Já tak nesnáším jednání s úředníky 
Zvykejte si.
Předpokládám, že jste dostal Oznámení o zahájení správního řízení o přestupku resp. výzvu k úhradě 2.500 Kč s temnou výhružkou, že to ještě může být o 1000 Kč dražší, když se budete bránit.
Nebo máte napráskat řidiče. To znamená, že ta rychlost byla o 20-30 kmh vyšší a tak Vám zároveň půjde o bodíky, když to postavíte na tom, že jste to Vy. A pokud neudáte řidiče, tak to hodí na správní delikt provozovatele a půjdou jenom po penězích.
Budu se opakovat, aby mě někdo nepodezříval, že mi dochází trpělivost

: takže jsou tyto možnosti :
a) zaplatit 2.500 a nechat si nandat body
b) pokusit se napadnout doručování s požadavkem vrácení v předchozí stav (50% šance) = zaplatil jste něco co otec chtěl, a teprve teď se k Vám donesla nějaká existence přestupku , pokud vrátí a Vy zaplatíte 600 tak Game over a Voltaren na záda.
b1) správní řízení, ústní jednání, dotaz na řidiče .....
c) na jejich výzvu jim sdělit řidiče (pokud se ptají) nebo podat odpor (hádám z křišťálové koule co máte a je dneska nějak špatný přenos nebo můj zrak slábne po methanolu)
c1) řidič jste Vy (potěšení bude na jejich straně)
c2) řidič je Helmut nebo Deathmut (trocha legrace, ztratíte hrůzu z úřadů a > 80% šance win)
d) zaplatit si komerční službu (cca 3000), která využije Helmutů atd., dost pravděpodobně vyhraje a Vy máte bonus na podobné situace během roku.