30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Zastavení za příčnou čarou na světelné křižovatce.  (Přečteno 10011 krát)

janevo

• Zobrazit profil
Zastavení za příčnou čarou na světelné křižovatce.
« kdy: 15 Července 2025, 07:57:02 »

Rodinný příslušník řeší viz příloha. Bohužel žije ještě v době "osoby blízké", vysvětlit mu, že jako provozovatel nedostane body je nadlidský úkol, myslí si, že nahlásí v dané datum pracovní neschopnost (v té skutečně byla) a úřadu sdělí, že neví, kdo vozidlo řídil, atd, nemám sílu se hádat a vysvětlovat.  Evidentně šlo o zastavení, nikoli průjezd.

Chybí mi tam zmínka "Zdejšímu správnímu orgánu byl dne xx.xx.xxxx podstoupen spisový materiál..."   Musí tam toto být - pokud dobře chápou, odvíjejí se od toho další lhůty?

Nechám si napsat plnou moc a nahlédnu do spisu, co dál?

Poraďte, co s tím. Jsem nasrán na nejvyšší míru...
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Zastavení za příčnou čarou na světelné křižovatce.
« Odpověď #1 kdy: 15 Července 2025, 08:07:33 »

Nechci Vám brát nadšení, ale v podobných případech si velice rozmýšlím, zda se do toho pustít. Dotyční bývají ve svém přesvědčení velmi zatvrzelí a stejně neuřídíte, co provedou.
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 15 Července 2025, 08:21:48 »

Dotyčná je rovněž nasraná, zaplatit nechce, ale zároveň chce mít klid. Takže možná zaplatí, pokud jí nenabídnu přijatelnější řešení. Tu omáčku jsem si mohl odpustit, není k případu podstatná :-\ 

Podstatný je ten článek...

Co to datum, je tam podstatné??
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 15 Července 2025, 16:56:23 »

Které datum?
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 15 Července 2025, 17:12:19 »

Myslím tohle:  "Zdejšímu správnímu orgánu byl dne xx.xx.xxxx podstoupen spisový materiál..."   Musí tam toto být - pokud dobře chápou, odvíjejí se od toho další lhůty?
V jiných "Výzvách" takové datum vždy bylo...
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 15 Července 2025, 20:20:01 »

Postoupení (fakticky doručení) nejspíše bude datem, kdy se úřad o skutku dozvěděl.
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 23 Července 2025, 12:10:52 »

Takže jednání na P5, shlédnuty fotky, video parazitkám nefungovalo. Úřad se o přestupku dozvěděl 29.4. vypracováno 3.7.  Co s tím?  Vím, že je tu ten diagram, ale fakt v těch lhůtách nějak plavu...

Parazitka - vedoucí oddělení - na mě chtěla volat policii, a to jen proto, že jsem slušně, ale důrazně požadoval, jaké datum je 29.4. + 60 dní, a zda se jedná o dny kalendářní, či pracovní. Nevěděla... mám nahráno, pro srandu zveřejním :)
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 23 Července 2025, 12:56:41 »

Nerozumím, jakou lhůtu řešíte. Parazit může vše a projde mu to. Stačí mu pohlídat si, aby nebyl nečinný déle jak rok kvůli promlčení.

Píšete jednání, ale předpokládám z kontextu a minulých příspěvků, že šlo jen o nahlížení do spisu. Ano? Jak bylo vyřešeno nefunkční video? Je to zapsáno? Pošlou to elektronicky později? Je něco prokazatelné jen z fotek bez videa?
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 23 Července 2025, 14:52:35 »

No, taky přesně nevím, jaká lhůta se řeší. Ona to evidentně neví ani parazitka, přesto o ní blábolí...

Jo, bylo to nahlížení do spisu, omlouvám se za nepřesnost. Nefunkční video zapsáno není, moje chyba. Že je to prokazatelné z fotek bez videa parazitka pochopitelně tvrdí. Čekám na fotky do mailu. Případně pojedu příští týden nahlédnout do spisu i s provozovatelkou jako svědkyní "agresivního chování"

Na parazitku pochopitelně napíšu stížnost 8)
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 23 Července 2025, 15:08:45 »

Dle par. 76 odst. 1 pís. l zákona o přestupcích může SO odložit přestupek řidiče a vrhnout se na provozovatele nejdříve po 60 dnech, kdy se o přestupku dozvěděl. Ze zákona nevyplývá, že by SO musel toto datum ve Výzvě uvádět.

