30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 5

Autor Téma: [WIN] Údajné parkování v křižovatce  (Přečteno 4037 krát)

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
[WIN] Údajné parkování v křižovatce
« kdy: 04 Října 2017, 14:29:27 »

Dobrý den vespolek:-)
tak jsem spáchal smrtelný hřích a zasluhuji přinejmeším trest smrti. Vozidlo postaveno na místo (na obrázku červeně). Při příchodu k autu tak stála městská opice. Počkal až nasednu a nastartuju, pak přibehl k okýnku a začal mávat rukou, chtěl jsem původně odjet a dělat že ho nevidím, ale asi bych štejchl předkem. A že chce symbolickou pokutu. Ani sem se ho radej neptal co myslí symbolickou pokutou. Auta tam parkují běžně a nikoho sem neomezil ani nehrozil.  Opice tvrdila že to je zapsaný jako křižovatka a že tam nesmím stát ani zastavit. Ani se nezeptal jestli jsem to tam zaparkoval ja nebo někdo jiný a začal sepisovat. Mám sice od pulky nahrano ale nic zásadního tam není. Tvrdí že je to křižovatka. Auto tam stalo 3 minuty takže dýl jak minutu tam ten otrapa nebyl. Opsal si udaje z občanky, stim že jestli mám nějakou jinou doručovačí adresu. Řáíkam at si tam napíše co chce třeba to co je v občance.  Poučení žádné a ani podpis nechtěl. Mám soukromou DS tak sem zvědav jak se pochlapej. Předpokladám že mi to pošlou na trvalé bydliště kde se nezdržuji. A jelikož auto neni psáno na mě tak to asi překlopí na SprDel. A pak jim to doufám shodím na špatné doručení. Napadá zdejší matadory z hard core něco co podniknout ze studijních či poznávacích důvodu, popřípadě něco co by přispělo zdejšímu foru?
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Údajné parkování v křižovatce
« Odpověď #1 kdy: 04 Října 2017, 15:19:20 »

Jestli jste se s nimi opravdu nebavil a nevědí jak dlouho tam auto bylo a kdo a proč tam zaparkoval.. tak pohoda.

Počkejte až něco pošlou.. možná ani nic nepošlou a zahodí to.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 04 Října 2017, 15:56:38 »

Jestli jste se s nimi opravdu nebavil a nevědí jak dlouho tam auto bylo a kdo a proč tam zaparkoval.. tak pohoda.

Počkejte až něco pošlou.. možná ani nic nepošlou a zahodí to.

V tomto městě jsou bohužel aktivní a pošlou:-)
Ale je pravda že pole působnosti je široké :-) doopravdy to bylo takto: majitelce auta se udělalo špatně tak to tam odstavila a požádala mě at to jdu přeparkovat a at dokažou že to tak nebylo, a nebo ať za to zkouší někoho trestat. :-)
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 04 Října 2017, 16:09:45 »

a není to zjevné vyústění účelové pozemní komunikace na jinou pozemní komunikaci? Jestli ne, pak přeji zábavu při vytyčování kolmice  v místě počátku zakřivení vozovky, které budete provádět se správním orgánem.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 04 Října 2017, 17:36:58 »

Ale tahají za kratší konec lana.. tahle pokutička není moc perspektivní..

Pořád platí.. až něco pošlou tak to pak dál řešit.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 04 Října 2017, 18:07:57 »

Ale tahají za kratší konec lana.. tahle pokutička není moc perspektivní..

Pořád platí.. až něco pošlou tak to pak dál řešit.

jj vim:-)
ale budu to mít zase dvojboj protože majitelka auta je typická ovce, co by nejraděj platila pokuty dřív než přijdou:-)
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 04 Října 2017, 19:41:21 »

Tak to přijde paní majitelce MOŽNÁ výzva a pak už záleží jak s tím naloží. Když to zaplatí, jak Vy o ní tvrdíte,  tím je to celé u konce a můžete jí hezky vysvětlit, jak ona jako provozovatel odpovídá....
A teď už záleží na tom, jak to pošramotí Váš vzájemný vztah.

Asi zbytečné to teď hrotit, možná bych pro začátek připravil majitelku na dopis.

IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 04 Října 2017, 19:50:30 »

Tak to přijde paní majitelce MOŽNÁ výzva a pak už záleží jak s tím naloží. Když to zaplatí, jak Vy o ní tvrdíte,  tím je to celé u konce a můžete jí hezky vysvětlit, jak ona jako provozovatel odpovídá....
A teď už záleží na tom, jak to pošramotí Váš vzájemný vztah.

