Kromě zábavy na silnicích přináší vlastnictví vozidla ještě (mimo jiné) administrativní opruz ohledně registrace vozidla.
Pokud vím, tak v Praze a okolí je situace tristní a člověk aby si na to vzal dovolenou, protože čekací doby jsou třeba půl dne

. Přitom tzv. "polopřevod" není žádná sranda, pokud vozidlo nepřevedete do 10 pracovních dnů, hrozí pokuta až 50 tis. Kč.
Úředníci jsou pomalí, líní, mají práci blbě zorganizovanou a slavný celostátní Registr vozidel má dlouhé odezvy. Přitom všem jsou ještě úředníci připosrání, aby něco neudělali špatně a aby jim nikdo nepřišel na kamarádšofty a vyložená šméčka, zvláště když tu máme ten "boj s korupcí", což by je mohlo připravit o teplé místečko.
Domnívám se, že by toho strachu šlo využít, proto jsem na "svůj" úřad podal šťavnatou stížnost. Anonymizovanou verzi přikládám, může se Vám hodit, přičemž tiše doufám, že se zde najde dostatek bijců, kterým podání přiloženého lejstra nebude činit problém. Navíc si myslím, že když to pošlete jako já tajemníkovi úřadu a starostovi, máte hned o bod víc, jak zdůvodnit námitku podjatosti na veškeré osazenstvo daného úřadu

O výsledku zde budu informovat. Naděje na úspěch vidím jako malé a jsem zvědavý, jestli se dřív ozvou z městského úřadu nebo z finančáku (který sídlí ve stejném městě)...