Zdravím zdejší čtenáře fóra .... s běžným policejním vysíráním se potýkám již nějakou dobu, ovšem v poslední době se tento stav poměrně razantně zhoršil. Je na mě přímo vysazený jeden příslušník obvodního oddělení, který po mě jde již cca 2 roky. Po této době se mu podařilo mě dostat a ve správním mi byl udělen zákaz řízení na 6 měsíců a pokuta 6000,- (prasklé čelní sklo).. To jsem si ovšem nenechal líbit, s advokátem jsme se odvolali na krajský úřad, ten nám to bohužel zamítl, tudíž došlo k žalobě a následnému požádání o odložení výkonu rozhodnutí. Jenže žalobou to nekončí a již začínám sepisovat stížnost na onoho příslušníka. Materiálu pro stížnost mám poměrně hodně, ovšem s něčím bych potřeboval poradit od zkušenějších čtenářů tohoto fóra. Objevil jsem video asi rok staré, kde je zdokumentována "běžná silniční kontrola" ve které figuruje již výše zmíněný příslušník a rád bych do stížnosti zahrnul jeho arogantní chování, které bylo rozhodně v rozporu se zákonem. Ovšem potřebuji poradit čeho přesně se chytit.
... k věci .... ve videu za 1) zvýšením hlasu a větou "dělejte, podepište to!" mě příslušník nutil podepsat hlášenku o přestupku do správního řízení i přesto, že jsem mu předtím jasně řekl, že odmítám toto podepsat ... za 2) tehdejší přítelkyně celý průběh kontroly nahrávala na telefon a jakmile se příslušníkovi zdálo, že už překračuje meze, tak se rozhodl zavřít otevřené spolujezdcovy dveře a tím znemožnit další nahrávání. Podotýkám, že s těmi dveřmi doslova fláknul a přítelkyně tak tak stačila zareagovat a schovat nohy dovnitř.. za 3) ve finální fázi této kontroly mi příslušník vyhrožoval, že pokud mě příště potká, sebere mi technický průkaz a "budu bez auta" ...
Rád bych do této stížnosti uvedl výše popsané tři body a chtěl bych si nechat poradit, kde přesně v zákoně hledat pochybení respektive čím tyto tři body podložit..
Děkuji předem za vaše reakce