"Drobny" dotaz pro lepe zakonu znalych bych tu jeden mel

V loni nejaky bezmozek co mel furu volneho casu a kybl bile barvy rozhodl se skoditi motoristum, aby to na tech nasich silnich bylo zas o trosku nebezpecnejsich.

Konkretne na mysli mam silnici c.19 pred mostem, ve smeru Humpolec > Stary Pelhrimov.
Puvodne byly oba pruhy volne, takze auto co melo v planu za mostem odbocit v pravo do Pelhrimova mohlo v klidu uz X kilometru predem (u Shellky) zustat v pravem pruhu a po podjeti mostu odbocit - viz obr silnice19-puvodniStav.
Toto, jak se zda bylo prilis jednoduche a nikoho neohrozujici reseni, takze se nejaky bezmozek rozhodl jednat

A to tak, ze na silnici nacmaral "bile srafovani" (nenasel jsem to v zakone, tak prikladam ukazku silnice19-pruhy) a to v nekolik metru pred mostem, tedy cca v miste na obrzku silnice19 (ten neumely cerveny lichobeznik)... toto cele o velikosti cca 3m.
A protoze se vsichni (opravdu vsichni) ridici snazi dodrzovat vyhlasku/zakon, tak tyto bile pruhy opravdu objizdi.
Bohuzel toto ma za nasledek nasledujici nebezpecne situace, vsech jsem byl bohuzel jiz ucasten...

1) 2 soubezne jedouci auta, obe samozrejme predpisove 90kmh... pred blizicim se "zuzenim" prave auto prudce zrychly (na nepredpisovou rychlost), udela mysku vlevo a nasledne po 3metrech zas vpravo a za mostem odboci. Ridic jedouci v pravem pruhy ohrozen timto manevrem dupne na brzdu.
1a) rozsireni bodu 1) pokud za autem vlevo jede dalsi auto, tak by to druhe v poradi rozhodne nabralo toho prvniho
2) 2 soubezne jedouci auta, obe samozrejme predpisove 90kmh... pred blizicim se "zuzenim" prave auto brzdi, aby se zaradilo za vpravo jedouci auto
2a) rozsireni bodu 2) pokud za autem vlevo jedou dalsi auta, tak auto jedouci vpravo musi v podstate zastavit, protoze zrovna tady auta fakt nezipuji

... anebo prejet bile cary
3) auto jedouci vpravo predpisove 90kmh... dojizdi auto jedouci vlevo "ne"predpisove 50kmh, ktere nehodla uhnout vpravo, takze auto jedouci vpravo by vlastne melo podjet auto vlevo, bohuzel jsou tam ty bily pruhy. Tedy ridic je opet v situaci, bud udelat mysku a pruhy objet nebo je prejet.
Toz a co na to pan policajt ve krovi?
Jo a jako bonus ten 3m ostruvek bilych car ma za nasledek, ze vsichni co tu cestu znaji, tak jezdi vzdy v levem pruh, i kdyz pak odbocuji za mostem vpravo...
Hlavne mi uplne unika smysl tech car