neudělal vše proto aby zjistil skutečný stav věci, ale jen to uzavřel v jeho prospěch.

dále:
"Zároveň, pokud obviněný materiál nesl z vozidla jedenkrát, není jasné, proč by v lékárně setrvával po dobu pět minut. Sám obviněný uvedl, že pokud by nesl materiál od parkoviště za lékárnou, procházel by několika dveřmi a schody. Obviněný tedy zvolil snadnější přístup do lékárny a pak lze opět pochybovat o tom, že pět minut byla doba nezbytná pro neprodlené složení materiálu."

Ani řidiči přepravních společností nevbehnou do dveří nehodí po zákazníkovy balík a nespurtují zpátky do auta. Prostě předání věcí nejakou dobu trvá. Jak dokumentů tak třeba peněz.

dále se mi nelíbí vypořádání se s materiální stránkou přestupku:

"Odvolací orgán dále zkoumal, zda bylo prokázáno zavinění obviněného a zabýval se též naplněním materiální stránky přestupku.
Podle ust. § 15 zákona o přestupcích postačí k prokázání odpovědnosti za přestupek zavinění z nedbalosti, pokud zákon nestanoví výslovně, že je třeba úmyslného zavinění. U přestupku, který je obviněnému kladen za vinu, zákon nevyžaduje prokázání úmyslného zavinění, proto postačí dovození jednání z nedbalosti, což správní orgán v napadeném rozhodnutí učinil, a to zejména s ohledem na řidičské oprávnění obviněného. K jeho udělení je mj. nutné znát příslušnou právní úpravu, včetně ust. § 4 písm. c) zákona o silničním provozu. I kdyby si obviněný předmětné dopravní značky nevšiml, jako řidič si jí všimnout měl, a vzhledem k jejímu umístění při vjezdech do centra města též mohl. Shrnuto, obviněný měl a mohl vědět, že svým jednáním koná v rozporu s právními předpisy, jeho jednání lze tudíž označit za zaviněné.
Obecně platí, že při naplnění skutkové podstaty přestupku, tj. jeho formálních znaků, je v běžně se vyskytujících případech naplněn i materiální znak přestupku (společenská škodlivost), neboť již naplněním daných formálních znaků je ohrožen či porušen důležitý zájem společnosti, kterému byla zákonem přiznána ochrana. Pro konstatování opaku by musely existovat významné okolnosti či zvláštnosti případu, které by takový závěr vylučovaly (viz rozsudek Nejvyššího správního soudu ze dne 14.12.2009, č.j. 5 As 104/2008-45). Podle názoru odvolacího orgánu se tak v předmětné věci nestalo."

Poradí mi prosím někdo jak rozporovat nevyjádření se SO přímo k materiálnímu znaku?

další věc:
"Dodržování pravidel silničního provozu pro zastavení a stání vozidel je zásadní k bezpečnému a plynulému průběhu silničního provozu, proto je jejich nerespektování ze strany řidičů z hlediska společenské škodlivosti samo o sobě významné. V nyní posuzované věci obviněný nerespektováním zákazu stání mimo vyznačená parkoviště vytvořil situaci, která mohla vést ke ztížení či znemožnění průjezdu místní komunikací a plynulého provozu v daném místě a mohla být v konečném důsledku nebezpečná pro ostatní účastníky silničního provozu (mohla být příčinou škody na jejich majetku nebo újmy na zdraví). Odvolací orgán uvádí, že postačí úroveň potenciality, tedy pouhá možnost ohrožení organizace dopravy, nikoli faktické omezení provozu. Materiální stránku přestupku má proto odvolací orgán za prokázanou a námitku odvolatele o umístění vozidla mimo hlavní proud dopravy za nedůvodnou. Správní orgán se materiální stránkou přestupku zabýval, když uvedl, že se jedná o místo s vysokou intenzitou provozu nejen vozidel, ale i chodců, které se nachází v blízkosti vstupu do centra města a v blízkosti banky."

Asi se SO ani nepodival na přiložený nákres, protože vozidlo stálo tak že nikoho neohrožovalo, neomazovalo, neztežovalo a neznemožnovalo ani jinak nevlivnovalo průjezd daným místem.  A větou "Odvolací orgán uvádí, že postačí úroveň potenciality, tedy pouhá možnost ohrožení organizace dopravy, nikoli faktické omezení provozu." chteli říct co? Že že už potencial a možnost ohrožení je materiální znak? Ohrožení které se v místě nekonalo a ani konat nemohlo?

Ješte si znovu projdu všechny veci ze spisu a poznatky sem hodím.

Předem děkuji všem za pomoc:-)
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 31 Května 2020, 15:45:51 »

Musím dneska poslat žalobu, sepsane to už mám,  jen si nejsem úplně jistý tím koho žalovat.
Jestli jen SO2 nebo SO1a SO2 dohromady.
Poradí mi někdo prosím?
IP zaznamenána