Značka parkoviště tudíž nebyla poslední ale bohužel minimálně předposlední za Vaším autem kterou jste viděl
"Zákaz, omezení nebo příkaz je ukončen nejbližší křižovatkou nebo příslušnou dopravní značkou."
Možná jsem se ne úplně přesně vyjádřil.
První byla přenosná značka Zákaz zastavení. Deset metrů po ní byla pevná svislá značka Parkoviště. Někde po ní mé auto, a potom teprve křižovatka. Já jsem od auta šel ulicí zpět, narazil na značku Parkoviště, a byl jsem spokojen, že parkuji na vyhrazeném místě. Dále jsem nešel, a přenosnou dopravní značku jsem tudíž neviděl.
Pokud by přenosná značka Zákaz zastavení byla na stejném místě jako značka Parkoviště, je výklad jednoznačný: Je nadřazená ve smyslu §76 odst. 3, a značka Parkoviště neplatí.
Ale pokud přenosná značka Zákaz zastavení stojí 10 metrů před značkou parkoviště, jasné to není.
Buď je pevná svislá značka Parkoviště ukončením přenosného Zákazu zastavení ve smyslu §3 odst. 3, a zákaz platí pouze oněch 10 metrů mezi značkami.
Anebo je přenosná značka Zákaz zastavení ukončena zase jen (nadřaznou) přenosnou značkou ve smyslu §76 odst. 3, a na žádnou z následujících pevných značek až ke křižovatce se nebere ohled.
Pokud platí to druhé, znamenalo by to, že při otočení v ulici a zaparkování jsem povinen projít ulici až na její začátek, zdali náhodou před značkou parkoviště není ještě nějaká přenosná dopravní značka.