30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: VÝZVA k zaplacení určené částky - P4  (Přečteno 321 krát)

sax

• Zobrazit profil
VÝZVA k zaplacení určené částky - P4
« kdy: 04 Února 2026, 17:19:41 »

Zdravím všechny. Dorazila mi výzva z MU za parkování na automatu viz příloha. Stalo se minulý rok o Vánocích. Měli jsme zato, že je to o svátcích gratis. Zřejmě ale ne a parazit žádá výpalné. Pokud máte někdo zkušenost s řešením podobných situací, určitě dejte vědět. Vím, že pojmout vše správně a na první dobrou není snadné. Cílem je minimalizace ztrát + poučení pro ostatní. Díky moc!
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
Re:VÝZVA k zaplacení určené částky - P4
« Odpověď #1 kdy: 04 Února 2026, 17:21:02 »

Chybí příloha :-)
IP zaznamenána

sax

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 04 Února 2026, 17:56:11 »

Chyběla, já jí teď u sebe vidím. Asi browser...
IP zaznamenána

audis

• parazitový deratizér mírně pokročilý
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 04 Února 2026, 20:19:37 »

Sax. Klasicky případ parkování a pak výzva.

Úvod : parazitovi přiděláváme práci, aby  neškodil jinde a pro sebe natahujeme čas, může se hodit jako další karta náš prospěch (promlčení) v budoucnu. Dlouhodobý cíl: Schovat si důvody do odvolání proti rozhodnutí až bude. riziko když prohra, +2500 kč náklady řízení. V klidu, kdybyste chtěl vyměknout za pár měsíců před vydáním rozhodnutí,  so1 obešle jinou výzvou k vyjádření min ještě jednou a karty můžete vyložit už tam. Nikdo nezaručuje, že so1 řízení zastaví a nevydá rozhodnutí vinen.

Příští krok : U so1 si domluvte že se stavíte pro kompletní kopii spisu v tištěné podobě popř pdf. Kontrolujte v kanclu so1 že to je komplet. Dáte sem anonym (RZ, časy, jména adresy, c. J., zbytek nezasahujte) spis co  dali. Z něj zjistíme kdy uplyne 60 dní od a doby, kdy so1 o přestupku se dozvěděl.

Rozmyslete do té doby 60 dní , jestli 59 den od doby co se so1 dozvěděl, udate jako řidiče sebe nebo spolupracující řidiče ("měl v užívání osoba xx bytem yy nar zz) . Spolupracující řidič je lepší duveryhodnejsi. Připravte se na to, že udany řidič si vymění pár dopisů s so1 a popř následně povede správní řízení. Které vyhraje na 100 procent na konci. Cíl natahovat dobu aby provozotel prollmceni už nemohl být postiženén.
IP zaznamenána

Vaba

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 05 Února 2026, 07:11:11 »

Situace více méně shodná - parkování u Vojenské nemocnice, šel jsem tedy kouknout do spisu, ve spisu jen jeden snímek, moje argumentace, že jsem šel k automatu zaplatit, ale tam zjistil že částka za parkovánií je nehorázná (neměl jsme hotovost, neměl na kartě dost peněz) a rozhodl se odjet. Akceptováno, vyřízeno odložením.
IP zaznamenána

sax

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06 Února 2026, 19:35:34 »

Takže nechat zaslat Spis. Rád bych si nechal zaslat Spis do DS jako PDF. Koukal jsem na různé diskuse a judikáty NSS ap, ale nevím. Zaslání dle „InfZ“ ap. Co byste mi zde  kdo pro P4 doporučil?
Pokud by byl někdo ochoten jako spolupracující řidič, tak dejte vědět. Díky moc!
IP zaznamenána