30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: VÝZVA k zaplacení určené částky - P4  (Přečteno 15743 krát)

Tačůd

• Zobrazit profil
Re:VÝZVA k zaplacení určené částky - P4
« Odpověď #45 kdy: Dnes v 02:11:43 »

Mně nyní přišla Výzva provozovateli - od téhož úřadu Praha 4. Pohrávám si s myšlenkou, jestli nepoužít naprosto tutéž taktiku: poslat jim datovkou vysvětlení, kde se neuměle, leč nepochybně doznávám, že jsem kromě provozovatele i řidič... (třeba pravdivou storku o tom, jak jsem spěchal k zubaři) a čekat, až mi pošlou Příkaz provozovateli, načež jim v odporu oznámím, že bylo odložení věci předčasné a zahájení řízení proti provozovateli ze strany SO1 nezákonné – oni už asi nemůžou řidiče stíhat, když věc odložili? A proti provozovateli taky nemůžou vést řízení, když řidič se přiznal, byť se přiznal neformálně, že?
Jako, už jsem pár řízení prohrál, a nemůžu nevidět, že za odpustek bych jim dal 700, zatímco tady riskuju 2500 za řízení a 2-5 tisíc pokutu, takže klidně i desetinásobek toho odpustku... ale kdykoliv mám šanci na úspěch, rád se bitvy zúčastním a nedám jim to zadarmo.  No ale myslíte, že úřad udělá podobnou botu hned 2x?
Co se referenta, co to vyřizuje, týče, nejsem si úplně jist, jestli je to tentýž, protože na výzvu napsali:
Vyřizuje: ReferentP4, E-mail: dopravniprestupky@praha4.cz
Pod dopisem je podepsaná Mgr. Lucie Knabe, LL.M., vedoucí oddělení dopravních přestupků, ale to asi není ten referent, co vyhodnocuje, kdy poslat Příkaz provozovateli, ne?

No a vlastně se k tomu vztahuje ještě i druhá věc: poslali mi k tomu krásnou, systémově generovanou fotku, kde je vidět, že si někdo opřel bedničku o moje auto, ani espézetka není vidět… bedničku určitě sundali, jinak by nezjistili celou SPZ, ale pokud to udělali až při druhém příjezdu o deset minut později,  nemohlo se jednat o dvě různá auta? No, je pravda, že by to byla příliš velká náhoda, na to asi úřad nehraje. Co kdy vyfotili, to se ale dozvím až časem, pokud zajedu do Prahy kouknout do spisu. Každopádně, o bedničce se ve výzvě nezmiňují.

IP zaznamenána

sax

• Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: Dnes v 02:24:23 »

Máme zde pokračování v podobě "Oznámení provozovateli o pokračování řízení o přestupku".
Dle očekávání si parazit stále trvá na provozovateli a neznámém řidiči.
Dokument obsahuje předvolání, vyhrožování, pokutu ap.
Pro běžného občana mi z toho vychází arogance a zastrašování.
A opět dle očekávání, nic o informacích týkajících se statistik dle 106 :D
Předem díky za reakce!
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: Dnes v 06:58:03 »

Na hrubý pytel…

Obviněný již v odporu ze dne xxxxxx upozornil správní orgán na jednoznačnou nezákonnost jeho postupu. Neodloží-li správní orgán tuto věc v souladu se zásadou hospodárnosti do 5 dnů od doručení tohoto podání, bude obviněný nucen využít k ochraně svých práv právní zastoupení advokátem a následně v souladu se zákonem č. 82/1998 Sb. uplatní nárok na náhradu nákladů právního zastoupení a škody vzniklé nezákonným postupem správního orgánu.

+ samozřejmě stížnost podle 106.
IP zaznamenána

sax

• Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: Dnes v 13:23:56 »

1. To samozřejmě znamená nikam nechodit, nic nevysvětlovat, neomlouvat se za neúčast v řízení ap. Je to tak?
2. Nehrozí předvedení MP/PČR ap?
3. Tu stížnost dle 106 na co přesně? Na tu statistiku? Plus dát do té odpovědi?
4. Koho byste mi zde jako advokáta příp. doporučoval?
5. Poslat okamžitě?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: Dnes v 13:34:14 »

Pořád nemáte spis?
IP zaznamenána

sax

• Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: Dnes v 13:44:19 »

Nn a bylo i řešeno ve vlastním vlákně. Úřad odmítl vydat/zaslat.
« Poslední změna: Dnes v 13:48:10 od sax »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: Dnes v 13:51:43 »

Já jen že bez něj se radí jen velmi abstraktně.
IP zaznamenána

sax

• Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: Dnes v 14:03:11 »

Vše, co mi úřad zaslal nebo nám byl ochoten dát, je zde ve vlákně + více máte v SZ.
« Poslední změna: Dnes v 14:07:52 od sax »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: Dnes v 14:13:42 »

1. To samozřejmě znamená nikam nechodit, nic nevysvětlovat, neomlouvat se za neúčast v řízení ap. Je to tak?
3. Tu stížnost dle 106 na co přesně? Na tu statistiku? Plus dát do té odpovědi?
4. Koho byste mi zde jako advokáta příp. doporučoval?
5. Poslat okamžitě?

