30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Nezaplacené mýto v Itálii  (Přečteno 1814 krát)

Mesec

• Zobrazit profil
Nezaplacené mýto v Itálii
« kdy: 26 Července 2025, 17:06:28 »

Dobrý den,

přišel mi krásný dopis od společnosti Nivi Spa. z Itálie, že jsem někdy v červnu 2021 nezaplatil mýto na rakouské italské dálnici.
Dopis byl jen tak vhozen do schránky, na dané adrese se nezdržuji už.

Abych byl upřímný, daný bankovní účet už nemám, stvrzenky již také ne, účtenky také ne.

Jen jsem zjistil, že v ČR to vymáhá podvodná společnost LogiCall s.r.o, jinak byli jsme za poslední dva roky v Itálii asi 6x, z toho 1x mi kontrolovali občanku policajti na hranicích (asi dva týdny zpět) a nic nezjistili.

Za mě asi ignorovat nebo máte jiné zkušenosti?

Díky.
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Nezaplacené mýto v Itálii
« Odpověď #1 kdy: 26 Července 2025, 20:14:41 »

Z Itálie již několik let ignoruji vše. Dopisy vždy přichází nedoporučeně v angličtině, takže nemají doručeno. Nikdy se nevyskytnul jediný problém.
Ještě doplním, že v žádném případě se neloguji do jejich systému pro nahlížení na stránku věnovanou případu, aby to nemohli vydávat za důkaz o doručení.
« Poslední změna: 26 Července 2025, 20:18:28 od Kokrhel123 »
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 27 Července 2025, 08:31:42 »

Přihlášení už proběhlo, protože se na adrese už rok nezdržují a rodinný příslušníci byli aktivní.
Krom mé fotky a hlavičky tam je pouze odkaz na bránu k zaplacení, nic jiného.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 27 Července 2025, 15:15:21 »

Ačkoliv jakákoliv aktivita (ohledně přihlášení na jejich stránky) není moc vhodná, tak je stejně tak neprůkazná. Dopis skončil v popelnici a jakýkoliv zvědavec jej mohl vytáhnout a zkusit, takže stále mají neprokázané doručení adresátovi…
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 29 Července 2025, 15:23:41 »

Takže Autostráda odepsala, že o ničem neví o žádném nedoplatku a všechno řeší Nivi Credit, ať kontaktuji je.

Mám nechat radiový klid nebo zkusit Helmuta? Nebo sdělit že auto není moje a nevlastnil jsem ho v tu dobu?

Pokud to předají českým zm…. Od LogiCall, je nějaká šance, že oni by to vymohli ?
Protože jsem dohledal, že mají s Taloši smlouvu.
IP zaznamenána