30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Vyhrazené parkovací místo pro rodiny s kočárky  (Přečteno 270 krát)

smrtkasmety

• Zobrazit profil

Zdravím,

strážníky MP jsem byl před zavírací dobou nejmenovaného obchodního centra v nejmenovaném městě vyzván k úhradě 500 Kč za stání na parkovacím místě označené jako "Vyhrazené parkovací místo pro rodiny s kočárky" (IP 12).

Tolik diplomaticky.

Teď prakticky - zajel jsem si před zavíračkou do obchoďáku pro basu piv, zaparkoval na skoro prázdném parkovišti o velikosti dvou fotbalových hřišť a sotva co vylezu z nákupáku přiběhl strážník MP se slovy "že to bude za pět set". Pánovi jsem sdělil, ať domnělý přestupek oznámí místně a věcně správnímu orgánu, pán se poté doptával, proč nechci uhradit pokutu a bla ...

Zde bych měl dotaz. Lze proti tomuto přestupku případně vyhrát?

PS: Ponechme morální aspekt stranou, okolo bylo místa víc než dost, MP potřebovala splnit KPI.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
Re:Vyhrazené parkovací místo pro rodiny s kočárky
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 07:35:26 »

V 99% případů značení neodpovídá zákonu (nicméně SO bude argumentovat "presumcí správnosti") a neměl by být problém. Nicméně u nás zákony neplatí. Resp. platí jen ta represivní část. Vypisoval něco, dával vám něco k podepsání? Počkejte jestli něco přijde.
IP zaznamenána

smrtkasmety

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 10:01:49 »

Zdravím,

strážník vozidlo nafotil (spolu se značkou), stejně tak i vyfotil OP (ŘP a ORV nepředložen).

Foto značky zkusím dnes / zítra dodat.

Díky moc
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 10:12:20 »

... a sotva co vylezu z nákupáku přiběhl strážník MP se slovy "že to bude za pět set". ...

Jakým způsobem poloopičák spároval osobu, která sotva vylezla z nákupáku s vozidlem? Nebylo to celé malinko jinak?

Jako jedna z možných taktik se nabízí:
Přijel jsem k nákupnímu centru s dítětem a kočárkem, zaparkoval jsem na vyhrazeném místě, naložil dítě do kočárku, odjel jsem s ním do obchodu, kde jsem dítě i s kočárkem směnil za basu piv.
IP zaznamenána

smrtkasmety

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 10:54:18 »

No k vozidlu (odstavené 20m od vchodu) jsem přišel, odemknul a opice přišla a začala pohádka o pětikilu ...

Provozovatelem vozidla je PO (vlastník také - leasingovka), zde mám trochu strach, zda to ti zmrdi můžou udělat na provozovatele. 

Zmíněná taktika mě také napadla - opice je v tomto případě v důkazní nouzi (stará s děckem šli nakoupit a následně odešli po svejch).

IP zaznamenána

mungo

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Dnes v 14:13:04 »

Strategii obhajoby bych tady měl jasnou - přijeli jsme, vyložili kočár, naložili dítě, odjeli nakupovat. Vrátil jsem se sám a odjel. Všechno do puntíku podle předpisů, prokažte opak. Jakékoliv další argumenty (značení) bych pak přidával jako podpůrné body, ať se parazitům trochu točí hlava.

Každopádně na představení vlastní verze je dost času při vyjádření k podkladům, kdy už znáte celý obsah spisu. Nechceme, aby se například aktivní opičák hrabal v kamerových záznamech parkoviště, nebo hledal svědka z ostrahy obchoďáku. Za nějaký ten půlrok, až a jestli přijde na řadu Vaše řízení, už si nikdo nic nebude pamatovat a veškeré záznamy budou v propadlišti dějin. In dubio, pro Vy.

Udělat na provozovatele to můžou, provozovatel by Vás měl udat. S leasingovkou neporadím, nemám zkušenosti. Podíval bych se do smlouvy/obchodních podmínek, jak ta Vaše u přestupků provozovatele postupuje.
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Dnes v 17:35:02 »

Ja myslim, ze basa piv se da v nakupaku poridit i rychleji, nez za 3 minuty. Otazka je, zda unterfizl ma/bude mit nejaky dukaz, ze jste tam stal dele nez ty tri minuty.

Takze ted bych v klidu dopil tu basu, pripadne poridil par dalsich a pockal bych, co z nich vypadne.

Pokud se ozvou unterfizlove s nejakymi jejich napady na predvolani a vyrizeni u nich na unterfizlarne, ignorovat.

Az (pokud) se ozve urad, zajit nahlednout do spisu, nafotit, anonymizovat, placnout sem a pak se uvidi, co na Vas maji a jaky zvolit dalsi postup.
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Dnes v 18:59:30 »

otázka je, jestli Vás ten poloopicajt neviděl už přijíždět a pak si na Vás jen nepočkal. Třeba myslel (!) , že jedete pro ženu s kočárkem, tak při příjezdu nic nedělal a jen čekal.

A jen taková věcná, když bylo jak říkáte parkoviště téměř prázdné, tak proč nezastavit na nějakém nevyhrazeném místě?

V první řadě bych si zjistil, jestli tam nejsou kamery - záleží komu patří prostor parkoviště ( městu nebo obchodaku)
IP zaznamenána

smrtkasmety

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Dnes v 21:45:22 »

Tak nakonec je to asi úplně bezpředmětné, není to značka podle vyhlášky viz. příloha (foceno když jsem dnes vyzvedával manželku a dítě z galejí na skladě v obchoďáku).

Jinak ano - příště budu parkovat jinde (což obvykle dělám, pokud je parkoviště vytížené).

« Poslední změna: Dnes v 21:55:03 od smrtkasmety »
IP zaznamenána