30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8

Autor Téma: [LOST] 2 řízení (56 v obci, a v jiném městě 102 mimo obec)  (Přečteno 2991 krát)

Omega

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:2 řízení (56 v obci, a v jiném městě 102 mimo obec)
« Odpověď #60 kdy: 07 Dubna 2017, 08:29:20 »

Já vidím manuální mód měření v kombinaci s nevhodným stanovištěm - vozidlo křižuje záměrný bod jak v horizontální, tak vertikální rovině (operátor ho musí sledovat).

Auto má prostorově tvarovanou masku, záměrný kříž je v době fotografie téměř u hrany kapoty - sweep/slip effect (více o tom v odkazu dole).

Hádám, že to byla trojnožka, z ruky jsem ještě měření s MDC LTI neviděl. Opravte mě pokud se mýlím.

Měření z úhlu (cos efekt) vám sice na jednu stranu trochu pomůže - viz ten přepočet, co je třeba zrovna v návodu na MDC, na druhou stranu Vám může podstatně více uškodit.
Pokud například paprsek sjede po boku vozidla a nezměří opakovaně vzdálenost mezi LIDARem a jedním bodem na vozidle.

Příklad:
1. měření vzdálenosti: LIDAR - zrcátko (čelní sklo, střecha)
2. měření vzdálenosti: LIDAR - maska vozidla

Ke vzdálenosti kterou jste ujel se přidá vzdálenost mezi dvěma body na autě (měření na příjezdu).

PS: Vcelku sofistikovaná obrana po změření LIDARem (USA-STALKER):

https://docs.google.com/presentation/d/1clIuE9n78McnLEzRD6dySHlPal08EUfJo-LCjLezICw/edit#slide=id.g39191aac8_3_363

Nicméně zde se jednalo o měření z ruky a extrémní vzdálenost (skoro 400 m) na vícepruhové komunikaci.
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 07 Dubna 2017, 09:08:59 »

Trojnožka ano.
Manuální mód ano.

Ad sklouznutí paprsku. To by šlo použít, pokusím se spočítat, o kolik by mi zvýšilo měřenou rychlost sklouznutí z čelního skla na masku chladiče.
Podle návodu MicroDigiCam měří rychlost a snímá foto v manuálním módu až 3s v kuse.
Kolikrát to tedy vzdálenost změří a proč vlastně nemůžeme vědět všechny ty změřené vzdálenosti za určitý čas. A 163,5 m je která ze vzdáleností, první, poslední? Fotka je z prvního nebo posledního měření? To jsou všechno velké záhady, které neví ani ten Yoshua.
Navíc Yoshua, pokud to dobře chápu, píše o LIDARech obecně. Zrovna MicroDigiCam nezmiňuje.

Ještě, chápete, jak přišel na tu úhlovou šířku paprsku? To je jen fyzika pro konkrétní vlnovou délku ve vzduchu, nebo kde to vzal?

Měření proběhlo zde. Trojnožka a cajti v přístřešku zastávky, vozidlo příjezd od Strakonic, ve spisu uvedeno 163,5 m.
https://mapy.cz/s/1xvLF
« Poslední změna: 07 Dubna 2017, 09:27:09 od mrfelix »
IP zaznamenána

Omega

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 07 Dubna 2017, 09:38:30 »

No tady už se dostáváme na úroveň firmwaru a už tápu.

Ty 3 vteřiny jsou včetně pořízení, uložení a zobrazení fotografie.

Doba samotného měření, tzn. rozdíl mezi jednotlivými měřeními vzdálenosti je menší. Bohužel tato veličina není v návodu uvedena. V odkazu u LIDARu STALKER to je např. 0,3 vteřiny.

Můj osobní názor je takový, že měření vzdáleností bude ve skutečnosti více (40 - 100, viz odkaz dole) a pokud bude mezi následujícími hodnotami rozdíl větší než nějaká mez, tak to SW vyhodí jako chybu (tak bych to udělal já).

