30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Překročení rychlosti  (Přečteno 123 krát)

Bláznivájahoda

• Zobrazit profil
Překročení rychlosti
« kdy: Dnes v 09:50:53 »

Mám takový problém včera mi byla naměřená rychlost v praze, a na místě zadržen řidičský průkaz po odečtení tolerance mě bylo naměřeno 95 km za hodinu po odečtu 92  jelikož jsem už před 8 lety byl stejně hloupej tak mě byl už jednou řidičský průkaz odebrán ve správním řízení na půl roku a po třech měsících jsem požádal o vrácení a bylo mě vyhověno co můžu očekávat tentokrát? Na rok v čistírně a po půl roce zažádat o vrácení?  Nebo jsem úplně v zadku a budu dělat úplně nový řidičák ?
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Překročení rychlosti
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 12:03:23 »

Kdo Vás změřil a čím? Asi PČR Ramerem, že?
IP zaznamenána

Bláznivájahoda

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 17:24:37 »

Ano pardón zapomněl jsem napsat pčr a typ radaru netuším jen vedle stál dalekohled
« Poslední změna: Dnes v 17:51:34 od Bláznivájahoda »
IP zaznamenána

borwyx

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 17:57:26 »

Pakliže šlo o přestupek dle písm. f)[1], pak tento přestupek nemohla hlídka PČR řešit na místě příkazem. Domnělý přestupek byl tedy oznámen místně a věcně příslušnému úřadu, ve Vašem případě půjde o úřad dané městské části.

Doporučuji postup takový, že vyčkáte na příkaz, který Vám přijde buď poštou, nebo do datové schránky fyzické osoby, máte-li ji zřízenou. Jakmile dorazí příkaz, dojděte na příslušný správní orgán (úřad) a v souladu se zákonem[2] požádáte o nahlédnutí do spisu. Ze spisu zjistíte jaký typ měřiče byl při měření užit. Nezapomeňte včas podat odpor.

[1] Zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, § 125c/1f/2: Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že v provozu na pozemních komunikacích při řízení vozidla překročí nejvyšší dovolenou rychlost v obci o 40 km.h-1 a více nebo mimo obec o 50 km.h-1 a více.
[2] Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád, § 38, odst. 2: Jiným osobám správní orgán umožní nahlédnout do spisu, prokáží-li právní zájem nebo jiný vážný důvod a nebude-li tím porušeno právo některého z účastníků, popřípadě dalších dotčených osob anebo veřejný zájem.
———
V tomto případě by mělo být možné využít i § 38, odst. 1: Účastníci a jejich zástupci mají právo nahlížet do spisu, a to i v případě, že je rozhodnutí ve věci již v právní moci (§ 73). Není-li účastník zastoupen, může spolu s účastníkem nahlížet do spisu i jeho podpůrce.
« Poslední změna: Dnes v 17:59:06 od borwyx »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 17:58:47 »

Z kontextu dedukuji, že Vás změřila PČR lidarem a překročení rychlosti bylo o 42 km/h v obci. Vzhledem k tomu Vám teď hrozí pokuta 7-25 tis. Kč, 6 bodů a ZŘMV na 6-18 měsíců. Velmi pravděpodobně (pokud neexistuje nějaká zásadní informace, o kterou jste se nepodělil) dostanete trest na spodní hranici, tj. pokutu 7 tis. Kč a ZŘMV na 6 měsíců s možností požádat o vrácení po 3 měsících. V takovém případě Vás čekají “pouze” psychotesty.
IP zaznamenána

Marsten

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Dnes v 18:26:07 »

Ještě bych chtěl upozornit na zmíněný fakt, že už jste tímto způsobem o ŘP jednou přišel.

To úřad bude brát v potaz při stanovování výše trestu a obával bych se té vyšší hranice sazeb, které zmínil -kdo-.

Určitě se tedy vyplatí podat odpor a zabojovat. V případě, že by byl hrozící trest kratší než potenciální doba řízení by se mohlo stát, že budete bez ŘP dokud řízení nedojde konce . To ale tento pro tento případ neplatí.

Jak už zaznělo, nahlédněte do spisu (https://road-fens.com/fsm-7-spis-a-nahlizeni-do-nej/) a anonymizovaný jej nahrajte, pak půjde vymýšlet víc.
IP zaznamenána

Bláznivájahoda

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Dnes v 18:59:28 »

Já se omlouvám ale tohle je pro mě úplně Španělska vesnice na se v tom absolutně nevyznám je někdo kdo by mě s tím pomohl vůbec nevím co mám dělat
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Dnes v 19:32:55 »

1) Počkejte cca týden až dva, zda Vás obešle úřad. Bude to nějaká pražská část podle toho, kde přesně mělo k přestupku dojít.
2) Až Vás obešlou, naskenujte to sem.
3) Odpusťte si výkřiky zoufalé blondýny v nesnázích, ty na tomto fóru vedou k tomu, že Vás budou všichni kolektivně ignorovat. Buď chcete řidičák zachránit a jste ochoten pro to něco udělat, počínaje ochotou si něco přečíst, nebo jste tu špatně.
IP zaznamenána

Bláznivájahoda

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Dnes v 19:46:26 »

Samozřejmě nemám problém si něco přečíst ale v tomhle chodit neumím a obávám se že jakýkoliv můj krok by vedl spíš ke zhoršení je ochotný se se mnou někdo sejít a promluvit si o tom ?  Co a jak ? Jsem z Prahy 8 Kobylis
IP zaznamenána