Zdravím,
zkusím se podělit o jedno z mých momentálně probíhajících správních řízení a vzhledem k situaci - změřen, zastaven, ztotožněn - bych chtěl tímto požádat o radu. Resp. radu spíše v budoucnu, zatím se to nachází mezi doručením příkazu a podáním odporu. Info budu průběžně doplňovat.
Krátká verze: PČR měří padesátku, naměřená rychlost ve "střední sazbě" (+20 až +40 km/h), nejedná se o recidivu, postoupeno do správního řízení.
Situace: Duben 2016, všední den před polednem, slunečno, trochu svižnější ale jinak normální jízda na území Brna, hlídka PČR zabukaří na rovném přehledném čtyřproudém úseku mezi podélně zaparkovanými auty na krajnici. Opodál bokem zastrčená dvojková Octavia ve válečných barvách, SPZ 6B0 2657, číslo 212 (mezi majáky) - tohle asi není podstatné, ale pro úplnost. Neohrožený orgán vystartuje na sebevražednou misi, vyběhne před auto a donutí zastavit. Otočit to do protisměru a zmizet nebylo možné (provoz), zastavit kus před hlídkou a zaparkovat nebylo kam, pokračovat v původním směru přes nově vzniklou organickou překážku se teď jeví jako optimální řešení, ale v dané situaci byl reflex rychlejší než racionální úvaha a tak došlo na brzdy.
Kontrola dokladů (v pořádku), detektor rumových pralinek (v pořádku), obvinění z přestupku - překročení rychlosti o více než 20 km/h (a zároveň o méně než 40 km/h) v obci. Nesouhlas, kontrola fotky na laserovém radaru (nemuseli, ale ukázali), stejně nesouhlas, žádost o postoupení do správního řízení.
Orgán č. 317506 přišel s "blábolem" (oznámení o podezření ze spáchání přestupku nebo jak se to jmenuje) a dotazem na telefonní číslo a kontakt na zaměstnavatele (pobavilo), číslo ani kontakt nesděleny, blábol ponechán bez vyjádření a bez podpisu.
Po orgánu bylo požadováno
potvrzení o provedeném úkonu podle § 109 odst. 2 zákona o Policii ČR. Orgán nejdřív nevěděl, tak proběhla krátká vzdělávací vsuvka zdarma, po které vymyslel, že to je přece blábol z předešlého odstavce (neschváleno), pak na to neměl žádný předtištěný formulář (neschváleno) a nakonec že leda u nich na služebně (drzý řidič nesouhlasil ani tady a zopakoval krátkou vzdělávací vsuvku s důrazem na část "
bez zbytečného odkladu"). Záznam i celá šaškárna končí nevystavením potvrzení: "Takže vy mi tedy zápis o provedeném úkonu nedáte, nevypíšete?" "Ne, leda na našem obvodním oddělení." "Dobře, v tom případě je to z mé strany asi všechno". -
Je tohle k něčemu a dá se to nějak použít? Můj názor je, že spíš těžko, leda na prudění/zdržování na místě nebo v případě podané stížnosti na orgána, ale třeba se pletu.
Deset měsíců to hnilo a v únoru 2017 přišel příkaz, jak jinak než "vinen". Náhledy lze rozkliknout, nic zajímavého/použitelného jsem neobjevil, kromě nepovedné copypasty (podtrženo), ale kdyby náhodou...

V nejbližších dnech je v plánu podat odpor (bez keců, jen s žádostí o kopii spisu).
Zatím očekávaný/plánovaný vývoj/postup je zamítnutí poslání kopie spisu (Brno), předvolání k ústnímu jednání, dostavení se k ústnímu jednání, kopie spisu, žádost o lhůtu k nastudování. Dá se do té doby něco dělat?
Děkuji.
edit: Snad nevadí, že jsem to pověsil rovnou do Kuchyně, když už sem mám z nedávného testování přístup. Pokud to něčemu vadí, prosím o přesunutí.