K těm 163,5 m - nedokážu odpovědět, to je otázka pro vývojáře systému.

http://workgroups.oiml.org/tcsc/tc-07/tc-07-sc-04/july-16-18-2013-workshop-and-project-group-meeting/speed-measurement-workshop/Down%20the%20Road%20Lidar%20Technology%20and%20Conformance%20Testing.pdf

Příklad:

Skutečná rychlost vozidla                                        90 km/h (25 m/s)
Vzdálenost zrcátko-maska na vozidle                        1m
Doba měření                                                         0,5 s
Vzdálenost ujetá za dobu měření                              12,5 m
Rozdíl vzdáleností vyhodnocený LIDARem                  13,5 m
Vyhodnocená rychlost                                                    97 km/h (27 m/s)

Všechny hodnoty si cucám z prstu, protože detailní info má jen výrobce.
« Poslední změna: 07 Dubna 2017, 09:53:58 od Omega »
IP zaznamenána

vvvvvv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 07 Dubna 2017, 10:00:20 »

Na té první fotce mě zarazilo proč jsou nohy od svodidel tak blízko sebe a nepodařilo se mi identifikovat místo pozadí na mapy.cz takže jako možnou variantu bych viděl zpochybnění změřené vzdálenosti a pokud se to podaří tak z toho vyplyne i pochybnost o dalších hodnotách uvedených na výtisku z laserového měřiče rychlosti.

Chtělo by to (z pozice laserového měřiče rychlosti) udělat fotku pro porovnání a tou argumentovat.

Ale taky to může být slepá ulička a vzdálenost je v pořádku.
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
místo pozadí
« Odpověď #64 kdy: 07 Dubna 2017, 10:40:37 »

vvvvvv: To v pořádku nejspíš je. Na tomto google snímku
https://goo.gl/maps/8FkpmDLwCFF2
by měřené vozidlo bylo v místě, že už začíná míjet náklaďák v protisměru. Svodidlo zobrazené za ní už je od místa měření 250-350m daleko a opravdu by vedlo "ve snímku nahoru".
Na místo klidně můžu zajet a nejen fotit, ale natočit i průjezd auta, jak rychle se pohybuje v zorném poli nazoomovaného foťáku. Bohužel nemám kvalitní stativ.
« Poslední změna: 08 Dubna 2017, 12:47:19 od mrfelix »
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 07 Dubna 2017, 11:52:44 »

Tak jsem to studoval s kombinaci map z google a mapy.cz a vyslo mi, ze pokud nelzou ve vzdalenosti, museli merit z nejake trojnozky.

Uhel co jsem nameril kvuli stromum byl ~ max 7-10° a je tam stoupani, ktere pri zvetseni muze brutalne klamat  a moc mi nesedi - nejde tam ani videt zabradli mostu, takze to musi byt - pred , za mostem(dle stoupani)
Taky zalezi, jaky maji zednici objektiv, to muze klamat.

Z map mi vyslo viz priloha

Vecer se podivam na tu fotku vozdila a z ni zkusim urcit uhel - co to je presne za vozdilo, model/rok ?

Pozadejte urad o dodani puvodniho dukazu =digitalni stopa = obrazek z fotaku, proto ze v tam mizeren kvalite se nemuzete branit.

PS: fotky z mista s odmerenim vzdalenosti od krajnice bych provedl v T krizovatce po obou stranach a jeste vpravo na te sterkove plose.
« Poslední změna: 07 Dubna 2017, 12:16:00 od fu »
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 07 Dubna 2017, 12:08:26 »

Úřad má ve spisu od policie jen jednu digitální stopu a tu najdete na stránce 1 této diskuze. Je to printscreen celé obrazovky monitoru s otevřeným programem od RAMETu.

Trojnožku jsem Vám už potvrdil. Vím, kde stála, podle mapy.cz je to cca 11m od okraje jízdního pruhu.
Úhel jsem sám spočítal na necelé 4°, vizte dnešní příspěvek z 6:00.
Rozměry vozidla v mm Vám mohu změřit, nemusíte je dohledávat. Ale nyní mi není jasné, čeho nového se dopočítáte.
« Poslední změna: 08 Dubna 2017, 12:46:34 od mrfelix »
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 07 Dubna 2017, 12:19:56 »

Printscreen neni digitalni stopa - je to  degradovana verze puvodniho dukazu, zednici maji sw na prevod puvodniho snimku.

Ceho se dopocitam nevim, treba tam neco nebude sedet - me vyslo take cca 4° z prilohy.
« Poslední změna: 07 Dubna 2017, 12:26:41 od fu »
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

mrfelix

• Zobrazit profil
rozměry měřeného vozidla
« Odpověď #68 kdy: 08 Dubna 2017, 12:46:06 »

Rozměry měřeného vozidla, tedy jejich průměty do roviny kolmé na směr jízdy, činí:
1,47 m vzdálenost průmětu středů potkávaček (jsou rozsvícená)
1,43 m průmět spodní šířky čelního skla
1,15 m horní šířka čelního skla
2,47 m od kořene zrcátka po spodní hraně bočních oken na konec bočního okénka do kufru
(D sloupek na konci kufru by neměl být zepředu vidět)
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 11 Dubna 2017, 14:40:58 »

Zítra musím orgánu něco poslat. Určitě uvedu sklouznutí laseru z okna na masku, určitě uvedu výpočet, kolik jsem jel ve skutečnosti, když mi to změřilo... Určitě tam bude materiální znak. Možná zkusím přidat i úhlovou šířku paprsku na tu vzdálenost.

