30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Mám před odvoláním na kraj za "neuposlechnutí výzvy" k zastavení  (Přečteno 3978 krát)

Viro

• Zobrazit profil
Re:Mám před odvoláním na kraj za "neuposlechnutí výzvy" k zastavení
« Odpověď #30 kdy: 10 Května 2026, 17:26:47 »

Omlouvám se za chybějící. Dělal jsem to ve spěchu a anonymizoval obrázky a zmenšoval je. Doručeno bylo 4.5.2026 do datové schránky. Psal jsem, že od 4.5. běží lhůta, omlouvám se, že jsem nenapsal, že to bylo datovkou. Vložím sem ten zbytek. Na 8 stránce rozhodnutí je již jen to, že mohu požádat o splátkový kalendář, tak jsem považoval za zbytečné ji nahrát. Druhá strana UZ se mě "ztratila" v dokumentech, které jsem ofotil na úřadu. Našel jsem jí ještě v mobilu. Přikládám. Myslel jsem si, že jsem napsal spoustu zbytečného textu v mém pokusu o odvolání. Tímto ze srdce děkuji všem a hlavně panu s nickem KDO a rád poskytnu odměnu. 
Samozřejmě napsat hlavičku umím, nějakou tu listinu jsem již absolvoval, ale kromě jedné sprdele jsem ještě neměl tu "čest" čelit takovému nadělení, že je policajt línej šlápnou na plyn a raději udělá z banality policejní honění s druhou hlídkou.  Netušil jsem, že i rozhodnutí o zastavení řízení ohledně RZ bude nějak podstatné. Policajt lhal i v UZ, ta druhá hlídka přijela po nějaké době, hoši se pozdravili a druhá hlídka zase odjela. Po celou dobu tam opravdu nebyla.
« Poslední změna: 10 Května 2026, 17:56:42 od Viro »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 10 Května 2026, 19:37:17 »

To usnesení o zastavení řízení ve věci “pozměněné” RZ bylo důležité, protože tím odpadl důvod celého “pronásledování”. Samozřejmě Vás to nezbavilo odpovědnosti za “ujíždění”, ale zásadně to posiluje Vaši pozici.

Předpokládám správně, že měl SO1 to konstatování o vině na konci protokolu z ÚJ připraveno předem? Ono to logicky vyplynulo ze skutečnosti, že měli zjevně nachystán protokol pro (Vámi avizovaný) případ, že se nedostavíte.

To odvolání je napsáno celkem ostře. Pokud byste ho chtěl napsat “úřednějším” jazykem, dejte vědět. Věřím, že u SčK byste mohl uspět. Odměnou bude, když pak zveřejníte výsledek. Tyto případy, kdy policie zastavuje zezadu, se začaly množit až v posledních letech, zjevně je z toho hodně čárek, a tak bude dobré si pro ně připravit nějakou “šablonu”.
IP zaznamenána

Viro

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 11 Května 2026, 19:45:52 »

Paní na úřadu se po prvotním setkání jevila celkem schopně použít úsudek a tak jsem mylně předpokládal, že když celou dobu tvrdím po pravdě, že jsem výzvu nezaznamenal, tak to shodí ze stolu jako tu RZ. Sama přiznala, že jí taky tak stavěli a trvalo jí dost dlouho, než pochopila, že je to výzva k zastavení, že je to v zrcátkách opravdu špatně vidět a navíc jí stavěli ve dne. Já si přepnul vnitřní zrcátko na noční režim, protože bylo to světlo policajtů nepříjemné a "kradlo" mě to pozornost. No a v těch vnějších je vidět kulové. Fízl tvrdí, že jsem výzvu viděl, taky že moje hnědé auto je černé a taky že pohledem skrz moje auto viděl, že jsem tam sám (osoby menšího vzrůstu by viděl jen Superman) a že druhá hlídka přivolaná na mé "zločinné" počínání mezi vesnicema na okresce byla přítomna celému incidentu po mém zastavení.
Přelepení EU lvem jsem si pořizoval na odkazu, blahé paměti, na Dfensu s tím, že je to v pohodě a to jsem si i ověřil. Jen aktivista na TK měl potřebu jí odlepit.
Zatím moje zkušenost s odvoláním u sprdele byla, že jsem to stejně prohrál. No, nebylo moc se za co chytit, ale kdo to nezkusí.... Nicméně se mě nepokoušeli zbavit živobytí odebráním řidičáku. V kartě řidiče mám poslední bodovaný přestupek přehlédnutí nějakého přikázaného směru a nebo zákazu vjezdu. Není to ze záznamu poatrné. Předchozí dva za rychlost. Ale to za cca 10 let.
Ale k věci.  Neudržel jsem nervy a nezeptal se na podstatné věci fízla. Ten se pochopitelně držel úřeďáku a paní kladla otázky, které mě až posléze došly jako celkem návodné a v můj neprospěch. Na konci té taškařice mě sdělila, že se kloní k výpovědi policajta a dá mě ten flastr, který je uveden v rozhodnutí. Jestli to měla připravené netuším. Výpověď policajta jsem četl, ofotil, udělal jí tam nějaké korekce a tím to zvadlo.  Jestli žmoulat čepici a nebo být ostřejší v odvolání si netroufám odhadnout. Nicméně, se nehodlám vzdát jen tak lehce a použiji to, co mě doporučíte. Nakonec jste si dal s případem dost práce, já bych to tak nevymyslel a hlavně nestylizoval.
Samozřejmě do tohoto vlákna dám vše, co mě přijde. Jsem rozhodnutý zaplatit i soud. I s tím rizikem, že to všechno povede k tomu, že o dovolené pojedu na motorce na hranice opatrně a potom už budu v klidu používat mezinárodní řidičák, když ten můj bude v čistírně.
Zítra a pozítří si na to večer ještě sednu, abych to nejpozději ve čtvrtek poslal datovkou a neprosral lhůtu. Tuším, že je 14 dní od doručení.
« Poslední změna: 11 Května 2026, 19:49:06 od Viro »
IP zaznamenána

