30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Možná pokuta z měření - jak řešit, když budu měsíce mimo ČR  (Přečteno 2437 krát)

AnxiousFungi

• Zobrazit profil

Zdravím, s největší pravděpodobností mě změřila
policie (a jednou možná i nové úsekové měření, ale ne moc vysoká rychlost, možná jsem se vlezla) a jsem si jistá, že jsem v tu chvíli, kdy na mě mířila pistol, kterou měla policie v rukou opřenou o střechu auta, jela tak o 8-10km více, než bych měla (na tacho těsně nad 60, na google mapách rychlost ukazovala cca 58-60, bylo to ve vesnici, nikdo mě nezastavil). Vzhledem k tomu, že netuším, do kdy třeba taková pokuta může dorazit, protože jsem pokuty nikdy ještě neřešila, a za měsíc a půl odjíždím do zahraničí na pár měsíců, tak mě zajímá, jakým způsobem to mohu zjistit a včas zaplatit. Pokud přijde dopis, nebudu ho schopna převzít a nikdo jiný za mě nejspíš taky ne. Je možnost udělat plnou moc pro vyzvednutí takových dopisů od policie?
Založila jsem si datovou schránku, tak by mohla přijít tam, ale kdyby byla stejně poslána poštou do vlastních rukou, tak potom nevím, aby z toho nebyl průser. Nechci jezdit ze zahraničí zpátky, možná ani nebudu moci.
Nemáte někdo zkušenosti nebo informace, kde potom
online třeba tyhle věci zjistit? Nebo jestli prostě doufat,
že pokud mě někdy někde něco nebo někdo
změřil, přijde to do datovky? Díky.
IP zaznamenána

Marack666

• Zobrazit profil
Re:Možná pokuta z měření - jak řešit, když budu měsíce mimo ČR
« Odpověď #1 kdy: 11 Července 2025, 16:56:01 »

Založit datovku, počkat na dopis a zaplatit na dané číslo účtu
IP zaznamenána

Zox

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11 Července 2025, 19:17:16 »

Citace
Založila jsem si datovou schránku, tak by mohla přijít tam

Ne mohla, ale musí. Úřad má povinnost doručovat primárně do DS.

Co se týče toho ručního měření policajtů, tak s největší pravděpodobností nic nepřijde. Nejednalo se o automatizované měření bez obsluhy a na místě Vás nezastavili a neztotožnili.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 11 Července 2025, 22:04:53 »

Založila jsem si datovou schránku

V pořádku a jen pro kontrolu pokud jste podnikající osoba (OSVČ) tak je nutné mít i schránku na fyzickou osobu.
IP zaznamenána