Paní na úřadu se po prvotním setkání jevila celkem schopně použít úsudek a tak jsem mylně předpokládal, že když celou dobu tvrdím po pravdě, že jsem výzvu nezaznamenal, tak to shodí ze stolu jako tu RZ. Sama přiznala, že jí taky tak stavěli a trvalo jí dost dlouho, než pochopila, že je to výzva k zastavení, že je to v zrcátkách opravdu špatně vidět a navíc jí stavěli ve dne. Já si přepnul vnitřní zrcátko na noční režim, protože bylo to světlo policajtů nepříjemné a "kradlo" mě to pozornost. No a v těch vnějších je vidět kulové. Fízl tvrdí, že jsem výzvu viděl, taky že moje hnědé auto je černé a taky že pohledem skrz moje auto viděl, že jsem tam sám (osoby menšího vzrůstu by viděl jen Superman) a že druhá hlídka přivolaná na mé "zločinné" počínání mezi vesnicema na okresce byla přítomna celému incidentu po mém zastavení.
Přelepení EU lvem jsem si pořizoval na odkazu, blahé paměti, na Dfensu s tím, že je to v pohodě a to jsem si i ověřil. Jen aktivista na TK měl potřebu jí odlepit.
Zatím moje zkušenost s odvoláním u sprdele byla, že jsem to stejně prohrál. No, nebylo moc se za co chytit, ale kdo to nezkusí.... Nicméně se mě nepokoušeli zbavit živobytí odebráním řidičáku. V kartě řidiče mám poslední bodovaný přestupek přehlédnutí nějakého přikázaného směru a nebo zákazu vjezdu. Není to ze záznamu poatrné. Předchozí dva za rychlost. Ale to za cca 10 let.
Ale k věci. Neudržel jsem nervy a nezeptal se na podstatné věci fízla. Ten se pochopitelně držel úřeďáku a paní kladla otázky, které mě až posléze došly jako celkem návodné a v můj neprospěch. Na konci té taškařice mě sdělila, že se kloní k výpovědi policajta a dá mě ten flastr, který je uveden v rozhodnutí. Jestli to měla připravené netuším. Výpověď policajta jsem četl, ofotil, udělal jí tam nějaké korekce a tím to zvadlo. Jestli žmoulat čepici a nebo být ostřejší v odvolání si netroufám odhadnout. Nicméně, se nehodlám vzdát jen tak lehce a použiji to, co mě doporučíte. Nakonec jste si dal s případem dost práce, já bych to tak nevymyslel a hlavně nestylizoval.
Samozřejmě do tohoto vlákna dám vše, co mě přijde. Jsem rozhodnutý zaplatit i soud. I s tím rizikem, že to všechno povede k tomu, že o dovolené pojedu na motorce na hranice opatrně a potom už budu v klidu používat mezinárodní řidičák, když ten můj bude v čistírně.
Zítra a pozítří si na to večer ještě sednu, abych to nejpozději ve čtvrtek poslal datovkou a neprosral lhůtu. Tuším, že je 14 dní od doručení.