30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Změřen MP v úseku neschváleném PČR  (Přečteno 1396 krát)

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Změřen MP v úseku neschváleném PČR
« Odpověď #30 kdy: 24 Září 2017, 15:16:21 »

Na výslechu koho, vás nebo městských fízlů? Co má v říjnu proběhnout? Obecně je lepší své námitky poslat spíš písemně než je dávat ústně do protokolu, už proto, že nemusíte po ouřadovi kontrolovat, jestli to zapsal jak jste chtěl.

Jestli s tím přijít už v nalézacím řízení nebo až v odvolání bych se asi rozhodoval podle toho, co mám v ruce. Kdybych držel jasný důkaz, že úsek nebyl schválený, klidně bych si to nechal do odvolání. Máte-li jen nějaký mail od PČR, který lze interpretovat různě, případně ta interpretace závisí i na věcech jako obsah webových stránek v minulosti, vytáhnul bych to hned, aby byl SO1 donucen to prošetřit (a zároveň bych si ty informace zkusil sehnat i sám jinak, třeba infožádostí, pro případ, že by se někdo rozhodl fixlovat).
IP zaznamenána

Maxim11

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 24 Září 2017, 15:38:18 »

Můj výslech, fizlove napsali UZ rovnou.
Ok, jsem se stejne preventivně omluvil, mam byt mimo cr. Info zadost jsem na PČR Ostrava poslal a odkázali me na web MP. Takze jim poslu námitku a nechame to vyjasnit dopredu.
Dohrávám pár dokumentů, námitka podjatost, zamítnutí, odvolání a dožádání na oprávněnost měření. Třeba se někomu hodí.
« Poslední změna: 24 Září 2017, 20:42:55 od Maxim11 »
IP zaznamenána

ryuu

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 26 Září 2017, 09:12:59 »

Pozor na to, ze uredni zaznam neni dukaz. Jeho obsah muze spravni organ brat jako podklad pro to, jakym smerem se ubirat pri dokazovani vasi (ne)viny, ale cokoliv v nem napsane musi potvrdit svou vypovedi nektery z pritomnych policistu, aby to melo nejakou pravni vahu.
IP zaznamenána

Maxim11

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 26 Září 2017, 09:17:02 »

Díky. rozumím, já si výslech nechám až na zjišťování okolností měření - povětrností podmínky, atd. Ted pořád věřím, že to ustojím na tom měřením bez souhlasu PČR.
IP zaznamenána

Maxim11

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 24 Října 2017, 14:59:07 »

Příběh má malé pokračování, moji námitku postoupili MP, která mi osobně odpověděla, zaslala seznam měření, prý mají od ledna 2017 aktualizovaný, tzn. prý moje místo na seznamu už je. Přijde mi tedy zvláštní, že mi nepíše odbot dopravy, ale opičáci řeší moji námitku ve správním řízení jako stížnost, je to OK?

Ale zaslaný seznam není stále totožný s aktuálním webem MP http://www.mptrinec.cz/38/mereni-rychlosti.html, jedno místo v seznamu PČR není a moje ulice je jediná tučně. Působí to na mě, a to nepropadám paranoie, že si ten seznam upravil sám velitel MP a v lednu byl seznam původní aktualizovaný. Že by v průběhu roku přidali další žádostí na Kraj PČR nové místo?

Navíc je tedy zajímavé, že příloha nemá žádnou hlavičku, č.j., datum. a v zápatí divné označení 2/2.

No uvidíme, co bude ve spise, orgán se po odvolání proti zamítnutí podjatosti odmlčel....
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 24 Října 2017, 15:55:59 »

Těžko říct. Spíš bych to odhadoval tak, že MP Třinec zkrátka tuhle informaci na webu aktualizuje jen nahodile a že PČR si při vyřizování infožádosti zjednodušila práci, protože místo dohledávání vlastního pokynu bylo jednodušší vás odkázat na web MP. Bohužel jste se zeptal nešikovně, měl jste chtít přímo ten dokument, taky jste nijak neupřesnil, k jakému to chcete dni.

Že by šéf městských fízlů zfixloval tabulku či celý ten přiložený dokument by bylo dost za hranou a i osoba disponující jen zbytky mozku má nějaký pud sebezáchovy. Můžete to ale ověřit - znovu napsat infožádost PČR a chtít rovnou ten dokument (specifikovaný předmětem a datem), pak uvidíte, jestli si MP zkusila přizpůsobit tabulku. Paranoika to samozřejmě neuspokojí, protože ten hned uvidí komplot MP a PČR a bude si představovat, že někdo na PČR zpětně ten dokument na základě žádosti MP vyměnil - i v takovém případě ale bude fajn si to vyžádat a donutit případné konspirátory opravdu ten cinknutý dokument poslat a podepsat se pod to a bát se, jestli to nějak nepraskne.

Pokud jde o postup úřadu, tak postoupení podání jako stížnosti na MP samo o sobě ničemu nevadí, ale nezbavuje to SO se s tím v rámci správního řízení o přestupku vypořádat. Pravděpodobně si SO při postoupení stížnosti vyžádal též vyjádření a z něj nejspíš bude vycházet. To ale uvidíte ve spisu.
IP zaznamenána

Maxim11

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 24 Října 2017, 16:13:40 »

To jo, souhlasím, ale jak to opičák vzal dopis jako útok, tak zfixlování namítnu - je to neurčitá tabulka, ale hlavně proč je ta moje ulice tučně-))?.

IP zaznamenána

Maxim11

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 04 Března 2018, 15:25:17 »

Ahoj, ve věci rozhodl SO1, vinen viz příloha.

Moje námitky - ulice k měření byly tedy novelizovány začátkem 2017
Měření v dešti je OK, i když strážník vypověděl, že funkci Wether na radaru nezná a není k ní proškolen.
Lehce mi přitížilo vyjádření ČMI, kde se dost extenzivně rozepsali, jak jsou ty radary dokonalé.
Podáno odvolání.
Zpětně vzato jsem blbec, že jsem nenechal exukovat tu pokutu z příkazu nedoručeného do DS. No jo frajeřina není dobrý motiv.
Kdo čekal, že budou mít jiný seznam ulic na webu a jiný schválený + tedy jsem si byl celkem jist, že to měření v dešti neustojí.
Ono je tedy bezpochyby hraniční, ale obávám se, že Ostrava se tím zvyklat nenechá a soudit se kvuli dvou bodům smysl nemá, zase potřebuji jen, aby rozhodli po dubnu, kdy proběhne výmaz mých třech bodů.
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 04 Března 2018, 16:19:35 »

Anonymizujte, ani v kuchyni nepotřebujeme vědět, jak se jmenujete a kde bydlíte. Nehledě na to, že se to potom přesune do veřejné sekce.
IP zaznamenána