Asi zbytečné to teď hrotit, možná bych pro začátek připravil majitelku na dopis.

Spíš to po mě hodí ať to jdu zaplatit.
No jsou dvě varianty:
Budou se snažit doručit mě a pak budou otravovat ji.
A druhá že pujdou rovnou na ní, protože je na místním uřadě na seznamu SHO (snadno holitelných ovcí)
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 04 Října 2017, 19:55:49 »

No jsou dvě varianty:

A druhá že pujdou rovnou na ní, protože je na místním uřadě na seznamu SHO (snadno holitelných ovcí)
[/quote]

Spíše ta druhá, vyzvou ji. A ano, ta to pak hodí Vám (osobně)  a nebo sdělí úřadu, že jste to řídil Vy. Když zaplatíte, konec. Když ne, následuje s ní správní delikt.

Jen tak mimochodem, nějaký rodinný či milostný vztah? Nebo úplně někdo cizí?

IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 04 Října 2017, 20:06:53 »

No jsou dvě varianty:

Spíše ta druhá, vyzvou ji. A ano, ta to pak hodí Vám (osobně)  a nebo sdělí úřadu, že jste to řídil Vy. Když zaplatíte, konec. Když ne, následuje s ní správní delikt.

Jen tak mimochodem, nějaký rodinný či milostný vztah? Nebo úplně někdo cizí?
[/quote]

Paní s kterou mám tři děti :-) (bývala manželka) ale vychazíme spolu dobře.-)
Jenže před sprdelem musí udělat vše proto aby potrestali pachatele :-) A myslim že bude jejich zasadní kamen úrazu.-)
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 04 Října 2017, 20:14:08 »

Správně. Jenže když se pachatel nedozná...
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 04 Února 2018, 23:04:05 »

Takže věc má pokračování.
 Přišlo "Oznámení o zahájení řízení a předvolání k ústnímu jednání" sprostého podezřelého.
A budu doma musím si poslechnout nahrávku protože mi tam městská opice vysvětlovala že parkuju v křižovatce. A oznámení píšou "stál s tímto vozidlem v úseku platnosti dopravní značky IZ 8a "Zóna s dopravním omezením - zákaz stání" " přitom sem mu řekl že se neparkovalo jen zastavilo.
Opice napsala že staní trvalo 10 minut co se mi nezdá, nebylo to víc jak 3-4 minuty, což je pořád přiměřené na naložení a vyložení osob a nákladu.
Papír sem nepodepsal a ani mu nezdělil že bych tam vozidlo postavil.
A navíc "majitelce vozidla se přece udělalo špatně že nebyla dále schopna řídit, tak neprodleně zastavila a zavolala mi abych neprodleně auto přeparkoval. Což sem učinil neodkladně " :-)
no mám měsíc na vypracování taktiky:-)
Kdyby někdo něčím přispěl budu moc rád a předem děkuji:-)
(jsem na horách, až přijedu domů zajistím spis s hodím ho sem)
IP zaznamenána

Lexx

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 05 Února 2018, 07:10:52 »

Se zákazem stání se dá operovat lépe, snad se orgán nerozhodne to překvalifikovat na stání v křižovatce.

Poradím judikát 2 As 159/2016:

Citace
Zastavení s osobním vozidlem na dobu přibližně 30 minut je v městském prostředí nutno považovat za běžných okolností za dobu na samé horní hranici obvykle představitelného zastavení, má-li se jednat o uvedení vozidla do klidu na dobu nezbytně nutnou k neprodlenému naložení nebo složení nákladu, jak stanoví § 2 písm. o) zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 05 Února 2018, 10:01:16 »

Se zákazem stání se dá operovat lépe, snad se orgán nerozhodne to překvalifikovat na stání v křižovatce.

Poradím judikát 2 As 159/2016:

Citace
Zastavení s osobním vozidlem na dobu přibližně 30 minut je v městském prostředí nutno považovat za běžných okolností za dobu na samé horní hranici obvykle představitelného zastavení, má-li se jednat o uvedení vozidla do klidu na dobu nezbytně nutnou k neprodlenému naložení nebo složení nákladu, jak stanoví § 2 písm. o) zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích.

Děkuji, navíc bych to mohl spojit:-) doba nezbytně nutná na vyložení nemocných osob, a naložení zdravého řidiče:-)
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 11 Února 2018, 20:38:05 »

Tak nemysli, ale dolož to.
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 5