Dobrej den

Mám pár dotazů... Je to moje neznalost. Doufám, že aspoň poradíte, kde získat informace.
1. Jsem držitel ŘP a digitální karty řidiče. Musím kartu předkládat při silniční kontrole?
2. Musím ji předkládat ikdyž jedu jako spolujezdec?
3. Na kartu se ukládají z tachografu (ocejchován, neupraven....) ve vysoké přesnosti. Je možné dávat pokuty za rychlost na základě těchto dat? (Když mě uvidí, že "letím" z kopce, tak mě do kopce čapnou, stáhnou data a nechaj zaplatit.... Stáhnutí tachografu (pokud se nepletu), tak jim umožnit musím... (tátovi to udělali před půl rokem, zaplatil blok. pokutu, pak až jsme řešili, jestli to bylo právem.
4. Když by náhodou přišla pokuta na firmu, firma mě musí prásknout, že jsem řídil já? To že mám kartu v tachografu firma ví, vidí online a data z karet se musí uchovávat nějakou dobu...
5. Pokud mě při řízení nákladního vozu zastaví policie (ať už právem, nebo neprávem), stojí mě to čas... Já jsem v práci a nemám čas na to, že si chtěj povídat a prohlížet si 20 minut moji fotku na dokladech v policejním autě... A neuvěřitelně mě to sere a obtěžuje. Problém je s tím, že jsou případy, kdy díky tomu nedojedu domu, nebo hůř včas na termínovanou vykládku (dojels pozdě, složíme tě až ráno HAHA...), nebo mi už nezbyde výkon, abych dojel na parkoviště a podobně...Dá se na základě délky kontroly jet dál a porušit dobu výkonu? A ikdyby jo v CZ, platí to (vysvětlím a uhádám to) i v SK, HU a DE

6. Může policista chtít občanku po pasažérech ve vozidle? Ať už nákladním, nebo osobním...
Možná mě ještě něco napadne...
Díky z radu