Tato lhůta ve vašem případě (od 29.4.2025) už uplynula, takže nyní pravděpodobně SO čeká na lhůtu 30 dnů podle par. 125h odst. 6 ZPPK (která se rovná lhůtě v par. 125h odst. 3 ZPPK).

O jakou lhůtu (a na čí straně) Vám tedy jde?
« Poslední změna: 23 Července 2025, 15:39:33 od solaris »
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 23 Července 2025, 15:32:31 »

Tak teď je mi to jasnější. To mi ovšem parazitka mohla sdělit

Ale tedy mimo tento případ - pokud provozovateli přijde výzva cca 14 dní po přestupku, je to špatně??
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 23 Července 2025, 15:38:16 »

Ne. Může přijít druhý den, může přijít za 11 měsíců, bavíme-li se o Výzvě k uhrazení určené částky.
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 23 Července 2025, 16:09:09 »

No snažím se to chápat, ale parazitka před odesláním Výzvy provozovateli nemusí v oněch 60 dnech od oznámení přestupku (třeba MěPo) podnikat žádné kroky ke zjištění řidiče?

V tomto konkrétním případě provozovatelka neřídila, byla prokazatelně v PN, a skutečná řidička je momentálně v cizině, kde má i bydliště. Nahlásit??
Pokud nenahlásíme, nastupuje Turbo model, kterým vyhrožují ve výzvě, pokud nahlásíme, a řidič se nepřizná nebo ho parazitka nedohledá, nastupuje sprdel s provozovatelem, jo?

A pokud by tedy (dle diagramu) parazitka vyzvala provozovatele k podání vysvětlení, tam tedy platí další lhůta 60dní?? Nebo v tomto případě už provozovatele vyzývat nebude??

IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 23 Července 2025, 17:02:03 »

Jaké jiné kroky by měl SO před odesláním výzvy dělat? Chce-li zjistit řidiče, tak právě dotaz na provozovatele je u většiny sprdelizovaných přestupků jediná možnost, jak se k identitě řidiče dostat.

Jestli nahlásit řidičku a užít si nestandardní průběh řízení při doručování do ciziny je na Vás. Aniž bych se Vás chtěl dotknout, tak zatím řešíte podružnosti, takže je otázka, jestli zaplacení odpustku nebude nejjednodušší pro provozovatele, řidičku, i pro Vás.

Ano.

Pokud SO vyzve provozovatele k podání vysvětlení, tak je to stále proto, aby zjistil totožnost řidiče. Žádná další lhůta tam není, je to pořád těch samých 60 dnů (co Vám už uplynulo), po kterých SO může řidiče přestat řešit a jít si pro výpalné k provozovateli.

Identitu provozovatele má pak SO loženou podle registru vozidel, už se na nic nikoho ptát nepotřebuje.
« Poslední změna: 23 Července 2025, 17:04:51 od solaris »
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 23 Července 2025, 17:27:29 »

No tak pokud uvidíme video, které bude jasné, tak odpustek je nejjednodušší řešení.

Já se to snažím chápat, i za pomoci toho diagramu zde, ale k čemu je tedy ta lhůta, když parazit pošle Výzvu až po uplynutí této lhůty??

Zkrácený přepis parazitky " uvádím do záznamu, že pán se mě teďko ptal, dokdy je možno oznámit řidiče...a já jsem mu odpověděla, že šedesát dní od oznámení o přestupku, oznámení bylo 29.4.2025"

Ale já přeci po dobu 60 dní vůbec nevím, že byl nějaký přestupek spáchán, když mi to přišlo až po a zároveň bylo parazitkou sepsáno 3.7.2025??

To přeci SO mohl poslat hned 30.4., ne?

Sorry že se ptám (asi) jako blbec, ale fakt v tom mám chaos...   Dík za rady a trpělivost.
IP zaznamenána