Protože jsem se před ÚJ neměl čeho chytit, formální znaky přestupku se mi zdají spisem doložené správně, hrál jsem všechno jen na materiální stránku věci. Zůstal jsem klidný, hodný, naivní, sympatický.
To vyneslo své ovoce v místě, kde je v záznamu první modrá čára. Zde mi úřednice začala vysvětlovat (a přestala zapisovat), že se opravdu snaží zjistit, proč s přestupkem nesouhlasím a že bych to měl nějak smysluplně odůvodnit. Přičemž vyjádřila několikrát pochopení k tomu, jak svou jízdu místem měření popisuji, ale pro ni nestačí.
Zároveň mi nabídla 500,- Kč na místě, tím byl patrně myšlen příkaz, který bych na místě hned odsouhlasil, přesně to nevím, (ale je vlastně super, obviněný ještě v tomhle místě může vzít to samé, co mu nabídnou cajti, přitom už je seznámen se spisem, pronikne do řízení, má spoustu času si vše rozmyslet). Mou námitku o udělení bodů smázla větou "...nevypadáte, že jste typ řidiče, který by nasbíral 10 bodů za rok."
Kde je druhá modrá čára, jsem požádal o uvedení do záznamu těch dvou klíčových vět, co řekla. Jsou tam bohužel uvedeny tak, že já sděluji, že mi to řekla. Neměl jsem odvahu na něco víc. Mám zvuk.
Bylo to ode mě podlé. Ale jiní úředníci u SŘ dělají takové a horší věci asi denně. Tato paní působila jako hodná a docela sympatická.
Každému bych poradil, ať čeká otázku na souhlas s naměřenou rychlostí a neblekotá tak, jak já.