Má se to jmenovat:
1) návrh na doplnění důkazů
2) připomínky k důkazům, zpochybnění důkazů
3) návrh na odstranění nedostatků a v řízení
4) nějak jinak?

Zároveň mne napadlo poslat jim podstatnou část zítra, ale nějakou méně podstatnou část poslat po uplynutí lhůty až pozítří. Pokud se těmi připomínkami zaslanými po lhůtě nebudou zabývat, měli by to ale v rozhodnutí uvést, je to tak?
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 13 Dubna 2017, 09:09:11 »

Ještě jednou poprosím o odpověď, jen to jinak zformuluji:
Co má úřad správně udělat, když mu navrhnu nový důkaz nebo se k něčemu vyjádřím až po uplynutí lhůty?
Může ignorovat, nebo musí vydat usnesení, proč to a to nepřikládá do spisu, či proč k tomu nepřihlíží?

Včera poslány poštou dva vlastní důkazy.
« Poslední změna: 13 Dubna 2017, 09:12:04 od mrfelix »
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
Návrh na doplnění důkazů.
« Odpověď #71 kdy: 13 Dubna 2017, 10:03:30 »

Návrh na doplnění důkazů v řízení ...
...
podle § 36 zák. č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen „SprŘ“),  po prostudování celého spisu spisové značky ... navrhuji doplnění důkazů v řízení:
1. Velká obtížnost až nemožnost zaměření konkrétního místa na jedoucím vozidle (za podmínek shodných s měřením dne ....)
V místě měření mého vozidla, na silnici .... , byla v těchto dnech provedena rekonstrukce formou videozáznamu jízdy náhodných vozidel po silnici .... místem, kde bylo mé vozidlo změřeno. Videozáznam byl pořízen digitálním fotoaparátem nastaveným na vyšší hodnotu přiblížení (zoomu).
Podmínky pořízení videozáznamu se shodují s podmínkami měření ... v cca ....  Videozáznam byl pořízen z přístřešku přilehlé autobusové zastávky, přesně z místa umístění měřicího přístroje MicroDigiCam LTI dne ...... Moje vozidlo bylo podle údajů měření vzdáleno od měřícího přístroje 163,5 m, tedy mé vozidlo v okamžik měření projíždělo tímto místem https://mapy.cz/s/.... , tedy bylo ve směru od .... zhruba ....m za mostem .....
Z přiloženého videozáznamu .....MOV je patrné:
a) že vozidla se místem měření v zorném poli záznamu pohybují zdánlivě vpravo dolů, přičemž rychlost zdánlivého pohybu vozidel v zorném poli směrem dolů se zmenšuje (na skutečném výškovém průběhu silnice se klesání mění ve stoupání),
b) vozidla se po přejíždění mostu v obraze chvějí, což je patrně způsobené jízdou přes mostní uzávěry
c) doba kdy se v zorném poli jeden konkrétní vybraný bod (jeden pixel) kryje s obrazem menšího projíždějícího vozidla (odpovídajícího osobnímu) je menší, než 1 s
Červené vozidlo projíždí místem měření cca v čase 0:03 přiloženého videa.
Závěr: V místě provedeného měření rychlosti je velmi obtížné až nemožné zaměřit optickým přístrojem konkrétní místo na vozidle pohybujícím se po silnici .... běžnou rychlostí.

