30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Špatné parkování- odmítnutí vysvětlení- Příkaz  (Přečteno 37 krát)

Natan

• Zobrazit profil

Dobrý den,
za oknem auta byl nalezen bloček za špatné parkování. Poté přišla výzva k zaplacení 400 kč. Jako provozovatel vozidla jsem odmítl podat vysvětlení z důvodu osoby blízké.
Na to mi teď přišel příkaz k zaplacení 2000 za přestupek dle par. 125f odst.1 zákona o silničním provozu porušením povinnosti par. 10 odst 3 zákona o silničním provozu.
čili že jsem nezajistil, aby při užití auta na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích.

Je to vůbec možné? Vždyť to je na hlavu?
Mým plánem je podat odpor.
Je to správný postup? Je možné poradit jak dál a na co se zaměřit?

Díky

IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Špatné parkování- odmítnutí vysvětlení- Příkaz
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 14:58:07 »

Prvni dve otazky pokladam za recnicke. Co se tyce otazky c.3 - sestavte nejakou casovou osu (kdy melo k prestupku dojit, kdy prisel/odesel jaky dokument) a nakopirujte sem anonymizovane dokumenty, ktere k tomu mate (vyzvu k zaplaceni urcene castky, Vase "odmitnuti podani vysvetleni", prikaz k zaplaceni 2000). Pokud mate ten listecek, co byl za steracem, nakopirujte sem i ten.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Špatné parkování- odmítnutí vysvětlení- Příkaz
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 15:58:53 »

Když vidím ten plán podat Odpor proti Příkazu, ve kterém v souladu s https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-500#p150-4 nejsou náklady řízení, a porovnám to s těmi dvěma možná řečnickými otázkami vyjadřujícími překvapení, dovoluji si upozornit na https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2005-520#p6-1.

Abychom tady za pár týdnů neměli další zvýrazněné otázky kvůli dalším překvapením.
IP zaznamenána