30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: úředník sám ustanovil lhůtu v pracovních dnech  (Přečteno 76 krát)

PanPyrát

• Zobrazit profil
úředník sám ustanovil lhůtu v pracovních dnech
« kdy: 11 Února 2026, 15:20:29 »

Dobrý den,

rád bych se zeptal na tento případ - po blanketním odvolání mi bylo doručena výzva k doplnění, kde je napsáno:

"Tímto Vás správní orgán proto vyzývá dle ust. § 37 odst. 3 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění
pozdějších předpisů (dále i jen „správní řád“), abyste nejpozději do pěti pracovních dnů od okamžiku
doručení této výzvy doplnil odvolání proti výše uvedenému rozhodnutí o důvody, pro které se proti
němu odvoláváte. "

Podle mě úředník stanovil lhůtu úřední a né zákonnou a tedy do toho nemusím počítat víkend. Chápu to správně? Namísto posledního dne 16. 2. je tak poslední den středa 18. 2.

Díky

IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:úředník sám ustanovil lhůtu v pracovních dnech
« Odpověď #1 kdy: 11 Února 2026, 16:11:48 »

Stanovení lhůty v pracovních dnech sice nemá oporu ve SprŘ (ten operuje pouze s kalendářními dny), je to ale poměrně běžné na mnoha úřadech. Nemyslím si, že by se toho dalo využít jinak než tím, že tuto lhůtu využijete na maximum. Pokud byla výzva doručena dnes (11.2.), pak je skutečně jejím posledním dnem středa 18.2.
IP zaznamenána

PanPyrát

• Zobrazit profil
Re:úředník sám ustanovil lhůtu v pracovních dnech
« Odpověď #2 kdy: 11 Února 2026, 17:08:24 »

Ano o to mi jde - maximálně využít tu lhůtu a samozřejmě dát případně prostor úředníkovi udělat nějakou chybu
IP zaznamenána