Tak pro me to asi hloupy dotaz nebyl, kdyz (jak pisete) jsem se s tim skrytym nosenim mylil... a ano povazoval jsem auto za neco jako obal, nemovitost a ne verejny prostor... Takze Vam dekuju za vysvetleni jen asi neni treba byt (skryte) neprijemny...
O tom, že auto není nemovitost (ani "něco jako"), se hádám přít nebudeme. A jestli to je obal, tak doporučuju vzít z trezoru CZ 858, zaparkovat za slunného dne na nějakém frekventovaném náměstí, nebo třeba před úřadem vlády, hodit tu flintu na palubní desku, udělat si pohodlí a číst Zbraně a náboje. A pokud vyváznete jen se stíháním za přestupek proti ZoZ, tak se tu pak pochlubte, jak jste je to zúčastněným orgánům u soudu nandal s tím autem jakožto uzavřeným obalem.
Nepříjemný jsem byl proto, že vůbec nevidím rád, jak někdo aktivně vyhledává potenciálně konfliktní situace, ve kterých hlavní roli hraje legálně držená zbraň.
Za prvé si myslím, že auto splňuje definici uzavřeného obalu, takže zbraň bez náboje na sedadle spolujezdce je zcela ok (a nabitou bych ji tam fakt nedával vzhledem k riziku pádu někam pod nohy), takže je to režim držení jak vyšitý.
A taky to nepřehánějte. Nikdy jsem nezažil, že by policajt dělal nějaké drama, když o nic nejde a je to běžná silničně buzerační kontrola. Otázka samozřejmě je, kdo je řidič a jak se chová. Zažil jsem i průjezd obcí, kde byla nějaká technoparty, nebo co a zastavovali a prohledávali auta. Policajt se zeptal, jestli mám zbraň, já řekl že jo, že legální na papíry a co jde. Na to policajt, že tam je nějaká akce a kontrolují lidi co na tu akci jedou. Já na to že domů a nějaká akce mně nezajímá. Tím to zhaslo a nic dalšího nechtěl. On je totiž rozdíl asi i v tom, jestli řídí pán o dost starší než ten policajt, nebo mládenec co se snaží dělat dojem i na zrcadlo 
Ještě k tomu uzavřenému obalu. Ustanovení zákonů je třeba mj. vykládat i podle smyslu a účelu. Účel skrytého nošení v ZoZ je, aby ty zbraně zbytečně nezpůsobovaly znepokojení veřejnosti (protože na to tady prostě nejsou lidi zvyklí) - bez ohledu na to co si kdo myslí o concealed/open carry, toto je platná úprava. Jaký je přesně účel toho uzavřeného obalu při transportu zbraně si nejsem jist, ale předpokládám, že uplně ten samý - nebudit tím zbytečně rozruch. Tj. kufr auta, kastlík/přihrádka apod. je OK (minimálně pro absenci materiálního aspektu potenciálního přestupku). Ale umístit zbraň tak, aby byla zvenku viditelná a někdo ji fakt uvidí, tak to prostě transport v uzavřeném obalu není.
Pokud jde o ty veselé historky, tak asi mnoho aktivní střelců zažilo situaci, ve které byla policie, zbraň a dobrý konec. Cíleně něco takového vyhledávat je ale opravdu, jak už tu bylo řečeno, na Darwinovu cenu.