30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Chybějící RZ  (Přečteno 530 krát)

Fogyn

• Zobrazit profil
Re:Chybějící RZ
« Odpověď #45 kdy: 07 Dubna 2026, 07:48:04 »

Tak informace o vývoji. Obviněný (vzhledem k časové tísni, ...) odeslal podání, ve kterém se omluvil z ústního jednání zhruba tohoto znění:
"Omlouvám svou nepřítomnost z ústního jednání, jelikož toto jednání nemůže přinést nic nového". V podstatě "Když jste nepozvali fízly, nemá smysl tam chodit" aniž bychom to napsali takto naplno a radili SO. Pokud by došlo k situaci, že fízlové na ústním budou, máme výborně nabito do odvolání, protože "kdyby obviněnému oznámili, že přijdou fízlové, rozhodně by se dostavil, jelikož to by MOHLO jednání přinést nové poznatky..." Koneckonců, toto nařídil i nadřízený SO.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 07 Dubna 2026, 08:07:29 »

Zrovna z tohoto fóra mám vsugerováno, že argument s neoznámením svědků je poslední roky velmi velmi rizikový, viz přiložený rozsudek.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 07 Dubna 2026, 09:39:45 »

Aniž bych se chtěl pouštět do rozsáhlejších diskusí (a plevelit vlákno) tak si myslím, že tento rozsudek není přiléhavý k našemu případu. V rozsudku šlo o to, že nepozvali DRUHÉHO fízla poté, co již jednu (věrohodnou) výpověď fízla měli. V našem případě žádná výpověď neexistuje, SO2 nařídil SO1 tuto provést a SO1 pozval POUZE obviněného k ústnímu jednání, přičemž se obviněný omluvil, protože - nepozvali fízly. Z toho plyne, že pokud by SO fízly pozval, jak bylo nařízeno, obviněný by se CHTĚL řízení účastnit a proto BYL krácen na svých právech. Což analogicky je totéž co navrhuje kolega PK202 (a bez urážky, jemu důvěřuji víc).
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 07 Dubna 2026, 09:59:20 »

Nerozumíme si. Já mířím na samotnou podstatu (ne)oznámení, že budou přítomní fízli. Sprostý podezřelý byl pozván na ústní jednání, bylo mu tak oznámeno provádění důkazů a že nebyl zmíněn druh těch důkazů, je dle parazitů jen formalita... Zkusím třeba ještě:

https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/nsscr/5-as-199-2018-24
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 07 Dubna 2026, 10:09:22 »

Pokud si dobře pamatuju, neoznámení přítomnosti svědků je závažná vada řízení, neboť se nemůžete připravit na jejich výslech.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 07 Dubna 2026, 10:53:39 »

IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 07 Dubna 2026, 13:05:28 »

Eric, Fogyn: Ano, věcně to cítím naprosto stejně, jen jsem chtěl řící, že pozoruji koordinovanou (ne opomenutí jednotlivce) snahu ze strany složek státu toto zpochybnit.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 07 Dubna 2026, 19:46:46 »

Ještě je tu Závěr č. 115 poradního sboru ministra vnitra ke správnímu řádu ze dne 8. 6. 2012. Cit.: “Správní orgán je povinen vyrozumět účastníky řízení o každém provádění důkazů, ať probíhá při ústním jednání, nebo mimo ně.

Není to tam řečeno tak jasně, jak bychom si přáli, ale nepředpokládám, že by si SO1 dovolil tvrdit, že oznámení “tak, a teď přijdou na pokec fízlové” v průběhu ústního jednání je vyrozuměním o provádění důkazů.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 01 Června 2026, 12:43:56 »

Pánové prosím o označení WIN! a můžeme přesunout do veřejné sekce. Chcete i finální Rozhodnutí nebo stačí ve stručnosti:
Po vrácení z SO2 se SO1 pokusil předvolat obviněného (řešeno v předchozích příspěvcích), tento nakonec na jednání nešel, zaslal omluvu (znění jsme tu tuším psali) ve smyslu "kdybyste pozvali svědky, možná bych dorazil, ale když pozvaní nejsou tak nejdu, není co řešit". Úřad zřejmě hodil ručník do ringu a vydal Rozhodnutí "řízení se ruší, jednání se nepodařilo obviněnému prokázat".

