Zdravím, řeším aktuálně stání v zóně zákaz stání mimo vyznačená parkoviště v Ostravě (IZ8a s dopravním značením B29).
Lístek za oknem ignorován, odpustek ignorován, nyní ve fázi příkazu. Odpor podán.
Spis jsem zatím neviděl, ale v příkazu je psáno, že vozidlo stálo nejméně od-do mimo vyznačené parkoviště, přičemž to rozpětí je uvedeno 10 minutové. Předpokládám tedy, že ve spisu budou dvě fotografie v tomto rozmezí 10 minut (se spisem se samozřejmě seznámím, pokud se bude něco dalšího dít, ve lhůtě pro podání odporu jsem se k tomu však nedostal).
Řidiče jsem nenapráskal, což jsem z mnohých příspěvků zde nakonec vyvodil jako chybu. Ale upřímně moc nevím v čem? Bránit se mohu přeci úplně stejně jako provozovatel a je jedno, kdo byl řidičem. Nebo jaká výhoda napráskání řidiče mi uniká?
Každopádně vozidlo na místě pouze zastavilo. Řidič nebyl v době, kdy to dokumentovali, zrovna přítomen, protože vykládal náklad - poblíž místa zastavení mám bydliště. Zastavení přeci není nijak časově omezené, musí být akorát neprodlené a pokud mají důkazy jen foto rozmezí 10 minut, tak to přeci vůbec nevyvrací, že se jednalo o zastavení, byť v příkazu to tam samozřejmě píšou, že nebyly konány úkony jako neprodlené vyložení nákladu nebo osob.
Doporučte mi prosím, jak bych mohl následně vést svou obranu, jaké argumenty zvolit a zda mohou existovat nějaké důkazy, které by mi pomohli. Rozmezí 10 minut mi přijde jako zcela v pohodě, aby nebyli schopni dokázat, že se o zastavení nejednalo. Nedělám si však iluze o tom, že budou jiného názoru.
Anonymizovaný příkaz přikládám.
Předem mockrát děkuji.