30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: stacionarni radar - vyzva prevzata jinou osobou  (Přečteno 5067 krát)

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:[?] stacionarni radar - vyzva prevzata jinou osobou
« Odpověď #15 kdy: 22 Května 2021, 03:49:42 »

... nebylo doručeno, číslo OP ani podpis na doručence není váš.

Tady si musíte dát velký pozor na to, aby z žádného Vašeho vyjádření nebylo možné dovodit, že jste se jakkoliv s těmi předchozími písemnostmi seznámil. Tedy bych byl opatrný tvrdit, že číslo OP není Vaše a že podpis není Váš  bez toho že by tyto informace byly uvedeny ve vyjádření celníků.
Takže bych o číslu OP a podpisu raději nic nepsal. Jen obecně, že Vám nebylo nic ohledně tohoto přestupku doručeno.

Osobně bych se vykašlal na nějaké kočkování, zjistil bych číslo jednací, zajistil spis nebo alespoň ten poslední příkaz, podal odpor a s jasnými důkazy o nedoručení rozporoval u celníků exekuci.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:stacionarni radar - vyzva prevzata jinou osobou
« Odpověď #16 kdy: 23 Května 2021, 15:52:52 »

Kromě špatného doručování bych měl možná jednu menší chybu, kterou jsem objevil v příkazu. Zatím ji nechci zveřejňovat. Mohl bych se na někoho obrátit soukromou zprávou? Možná se jedná o banalitu, kterou bych potřeboval vyvrátit/potvrdit.
Téma jsem vrátil do Kuchyně, aby úřad, pokud to tady pozoruje, nezkoušel argumentovat, že vám příkaz byl doručen (nebo jste minimálně o jeho doručování věděl).

Ten hrozně tajný dotaz můžete položit zde.
IP zaznamenána

zorro-ms

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 24 Května 2021, 07:59:37 »

Děkuji za přesunutí do Kuchyně. Zkusím příkaz z roku 2017 najít.

Na celním úřadu mi sdělili číslo jednací a osobu, které mohu zavolat.
Zavolám na městský úřad. Sdělím jim, že mi přišel dopis z celního úřadu a že o žádné pokutě nevím, Zkusím telefonicky zjistit, jak probíhalo doručovaní příkazu.

Nehledně na to, jak proběhne telefonní jednaní.
Jak mohu pozdržet předáni nezaplacené pokuty exekutorům? Tomu bych se chtěl vyhnout. Takže bych měl spíše komunikovat s celním úřadem.
Mam celníkům poslat odpor + žádost o zaslaní kopie spisu? Nemám DS, takže bych vše řešil přes doporučený dopis s dodejkou.
Žádost o kopii spisu bych poslal i na MÚ.

Na MÚ ani na celní úřad se v následujících týdnech nedokáži osobně dostavit.
Jak shodná je varianta zaplatit a pak řešit osobní zajištění spisu, rozporovat doručení a vymáhat zaplacenou částku zpět?
Prosím o potvrzení nebo úpravu postupu, jak bych měl pokračovat.

Děkuji, MS
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 24 Května 2021, 14:57:30 »

Na většinu otázek máte už výše ve vláknu odpovědi (a na zbytek stačí prohledat fórum). Tu tajnou vadu příkazu jsme se nedozvěděli.

* celníci nebudou na 99% nic předávat exekutorovi (ani nevím, zda to jde, IMHO by se na soudního exekutora musel obrátit úřad, který příkaz vydal)
* celníci případně provedou daňovou exekuci, což je o trochu snesitelnější než soudní exekuce, ale chcete-li jistotu, že k tomu vůbec nedojde, je jediná možnost zaplatit - tím nepřicházíte o možnost rozporovat, že příkaz není pravomocný a odpovědnost je promlčena, jen s tím bude víc práce, bude třeba prolomit princip, že co peklo veřejná správa schvátí, většinou nenavrátí
* pokud ale uděláte to, co píšu výše, tedy celníky srozumitelně upozorníte, že existuje důvodná pochybnost o právní moci příkazu (z důvodu nedoručení do vlastních rukou ani fikcí), je velmi nepravděpodobné, že by to hrotili a bez prověření a bez dalšího varování rovnou zahájili exekuci
IP zaznamenána

zorro-ms

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 25 Května 2021, 10:53:18 »

Na většinu otázek máte už výše ve vláknu odpovědi (a na zbytek stačí prohledat fórum). Tu tajnou vadu příkazu jsme se nedozvěděli.
Příkaz jsem nenašel  :-\

Volal jsem na městský úřad a poslali mi e-mailem doručenku, na které není můj podpis.
Číslo OP doručovatelka na doručenku nezapsala.
Na doručence je v řádku Jméno a příjmení příjemce (není-li adresátem) doručovatelkou napsáno hůlkovým písmem moje jméno a příjmení, které je protaženo až do Vztah přijemce k adresátovi.
Doručenka je s červenou samolepkou Do vlastních rukou, zmocněnci, zákonnému zástupci.

Podpis není můj, plnou moc jsem nikomu nedával a zákonného zástupce nemám.
Mohu na úřad poslat odpor v tomto znění?

Věc: Odpor proti příkazu o uložení pokuty

Tímto v souladu s ust. § 150 odst. 3 zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu, podávám
odpor
proti příkazu o uložení pokuty pod výše uvedeným č.j. AB 123/4567, vydaného výše uvedeným správním orgánem, z důvodu neshodujícího se podpisu na doručence.

Mám v odporu rovnou požadovat o navrácení v předešlý stav podle § 41 Správního řádu?

Děkuji za rady, MS
« Poslední změna: 25 Května 2021, 18:24:09 od zorro-ms »
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 25 Května 2021, 12:46:06 »

není potřeba žádat o navrácení v předešlý stav, neb úřad nemá doručeno a tím, že dopis jste prokazatelně Vy osobně nepřevzal (a nedošlo ani ke vhození do schránky), nelze uplatnit ani podvod s fikcí doruručení. To znamená, že příkaz by za těchto okolností neměl nabýt právní moci. Vzhledem k tomu, že Vám nebyl doručen, nelze ani proti němu podat odpor. V této chvíli by bylo asi nejlepší, kdybyste navštívil úřad, či poslal zmocněnce, aby provedl nahlédnutí do spisu a zajistil jeho kopii a nafotil si soupisku spisu a pod. To všechno sem dejte, ať máme z čeho vycházet…
« Poslední změna: 25 Května 2021, 13:09:41 od ViktorN »
IP zaznamenána