30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Ujetí od nehody a následný telefonát od PČR  (Přečteno 1182 krát)

Oskar

• Zobrazit profil
Ujetí od nehody a následný telefonát od PČR
« kdy: 10 Listopadu 2025, 12:49:55 »

Dobrý den, stala se mi taková nepříjemná událost. Couvnul jsem do závory ve vjezdu do nějakého areálu a v beznadějné nasranosti, že jsem slepej kretén a rozbil jsem si auto, jsem odjel pryč. Šlo o lehký ťukanec v nulové rychlosti, na autě žádná škoda a nenapadlo by mě, že by mohla být závora poškozená. Bohužel už se tak stalo, zpět to nevezmu.

Pár dní na to telefonát od PČR, jestli vlastním to a to vozidlo, jestli jsem ten a ten den byl tam a tam. Tak nějak jsem mu to neochotně potvrdil a říká mi, že došlo ke škodě a má k tomu videozáznam a jestli o tom vím, na to jsem mu řekl, že o ničem nevím. Nejsem si jistý, jestli se ptal jestli řídil. Chtěl abych se dostavil na služebnu, aby si auto nafotil a něco mu k tomu řekl. Nabídnul mi asi 3 termíny, a ani jeden mi úplně nevyhovoval. Začal se rozčilovat, že hovořím s POLICIÍ a že bych měl SPOLUPRACOVAT. No to už jsem ho trochu slušně poslal do prdele a nechtěl mu vysvětlovat proč a kdy nemám čas atd… Nabídnul mi, že to předá kolegům do vedlejšího města, které mám blíže k bydlišti, jestli to pro mě bude jednodušší se dostavit, tak říkám ok. Toť zatím vše.

Bohužel až odsud vím, že jsem se sním vůbec neměl bavit. Jak moc jsem to posral a jak dál celou situaci nejlépe řešit s co nejmenším postihem?

Děkuji
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Ujetí od nehody a následný telefonát od PČR
« Odpověď #1 kdy: 10 Listopadu 2025, 12:57:38 »

Ano, s fizly se nemluvi a po telefonu uz vubec ne. At si to predavaji kam chteji, Vy se s nimi po telefonu uz vubec nebavte. Pokud Vam fizlove neco chteji, musi to provest tak, jak jim uklada zakon - pisemnym predvolanim.
Az Vam dorazi pisemne predvolani od PCR, budeme to resit dal, zatim neni co resit.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2025, 12:59:08 »

Ti kamarádi mají ale blbej smysl pro humor co? Samozřejmě jste s nikým od policie nemluvil, to si někdo dělal legraci a telefon jste zrovna někomu půjčil... Dál si počkejte jestli vůbec někdo něco nějak bude řešit. Z videozáznamu nelze ztotožnit (což je jediné o co fízlovi jde). Do budoucna:
1.) Po telefonu se s NIKÝM ze státního aparátu nebavíme.
2.) VŠE s fízly a úředníky NAHRÁVÁME.
3.) Na nic NEODPOVÍDÁME, necháváme si prostor pro písemné vyjádření po klidném posouzení všech aspektů.
IP zaznamenána

škubánek

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2025, 13:11:39 »

Vy o žádné hrnce ale přece zájem nemáte, s takovými parchanty se bavit nechcete. Doufají že z vás budou mit jednoduchou kořist, vše zatím ignoruje a čekejte co přijde dál
IP zaznamenána

Oskar

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 20 Listopadu 2025, 12:46:35 »

Pánové a co pojišťovna? Nerad bych aby na mě hodila regres… Bude to nějak řešit bez moji spolupráce s opicajtama?
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #5 kdy: 21 Listopadu 2025, 11:16:49 »

Pojí-štěnicovna si to řešit musí podle zvláštního zákona sama v poměrně krátké lhůtět. Vymyslet si může cokoli, pokud se to nebude líbit, můžete na ňu tak leda podat žalobu.
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Oskar

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 27 Listopadu 2025, 08:16:25 »

Tak za poslední týden proběhla dvakrát návštěva a desítka telefonátů. Bohužel jsem ani jednou “nestihl” otevříit dveře a ani vzít telefon. Říkám si, jestli na mě vůbec něco mají, jinak by už dávno poslali předvolaní? Je toto standardní postup?
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 27 Listopadu 2025, 08:29:42 »

Je toto standardní postup?
Záleží na co se ptáte.. Jestli je to standardní dle zákona? NE!! Jestli je to standardní ala "kobra 11 - vymlátíme z podezřelého přiznání silou" - ANO.
Ignorace, pokud bude kdokoli otravovat tak ho odpálkovat "Postupujte dle zákona".
IP zaznamenána

Rada

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 27 Listopadu 2025, 15:23:33 »

Tak za poslední týden proběhla dvakrát návštěva a desítka telefonátů. Bohužel jsem ani jednou “nestihl” otevříit dveře a ani vzít telefon. Říkám si, jestli na mě vůbec něco mají, jinak by už dávno poslali předvolaní? Je toto standardní postup?
Telefonní čísla, ze kterých volají lidé, kteří se vydávají za policisty, doporučuji obratem blokovat. Ještě by vás někdo donutil jít vybrat úspory a vložit je do bitcoinmatu. Obzvlášť když člověk není úplně nejjistější při jednání s domnělými autoritami je nejlepší řešení je prostě zablokovat a svůj majetek tak ochránit.
IP zaznamenána

cZelik

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 27 Listopadu 2025, 19:05:47 »

Zažil jsem něco podobného, ve fázi kdy jsem byl poštou (neměl jsem ještě datovku) dvakrát předvolán (k podání vysvětlení) a pokaždé jsem se dostavil takže nebyl důvod předpokládat, že se budu vyhejbat se u mne začala stavovat místní PČR, opakovaně zvonili a klepali na dveře i okna z ulice (přízemí) se slovy policie, pane cZelik, tady policie! Koukal jsem na ně z hloubi temné místnosti přes dvojitou záclonu, bohužel jsem si to nenatočil, protože chytrý telefon mi spad do rybníka a tlačítkový tyhle vymoženosti nemá a že mám foťák mi nedošlo. Nakonec přišel civil co vypadal jak obchodník Bohemia Energy, tomu jsem otevřel, legitimoval se (vyšetřovatel) a doručil mi předvolání jako svědka. Bylo tam velmi málo času, čtvrtek odpoledne a měl jsem tam být v pondělí v 9:00. Já už jsem v týhle fázi byl v kontaktu s právníkem a odložili jsme to na další čtvrtek, prskal, ale jednou to vždycky posunou.
Není to moc dobrý kvůli sousedům, zvlášť na malém městě, vyrojí se fámy, ale na to člověk nesmí dát.
Je to samozřejmě forma nátlaku, cílem je aby jste se posral a doznal, nebo udělal ňákou chybu jako v té první telefonické komunikaci. Podle mne se jedná o předvolání,možná rovnou jako svědka, které se snaží doručit tímto způsobem a bude tam krátká lhůta, když Vám to pošlou poštou nebo do datovky tak by to tam mohlo ještě ležet. Prostě Vás tam chtějí a rychle.
« Poslední změna: 27 Listopadu 2025, 19:11:08 od cZelik »
IP zaznamenána