Mě zaujal ještě jeden aspekt Tuhého přestupku, a to mediální. Jak se to tak přihodilo, že správní orgán informuje o průběhu konkrétního řízení média? Může správní orgán (zde zastoupený mimochodem ministrem vnitra Chovancem) veřejně komentovat, jak se k obvinění samotný obviněný postavil?
Chovanec: "Ztotožnil jsem se se závěry šetření odborného úseku ministerstva vnitra a na jejich základě přijal rozhodnutí, které považuji za adekvátní. Jsem rád, že se k tomu policejní prezident postavil jako chlap a vzdal se lhůty na odvolání." (jinak je pochopitelně zcela absurdní, že vzdání se opravných prostředků hodnotí představitel strany, která se "jako chlap" neumí postavit ani pravomocnému rozsudku)
Já si celou věc vysvětluji jako cílenou PR akci, která má zdůvodnit další represi s odkazem, že to platí i pro ty nejvyšší. Nejde - jak psal předřečník - o to, že by Tuhý "ochutnal vlastní medicínu". Prostě prasil v obci, chytili ho, byla cesta, jak se z toho lehce vymotat, ale usoudili, že se bude hodit ukázat se mediálně "jako chlap" a povzbudit ovce k radostnějšímu bečení při placení pokut.:-)
Tuhý také vysvětloval, že prasil, protože spěchal řešit Turka snad na Bezpečnostní radu státu či co... Už to je snad jasné, že jde o krajní nouzi, snad by přestupkem mohlo být to, že nebyl pod majákem. Kdo se nyní postará o naši bezpečnost, když Tuhý nebude nikam jezdit? Samozřejmě můžeme být klidní... bude mít řidiče.