30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Překročení rychlosti  (Přečteno 194 krát)

Bláznivájahoda

• Zobrazit profil
Překročení rychlosti
« kdy: 21 Srpna 2026, 09:50:53 »

Mám takový problém včera mi byla naměřená rychlost v praze, a na místě zadržen řidičský průkaz po odečtení tolerance mě bylo naměřeno 95 km za hodinu po odečtu 92  jelikož jsem už před 8 lety byl stejně hloupej tak mě byl už jednou řidičský průkaz odebrán ve správním řízení na půl roku a po třech měsících jsem požádal o vrácení a bylo mě vyhověno co můžu očekávat tentokrát? Na rok v čistírně a po půl roce zažádat o vrácení?  Nebo jsem úplně v zadku a budu dělat úplně nový řidičák ?
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Překročení rychlosti
« Odpověď #1 kdy: 21 Srpna 2026, 12:03:23 »

Kdo Vás změřil a čím? Asi PČR Ramerem, že?
IP zaznamenána

Bláznivájahoda

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 21 Srpna 2026, 17:24:37 »

Ano pardón zapomněl jsem napsat pčr a typ radaru netuším jen vedle stál dalekohled
« Poslední změna: 21 Srpna 2026, 17:51:34 od Bláznivájahoda »
IP zaznamenána

borwyx

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 21 Srpna 2026, 17:57:26 »

Pakliže šlo o přestupek dle písm. f)[1], pak tento přestupek nemohla hlídka PČR řešit na místě příkazem. Domnělý přestupek byl tedy oznámen místně a věcně příslušnému úřadu, ve Vašem případě půjde o úřad dané městské části.

Doporučuji postup takový, že vyčkáte na příkaz, který Vám přijde buď poštou, nebo do datové schránky fyzické osoby, máte-li ji zřízenou. Jakmile dorazí příkaz, dojděte na příslušný správní orgán (úřad) a v souladu se zákonem[2] požádáte o nahlédnutí do spisu. Ze spisu zjistíte jaký typ měřiče byl při měření užit. Nezapomeňte včas podat odpor.

[1] Zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, § 125c/1f/2: Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že v provozu na pozemních komunikacích při řízení vozidla překročí nejvyšší dovolenou rychlost v obci o 40 km.h-1 a více nebo mimo obec o 50 km.h-1 a více.
[2] Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád, § 38, odst. 2: Jiným osobám správní orgán umožní nahlédnout do spisu, prokáží-li právní zájem nebo jiný vážný důvod a nebude-li tím porušeno právo některého z účastníků, popřípadě dalších dotčených osob anebo veřejný zájem.
———
V tomto případě by mělo být možné využít i § 38, odst. 1: Účastníci a jejich zástupci mají právo nahlížet do spisu, a to i v případě, že je rozhodnutí ve věci již v právní moci (§ 73). Není-li účastník zastoupen, může spolu s účastníkem nahlížet do spisu i jeho podpůrce.
« Poslední změna: 21 Srpna 2026, 17:59:06 od borwyx »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 21 Srpna 2026, 17:58:47 »

Z kontextu dedukuji, že Vás změřila PČR lidarem a překročení rychlosti bylo o 42 km/h v obci. Vzhledem k tomu Vám teď hrozí pokuta 7-25 tis. Kč, 6 bodů a ZŘMV na 6-18 měsíců. Velmi pravděpodobně (pokud neexistuje nějaká zásadní informace, o kterou jste se nepodělil) dostanete trest na spodní hranici, tj. pokutu 7 tis. Kč a ZŘMV na 6 měsíců s možností požádat o vrácení po 3 měsících. V takovém případě Vás čekají “pouze” psychotesty.
IP zaznamenána

Marsten

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 21 Srpna 2026, 18:26:07 »

Ještě bych chtěl upozornit na zmíněný fakt, že už jste tímto způsobem o ŘP jednou přišel.

To úřad bude brát v potaz při stanovování výše trestu a obával bych se té vyšší hranice sazeb, které zmínil -kdo-.

Určitě se tedy vyplatí podat odpor a zabojovat. V případě, že by byl hrozící trest kratší než potenciální doba řízení by se mohlo stát, že budete bez ŘP dokud řízení nedojde konce . To ale tento pro tento případ neplatí.

Jak už zaznělo, nahlédněte do spisu (https://road-fens.com/fsm-7-spis-a-nahlizeni-do-nej/) a anonymizovaný jej nahrajte, pak půjde vymýšlet víc.
IP zaznamenána

Bláznivájahoda

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 21 Srpna 2026, 18:59:28 »

Já se omlouvám ale tohle je pro mě úplně Španělska vesnice na se v tom absolutně nevyznám je někdo kdo by mě s tím pomohl vůbec nevím co mám dělat
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 21 Srpna 2026, 19:32:55 »

1) Počkejte cca týden až dva, zda Vás obešle úřad. Bude to nějaká pražská část podle toho, kde přesně mělo k přestupku dojít.
2) Až Vás obešlou, naskenujte to sem.
3) Odpusťte si výkřiky zoufalé blondýny v nesnázích, ty na tomto fóru vedou k tomu, že Vás budou všichni kolektivně ignorovat. Buď chcete řidičák zachránit a jste ochoten pro to něco udělat, počínaje ochotou si něco přečíst, nebo jste tu špatně.
IP zaznamenána

Bláznivájahoda

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 21 Srpna 2026, 19:46:26 »

Samozřejmě nemám problém si něco přečíst ale v tomhle chodit neumím a obávám se že jakýkoliv můj krok by vedl spíš ke zhoršení je ochotný se se mnou někdo sejít a promluvit si o tom ?  Co a jak ? Jsem z Prahy 8 Kobylis
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 21 Srpna 2026, 20:38:14 »

Smyslem a cílem tohoto fóra je pomoci Vám, abyste si pomohl sám. Všechny rady zde bezplatně poskytují lidé ve svém volném čase. Pokládejte jasné otázky, dostanete jasné odpovědi.

Zhoršit si situaci aktuálně nijak nemůžete, vyhnete-li se řízení vozidla. Pokud jste měl poslední záznam v kartě řidiče před osmi lety, je tzv. zahlazený a úřad Vám jej (alespoň teoreticky) nemůže přičíst k tíži. S nejvyšší pravděpodobností Vás tak čeká nejnižší možný trest, podaří-li se úřadu skutek prokázat. Což není zdaleka tak jisté, jak si možná myslíte. Jak to dopadne, záleží primárně na Vás.

Velice pochybuji, že by se na tomto fóru našel někdo, kdo by měl chuť se s jakýmkoli novým uživatelem scházet.
IP zaznamenána

Bláznivájahoda

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 21 Srpna 2026, 22:07:25 »

Děkuji tak alespoň malé uklidnění díky
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Dnes v 00:14:19 »

Vše podstatné najdete na tomto fóru. Studujte. Vyplatí se Vám to. https://www.30kmh.cz/index.php?topic=705.0
https://road-fens.com/category/fsm/

Rozhodující je Vaše erudice a postup. Chcete-li uspět, musíte rozumět tomu, v jaké jste situaci a co bude následovat. Nevěřte nikomu, kdo Vás z toho zázračné vyseká.

A kupte si tuto knihu: https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/nenechte-se-nachytat-605553
« Poslední změna: Dnes v 00:16:13 od Jenyk »
IP zaznamenána