Prostudujte si nějaká starší odvolání tady na fóru, hlavně od uživatele jkraus222. Odvolání dokážete docela dobře vyfutrovat.
Obecně mi přijde, že potřebujete do odvolání alespoň 5 bodů a začít nějakým procesním pochybením. Odvolací orgán se musí vypořádat se všemi body a není pro něj nic jednoduššího než to na prvním bodě vrátit zpět orgánu prvního stupně.
Klíčová slova pak jsou:
- procesně nesprávné,
- důkazní nouze,
- nicotné rozhodnutí,
- nepřezkoumatelné pro nedostatek důvodů,
Zběžně jsem to shlédl a přijde mi, že můžete namítat minimálně následující:
- porušení povinnosti dle § 50 odst. 3 zák. 500/2004 Sb. správní řád, který praví: „Správní orgán je povinen zjistit všechny okolnosti důležité pro ochranu veřejného zájmu. V řízení, v němž má být z moci úřední uložena povinnost, je správní orgán povinen i bez návrhu zjistit všechny rozhodné okolnosti svědčící ve prospěch i v neprospěch toho, komu má být povinnost uložena.“ Ve prospěch nebylo zohledněno nic, naopak jsi byl zkrácen na svých právech.
- důkazní nouze - není zdokumentováno splnění podmínek pro měření ani postup měření. Jsou to jen dojmy úředníka, který vychází z toho, že cajt měřil dobře. Toto je však třeba PROKÁZAT - fotodokumentace, plánek, úhel, splnění dalších podmínek pro měření. K tomu ve spisu chybí materiály, takže je rozhodnutí nepřezkoumatelné.
- SO nevyslechl svědky, přestože v okolnostech jsou rozpory,
- SO se nezabýval materiálním aspektem,
- na foto je i další automobil (dodávka), není zcela zřejmé, které vozidlo je změřeno (tohle shodí, ale stejně bych to tam dal).
Něco by šlo použít i odsud:
https://www.30kmh.cz/index.php?topic=659.msg3582#msg3582