Moc díky za reakci. Měl jsem za to, že pokud do roka od spáchání neni pravomocny rozsudek - jsem z toho venku.
Tohle od loňského listopadu "opravili" na 2 roky.
Uvidím tedy, až mi přijde něco z magistrátu - nemám datovku - je lepší zařídit?
Určitě ne hned. Jeden z triků je datovku zařídit až někdy v průběhu řízení (např. před vydáním rozhodnutí o odvolání) a doufat, že SO bude líný a neprovede lustraci DS před každým odesláním, takže to zásadní rozhodnutí pošle poštou. U věcí se zákazem se to ale trochu komplikuje tím, že stav, kdy si úřad chybně myslí, že rozhodnutí je pravomocné, se obvykle poměrně brzy projeví (zákaz je zaznamenán do RŘ a hrozí problémy i při rutinní kontrole, úřad začne toužit po vašem ŘP, ...).
Má smysl se obrátit na nějakou společnost zabývající se řešením těchto deliktu?
Na tuto otázku jste si odpověděl sám tím konstatováním o existenční závislosti na řízení. Vybírejte ale pečlivě - velká část těch projektů na záchranu ŘP jsou buď čistí podvodníci (oberou vás o peníze a samotný případ zhorší), nebo poloviční podvodníci (oberou vás o peníze a v případu vykonají jen nějaké standardizované obstrukce). Těch, kdo se s potřebnou pečlivostní a know-how individuálně věnují dané kauze, je jak šafránu. Totéž platí o advokátech - hledejte někoho, kdo se dopravním přestupkům věnuje, má-li někdo všeobecnou praxi a toto pravidelně nedělá, nebudou jeho šance nijak skvělé a pokud bude účtovat v hodinovce, tak vás navíc přijde o to dráž, až mu budete dotovat čas strávený čtením např. 30kmh.cz