Za sebe všem mockrát DĚKUJI! Pro mě první "čistá" výhra, kamarád je samozřejmě nadšený (původně chtěl rezignovaně přijmout svůj osud).
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 01 Června 2026, 13:43:28 »

Gratulace, a kdyby bylo to rozhodnutí po ruce, bylo by to fajn.
Jinak pokud se nepletu, někde tady byly ne úplně anonymizované věci, tak je asi potřeba to před přesunem prohlédnout.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
Re:[WIN] Chybějící RZ
« Odpověď #55 kdy: Dnes v 09:32:06 »

Usnesení (ano, není to dokonalé).. Asi můžete zveřejnit, anonymizace snad dostatečná (z hlediska osobních údajů).
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: Dnes v 12:44:29 »

Dobré, jen tam většina textu chybí :-)
IP zaznamenána

_jk

• Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: Dnes v 22:13:59 »

@Fogyn:
Gratuluji a s dovolenim pridavam jednu kuriozitu z nedavne doby...

Pendluju denne do Nemecka, na hranici jsou plus minus pravidelne kontroly (na nemecke strane). Vetsinou mne nechavaji projet, nekdy chteji videt jen papiry, vzacne pak komplet kontrolu auta, kapes, batoziny. Posledni zminene je sice fakt otrava, ale pri kazde kontrole byli vzdy korektni, nesnazili se najit "nejakou blbost, na ktere cloveka uvarit", i kdyz by pri dostatku motivace urcite neco nasli (treba kamerku, zeano).

- Dobry den, mluvite nemecky?
- Ano, tedka tam jedu do prace. (ackoliv jsem velmi dobre srozumen se zasadou "s policii se nebavime", ze zkusenosti ostatnich pendleru to tady v tomhle smeru funguje trosku jinak, mj. to dokaze vcelku zkratit prubeh kontroly)
- A proc jedete bez SPZ?
- Coze?!
- No... zastavte si tady stranou, at muzou projet ostatni a pojdte se mrknout.
Vystoupim, koukam, znacka nikde, ja samozrejme o nicem nevim... policajt mezitim kouka dozadu, tam znacka je, a zada technicak a doklady.
Jeden policajt overuje papiry, ze ja jsem ja, ze auto je moje, ze zadni znacka odpovida technicaku, druhej se zatim pta, jestli tim autem projizdim pres caru denne, coz potvrzuji (tonouci hleda mozna stebla k chyceni se, kousek dal po ceste maji kamery, kde to snad i dokazou overit...).
Mezitim mne napada, nojo, u prace je betonova stena, ze ja do ni pri parkovani tuknul, az mi znacka vypadla z ramecku...
Nakolik vim, ze v CR je tohle pruser smrdici zakazem rizeni (coz by pro mne byl problem fatalni - jezdim po zakaznicich), volam kolegovi, ze fakt nevim, kdy a jak dojedu a v hlave mi to srotuje, jestli jsem v pytli, nebo jo.

Doklady dostavam nazpet, tak se ptam...
- Muzu auto odstavit aspon tady vedle na parkovisti a dojet do prace vlakem, mrknout se, jestli mi to na tom firmenim parkovisti vcera neupadlo?

- Overili jsme, ze auto je vase, znacku neevidujeme jako kradenou, ani jako nalezenou. Zadni znacku mate, auto dle ni identifikovat dokazeme... Neni to idealni, ale jedte dal do prace a kdybyste tu znacku nenasel, tak holt po navratu do CR se stavte na policii nahlasit ztratu, at mate aspon docasnej papir, nez budou vystaveny znacky nove.

Jakkoliv jsem doposud ani nezjistoval, co cloveku skutecne hrozi za jizdu s upadlou SPZ, nepozoroval jsem zadnou snahu "si pripsat carku", udelit pokutu nebo zakaz rizeni... vnimal jsem spise ochotu pomoci pri proverovani, jestli tu znacku nahodou nekde nevidi nahlasenou/navracenou a vubec, hlavne, at jede, kdyz tu pracuje a plati dane - pokud mu jizdu znemoznime, tak nam tu nic platit nebude.

Nevim, jestli byl jejich postup "spravny dle zakona", nebo byli "proste jenom lidi", ale byl jsem z tohodle pristupu naprosto v soku a musel jsem jim z celeho srdce podekovat.

Zaroven tak nejak tusim, ze byt zastaven jeste na nasi strane hranice, asi by z toho byla spousta nervu ohledne mozneho zakazu rizeni... :/
IP zaznamenána