Ad 1) Ano. Smysl má trvat na tom, že řidič se výslovně přiznal (podáním v ich-formě), ale oni s ním řízení nezahájili, naopak bez zákonem předvídaných důvodů zahájili řízení proti provozovateli, čímž popřeli subsidiaritu přestupku provozovatele. Pokud Vás ale začíná správní právo bavit, tak ÚMČP4 vypadá jako vyložená lahůdka pro fajnšmekry, kteří by si osobní setkání ujít určitě nenechali.
Ad 2) Nehrozí. Keywords: nemo tenetur se ipsum accusare, Marttinen vs. Finsko, zákaz sebeobviňování.
Ad 3) Ano, na tu hrozivou statistiku, pokud už od podání uplynulo 15 dní. Poslat raději samostatně, adresovat MHMP prostřednictvím ÚMČP4. Stačí lakonický text "Stížnost: podal jsem dne xxxxxx žádost podle 106/1999 Sb., dodnes žádná informace nepřišla".
Ad 4) Advokáta nejspíš vůbec nebudete potřebovat. Budou-li tak neschopní, že nepochopí, že tu věc musí odložit, nějak to zařídíme třeba přes OSBID.
Ad 5) Klidně. Na stížnost podle InfZ máte třicet dnů od uplynutí patnáctidenní lhůty na vyřízení, jinak řečeno: 45 dní od podání žádosti.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: Dnes v 14:26:13 »

No, je pravda, že by to byla příliš velká náhoda, na to asi úřad nehraje. Co kdy vyfotili, to se ale dozvím až časem, pokud zajedu do Prahy kouknout do spisu. Každopádně, o bedničce se ve výzvě nezmiňují.

SO1 se samozřejmě snaží na to nehrát a klidně Vám bude do očí tvrdit, že jemu je jasné, že se jedná o totožné vozidlo. Nicméně nejste to Vy, ale úřad, kdo musí prokázat bez důvodných pochybností, že to nebyla dvě zcela odlišná vozidla.
IP zaznamenána

sax

• Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: Dnes v 15:34:56 »

Ad 1) Ano. Smysl má trvat na tom, že řidič se výslovně přiznal (podáním v ich-formě), ale oni s ním řízení nezahájili, naopak bez zákonem předvídaných důvodů zahájili řízení proti provozovateli, čímž popřeli subsidiaritu přestupku provozovatele. Pokud Vás ale začíná správní právo bavit, tak ÚMČP4 vypadá jako vyložená lahůdka pro fajnšmekry, kteří by si osobní setkání ujít určitě nenechali.
Ad 5) Klidně. Na stížnost podle InfZ máte třicet dnů od uplynutí patnáctidenní lhůty na vyřízení, jinak řečeno: 45 dní od podání žádosti.
Ad 1) Nejsem úplný fajnšmekr a zřejmě už vůbec ne talent na právo, jen mě vytáčí úřední arogance a neutuchající typ obžérství. Navíc jsem mimopražský, takže si tuto ňaminu zřejmě "zatím" nechám ujít. Stačilo mi vyprávění kolegy zde, ve spec. vlákně, které se týká spisu.
Pochopil jsem to správně, že tu odpověď na "Oznámení provozovateli o pokračování řízení o přestupku" vč. popření subsidiarity, lze poslat jako volný text nebo volit stížnost + lze zaslat hned?
Ad 5) Zatím tedy počkáme na vyřízení.
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: Dnes v 17:42:33 »

však sám SO Vám píše:

Seznámení s podklady pro rozhodnutí a případné vyjádření k nim bude provedeno dne ,hod.
v sídle správního orgánu na adrese v jednací místnosti č.. Pokud tohoto práva nevyužijete, má správní orgán
za to, že se jej vzdáváte.

V případě, že se nedostavíte ve stanoveném termínu, aniž byste se řádně a včas omluvil z jednání, správní orgán
provede ústní jednání bez Vaší přítomnosti

takže sám SO si neguje tu výhružku ohledně předvedení
IP zaznamenána