Tak jsem to dnes prošel:
Úřední záznam říká, že mě
předpsaným způsobem zastavili na místě u obchodního domu X. Skutečnost je taková, že jsme stáli u jiného obchoďáku, na konci připojovacího pruhu z parkoviště na čtyřproudou silnici v ranních hodinách a tedy ve špičce. Uváděný OD X, je až několik set metrů dále. Hned po zastavení a příchodu policistů je slyšet troubení kamionu. O několik minut později mě policistka žádá o vystoupení z auta a přesunutí se ke krajnici, jelikož má strach, aby jí něco nepřejelo. Pak se vrátím do auta a čekám na vypsání. Po té opět musím vystoupit z auta (do vozovky, kde se prohánějí kamiony - začíná v tomto místě 70ka z 50ky) a jít ke krajnici. Lze toto nějakým způsobem použít, jako nesprávný (a nebezpečný) postup?
Dále úřední záznam říká, že mě pprap. navrhla, že přestupek může být vyřešen v blokovém řízení s čímž jsem měl souhlasit a sdělit, že nemám hotovost. Skutečnost je taková, že po zastavení byla jediná naše konverzace: "Předložte doklady" a "foukněte sem po dobu 4sekund". Následně: "Pane řidiči jel jste velice rychle, 70 na 50, dnes vám ukládám 800Kč blokovou pokutu, máte u sebe hotovost?" Já: "Já to nechci řešit blokově." Pprap.:"Napíšu vám složenku, jo" a ihned mizí. Z videa je patrné jak se otočím a chci oponovat, ale pprap. už je pryč. Chybí zde jakékoliv poučení a je zřejmý nátlak na zaplacení.
Po té, co se pprap. vrátí s blokem a já váhám s podepsáním, jsem požádán o vystoupení z vozu a jití ke krajnici viz výše. Pprap. dá blok na kapotu, opět váhám a aniž bych stačil něco říct, říká: "Nesouhlasíte"? Říkám, že jsem si nerozumněli, že jsem to nechtěl řešit blokově. Pprap. se mě ptá jestli si delám srandu, že se s tím vypisovala zbytečně a že jsem mohl zvednout ten svůj zadek a přijít jí to říct. Nereaguji. Ptá se mě jestli nesouhlasím a chci vypsat oznámení. Říkám ano, pprap. zvýší hlas a výhružně říká: "Dobřeeeee, dobřeeeeee, já vám to tedy vypíšu. Při vstupu zaplatíte hned 1500Kč (

), máme to všechno na kameře". Jdu do auta, čekám, musím znova ven, odmítám podepsat. Jedu pryč. Lze toto formulovat jako nátlak, a opět jakékoliv nepoučení a tedy špatný postup?
Dále jak kolega zmiňoval více vozidel na snímku. O co se opřít, když to není v rozporu s návodem? Namítnout jak RAMER funguje, a že ono měření může klidně být z protijedoucího auta, které je bezprostředně vedle mě?
Hlavní otázka tedy zní, čeho se zde snažím dosáhnout? Znevěrohodnění výpovědi pprap. a tedy znevěrohodnění měření? Následně tedy navrhnout, že uvedené důkazy nelze použít a domnělý přestupek nelze dokázat?
Otázka dvě: Musím správnímu orgánu oznamovat, že si budu pořizovat audio záznam z jednání? Jak se video záznam předává správnímu orgánu? Přinést na flashce a oni si to přehrají k sobě?