No, a protože se bavíme
ve vlákně o vadném poučení, ne obecně, tak se ptám, jestli to má smysl V TOMTO KONKRÉTNÍM PŘÍPADĚ, čili 89. den podat blanket. Tak mi zas neodpovídejte obecně na něcom na co se neptám. Protože tady je právě
vysoká šance, že to orgán prvního i druhého stupně bude považovat ža poučení řádné a bude s tím potřeba jít k soudu. Kam se tím pádem
dostane pouze blanketní odvolání, no a nedejbože aby se soud začal z dlouhé chvíle zabývat taky zákonností toho samého rozhodnutí jako celku (poté, co uzná, že lhůta 90 dní je správně) a došel k tomu, že je v pořádku a rozhodl, že lhůta je teda řádná po třech měsících, ale není se proti čemu soudit a potvrdil to. Protože tam mnohdy sedí komunističtí pitomci a když jim nenapíšete konkrétně v čem je problém, vezmou to z rychlíku (jakožto odvolání proti celku, když nejsou konkrétní námitky co je špatně) a od boku rozhodnou, že vlastně dobrý. Už teda je to dost po lopatě na co se ptám, nebo to mám radši vzdát?
Se nezlobte, ale pokud otázce nerozumíte, nemůžete se prostě zeptat? Mě přijde, že to píšu jasně, akorát ve spěchu čtete první řádek, zbytek ignorujete a pak mě s rozběhem poučujete ve stylu „co ten vůl zase chce“. Možná jasně nepíšu, ale pak se teda zeptejte, ušetříme si asi 5 reakcí o ničem, že?
Jinak Tacecek - dobrej postřeh. Já se přiznám (ke svojí blbosti), že jsem to ani nečetl celý, protože mě zajímá to, na co se ptám, takže ty posty mezi tím jsem vynechal

Pan hh si toho asi všiml, ale možná to nenapsal pro tazatele dost jasně:
jedná se o odpor, kde je to poučení zcela korektní. Není to rozhodnutí, kde se odvolává, ale příkaz, kde se podává odpor a pak se teprve rozjíždí řízení. Čili pouze 8 dní a pokud to tazatel provšihne, má po ptákách.