Zdravím osazenstvo,
tak jsem tady zase. Ještě jsem se nebyl podívat na úřad (nyní už né magisrát ale MČ P3), ale přišel mi krásný doporučený dopis.
Chtějí (odpustek) 700 Kč za nepříliš kvalitní fotografii automobilu, pořízenou někdy po půlnoci an se domnívají, že předmětné vozidlo stálo na chodníku. Nechci udávat všechny detaily vzhledem k tomu kdo o tu čte, tak koukněte na plánek:
Přesná poloha není známá, nikdo si to nepamatuje, uvidíme podle nekvalitních nočních fotek jak to asi bylo ;-) V tento okamžik nelze zcela vyloučit že vozidlo částečně zasahovalo nad dlažbu se vzorem, do prostoru vjezdu či nad rošt s kořenovým systémem dřeviny.
na věci je pikantní ta modrá čára neboli V10g a na začátku ulice je IP 11f . Tu samozřejmě ukončuje/přerušuje vjezd, nicméně naštěstí je nakreslená na zemi hned za jeho koncem a z toho důvodu se mohl řidič oprávněně domnívat, že vyznačuje místo za stromem.
Další myšlenka, která mne napadla je skutečnost odlišného povrchu pozemní komunikace před domy. Mám matnou vzpomínku, že dříve (cca před 40 lety) bylo možné stání jen na opačné straně ulice a dlažba možná byla až do kraje a obrubníkové dlaždice byly jen při okraji vjezdu do garáže. Nepodařilo se mi k tomu dohledat žádnou fotografii takže to není na 100%. Chodníková dlažba je jaksi památkově chráněn, takže si myslím, že kdyby existovala historická fotografie tak by se v kontextu okolních ulic, kde vyasfaltovaná plocha (končící také nízkým obrubníkem) není, dalo by se argumentovat i tím, že chodník (šíře více než 150 cm) je ve skutečnosti až ta věc s historickou dlažbou. Navíc by jistě město svévolně dlažbu neodstraňovalo, kdyby to měl být i nadále chodník, protože ty drobné kostky jsou samozřejmě určeny pro pohyb chodců.
Sunar sunárum mne dost na*, původně jsem si říkal, že se nechám oholit, ale pak se mi to trochu rozleželo. Samozřejmě existuje riziko projeté sprdele za 6 litrů což by nebylo ideální ...