Viro

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 14 Května 2026, 19:36:33 »

Dnes odesláno odvolání. Tak uvidíme :-)
IP zaznamenána

Viro

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 11 Června 2026, 21:09:20 »

Tak prd, jen to potvrdili. Vůbec nevzali v potaz, že nic nebylo slyšet ani vidět. Je ještě nějaká možnost odvolání? Klidně k soudu?
IP zaznamenána

frantisek

• Administrator
    • Zobrazit profil
    • OSBID o.s.
« Odpověď #35 kdy: 12 Června 2026, 07:01:21 »

V rozhodnutí SO1 i ve všech následných lejstrech vidím stejnou rovinu, kterou znám ze svého vlastního případu.

..." nezastavil, respektive zastavil po 4,5km"....

Tedy po zastavení na výzvu od PČR jsem byl obviněn z neuposlechnutí výzvy k zastavení.

Obloučky kolem ..... viděl a mohl,....  měl více míst kde mohl ..... atd. nikdy neskončí větou "Nezastavil tak brzy, jak by si fízl přál."
V tomto případě je navíc ve spise zachyceno, že řidič naznačil že o hlídce ví a umožňoval jí průjezd a teprve když pochopil že vyzývají jeho, neprodleně zastavil.

Stálo by za to napřít úsilí tímto směrem, i když hrozí rozhodnutí ve smyslu "fízl na místě určí, co je neprodleně zastaví"

Na sestavení dalšího postupu nemám dost znalostí a zkušeností, toho by se museli ujmout zdejší matadoři. Alespoň metodicky.
IP zaznamenána
www.osbid.cz - s autem svobodně a bezpečně
frantisek@osbid.cz
t: 602392900 - ale jen když je to fakt nutné ;)

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 12 Června 2026, 07:11:25 »

frantisek +1

To rozhodnutí je extrémně slabé, zejména v oblasti prokazování zavinění je naprosto na vodě. Odvolací správní orgán překročil meze správního uvážení, když popisuje, co obviněný “věděl”. Správní žalobu bych určitě podal a zkusil bych požádat soud o odkladný účinek.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 12 Června 2026, 09:06:04 »

Doporučuji teď:

1) Neřídit, ZŘMV je bohužel pravomocný.
2) Do 5 pracovních dnů odevzdat ŘP (ORP dle trvalého bydliště).
3) Zajistit kopii policejního kamerového záznamu. Žalobu nemůže napsat někdo, kdo ho neviděl, ať už si na ni vezmete advokáta, nebo Vám ji připravíme na fóru.
4) Do 30 dnů zaplatit pokutu.
5) Přesně za dva měsíce podat žádost o prominutí zbytku trestu.

SOP za správní žalobu je 3000 Kč. V žalobě lze požádat o přiznání odkladného účinku, soudy ale většinou nevyhoví a nadto jsou pomalé, takže bych si od toho mnoho nesliboval.
IP zaznamenána

Viro

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 16 Června 2026, 20:55:09 »

Právní moci nevím, kdy to nabyde. Předpokládám, že by mě to měli dát vědět. Nikde nepíšou o žádné lhůtě ani termínu. Řidičák jim klidně pošlu poštou. Koukal jsem na tu sprábní žalobu, mají tam i body, podle kterých se dá držet, ale zase, nejsem dost způsobilý to sepsat. Ty 3 litry bych do toho klidně vrazil, už jen z principou. Předpokládám, že by mě měl úřad dát k dispozici kopii záznamu z kamery fízlů, ale je to hlava 22. Fleška nesmí do jejich kompu, CD nevypálí a mají to na CD (DVD). Takže jedině nahrát z jejich obrazovky.
IP zaznamenána

Viro

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 18 Června 2026, 21:43:44 »

Vše zaplaceno, řidičák na úřadu. jen jsem to o den prosral. Informace, že nabytí právní moci je vyzvednutím odvolání, ke mě nějak nedoputovala. No, snad se o den neposerou. V podstatě pánovéí, jsem ochotný jít dál, ale nevím jak. Zafinancuji to, jen bych potřeboval nějakého fírera, který by mě za ručičku povodil. Když nic, stanu se jednáím z průkopníků slepých uůliček- Za trojku za žalobu mě to stojí.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 19 Června 2026, 00:08:01 »

Bude to chtít ten záznam z kamery. Buď požádat o poskytnutí do DS/mailu nebo přinejhorším nahrát na mobil. Nebo tam dojít s notebookem s CD mechanikou a zkopírovat.
« Poslední změna: 19 Června 2026, 00:09:37 od kdo »
IP zaznamenána

Viro

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 30 Srpna 2026, 12:35:29 »

Nechal jsem to plavat. K záznamu se dostat znamená tam jet a nevím, jestli po ukončení mě do spisu pustí. Na RADU PRÁVNÍKA JSEM UPUSTIL OD PODÁNÍ ŽALOBY. V podstamě mě řekl, že když tam nenajdou nějakou procesní chybu, jen to shodí zer stolu jako odvolání orgán.
Jsem poučen pro příště. Nicméně mě pořád leží v žaludku to, že si fízl i úřad hrajou do not a dělají, jako by seděli i mě v autě a v hlavě.
IP zaznamenána