2. Výpočet možné odchylky měření způsobené změřením různých částí měřeného vozidla
Měřící přístroj MicroDigiCam LTI funguje na principu měření rozdílu vzdáleností za časovou jednotku. Měření vzdáleností se provádí vyhodnocením odrazu pulzu laserového paprsku. Princip měření je zřejmý z přiloženého listu prezentace, vyhotovené firmou Laser Technology, Inc, výrobcem měřidla MicroDigiCam LTI. Obrázek z prezentace a uvedený vzorec zřetelně popisují, jak zařízení funguje.
V místě měření se za podmínek popsaných v bodě 1. mohlo stát, že měřící přístoj nejdříve změřil vzdálenost ke spodnímu okraji čelního skla automobilu a až následně změřil vzdálenost k masce chladiče automobilu. Mohlo se stát, že po celou dobu měření nebylo měřeno na automobilu jedno místo.
Měřící přístroj z naměřeních hodnot vzdálenosti spočítal správně (s chybou maximálně 3%) odchylku dvou naměřených vzdáleností a určil správně čas mezi dvěma měřeními, ale nejednalo se o odchylku vzdálenosti jednoho a toho samého místa na vozidle.
Měření mohlo probíhat takto:
v=(|d_1-d_2 |)/∆t=(|169,44-163,5|)/0,2=29,722 m/s=107 km/h
Hodnota 169,44 m vzdálenosti na začátku měření a hodnota 0,2 s byly odhadnuty tak, aby vyšla skutečná naměřená rychlost vozidla bez odečtení odchylky.
Protože však hodnota 166,47 nemusela být vzdálenost k masce chladiče, ale mohla to být vzdálenost ke spodnímu okraji čelního skla, byla skutečná vzdálenost masky chladiče v ten okamžik o cca 1,1 m nižší. 1,1m je přibližná vzdálenost bodu v pravé části masky chladiče o spodního okraje čelního skla na vozidle ..., které vlastním. Toto dokládám přiloženými fotografiemi.
Ve skutečnosti činila rychlost vozidla:
v=(|d_1-d_2 |)/∆t=(|169,44-1,1-163,5|)/(0,2)=24,22 m/s=87,2 km/h
Závěr: Při měření dvou různých míst na vozidle, které jsou však v zorném poli měřícího přístroje zdánlivě velmi blízko sebe, mohlo dojít k významné odchylce měření. Změřené vozidlo se místem měření mohlo pohybovat rychlostí nižší, než 90 km/h.
-------------------------------------
Vím, že to není dokonalé.
Chcete někdo vidět to video?
Nezapomeňte, prosím, na otázku výše.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 13 Dubna 2017, 10:38:51 »

Co má úřad správně udělat, když mu navrhnu nový důkaz nebo se k něčemu vyjádřím až po uplynutí lhůty?Může ignorovat, nebo musí vydat usnesení, proč to a to nepřikládá do spisu, či proč k tomu nepřihlíží?
Pokud už vydal (= vypravil) rozhodnutí, tak nemusí dělat nic. Pokud ne, tak to musí vypořádat jako podání, které dorazilo včas. Tedy námitky vypořádat a navrhované důkazy buď provést, nebo odůvodnit, proč jejich provedení považuje za nadbytečné.
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 13 Dubna 2017, 13:21:47 »

hh: Díky, zkusím tedy brzo ještě něco podat, nejlépe v úterý.

video zaslané úřadu:
https://youtu.be/hhup2Oe4u0I
Mám ještě jiná videa, ale tohle se mi líbilo nejvíce.

fotky z místa měřícího přístroje a z místa změřeného vozidla
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
HLINSKO, SPIS
« Odpověď #74 kdy: 15 Dubna 2017, 23:52:34 »

Předem sděluji, že k této akci již jsou informace na stránkách 1 a 2 této diskuze,
výzva, příkaz, moje žádosti o spis podle SprŘ a citace první odpovědi.

Zde dám:
1) provedení důkazů mimo ústní jednání
(v němž je i jediný rozumný obsah spisu, tím neříkám, že neexistuje správnější, ale Pandovi ho asi nezaslali)
2) další důležité části spisu, mimo těch, co už byly v diskuzi

OTÁZKY:
1. Ten papír (spis-anon06) "ODLOŽENÍ VĚCI" má na mne jaký dopad? Můžu pořád v příštích odvoláních namítat turbo, tedy že dostatečně nezjišťovali pachatele přestupku? Co říkáte na formulaci: "...je povinen zaplatit určenou částku, nebo písemně oznámit osobní údaje řidiče." ??
2. Papír (neanon32) "RAMET - OSVĚDČENÍ OBECNÍHO KAŠPARA" je v pořádku? Nic dalšího není třeba?
3. Papír (neanon34) "ZÁZNAM O URČENÍ OSOBY OPRÁVNĚNÉ" je třeba vždy a proč? V řízení o přestupku ve Strakonicích nic takového není.
4. Co vám chybí v provedení důkazů?

5. Byl jsem upozorněn, že kamion na fotce z radaru je velký terno. Ale asi jen dle fantazie diváka. Mně se zdá, že kamion stojí, navíc se kolem něj po čáře procházejí materiální znakové mého přestupku. Mé vozidlo je ve správné části snímku a dle návodu jsou čáry rozsahu a dosahu správně tak, že mi radarem měřili páté dveře a těžko něco jiného.
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8