30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: jen pro info a někoumu snad i pomůže  (Přečteno 4706 krát)

novej

• Zobrazit profil
jen pro info a někoumu snad i pomůže
« kdy: 11 Června 2025, 15:46:20 »

Překročil jsem rychlost v nějakých Jaroslavicích u Benešova.
Rok se nic nedělo až do té doby když jsem chtěl zaplatit za natankování a při té příležitosti jsem zjistil že mám exekuci na účet. Začal jsem plašit a zjišťovat co se děje. Po půl dni telefonování jsem nakonec zjistil, že mi účet pozastavil exekutor do doby zaplacení pokuty 7500kč.
Zaplatil jsem a začal zjišťovat proč to došlo až k zablokování účtu, proč jsem nebyl vyrozuměn modrou obálkou.
Důvod je jednoduchý, měl jsem zřízenou datovou schránku kterou jsem si sám vědomě nezřizoval a tím pádem o ní nevěděl.
Tam mi samozřejmě přišlo předvolání, pak tři upomínky a samozřejmě nakonec vyjádření exekutora.
Díky tomu jsem zjistil že mi běží ještě další pokuta vedená soudem. tak to shrnu. Ten den jsem zaplatil 16700kč.
Kdybych věděl že mám nějakou datovou schránku mohl jsem být cca na polovině.
To vše píšu jako tip. Mrkněte se jestli náhodou nemáte založenou datovou schránku 8)
IP zaznamenána

ateliersk

• Zobrazit profil
Re:jen pro info a někoumu snad i pomůže
« Odpověď #1 kdy: 11 Června 2025, 15:59:54 »

omlouvam se, ale jeste tu o smolickovi pacholickovi  ;)  : "Důvod je jednoduchý, měl jsem zřízenou datovou schránku kterou jsem si sám vědomě nezřizoval a tím pádem o ní nevěděl."
IP zaznamenána

Marack666

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11 Června 2025, 16:41:06 »

A kdo Vám tu datovku teda založil?
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 11 Června 2025, 16:59:27 »

Datovku mu založil stát, protože má živnost. Došlo k tomu už ale před více než 2mi lety.

https://info.mojedatovaschranka.cz/info/cs/2005.html
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 11 Června 2025, 17:13:34 »

Tam mi samozřejmě přišlo předvolání, pak tři upomínky a samozřejmě nakonec vyjádření exekutora.

Předvoláním, upomínkou ani vyjádřením exekutora pokuta uložit nelze. Pokud je to skutečně tak, pak to máte vyhrané a dostanete vše zpátky. Ale ono tam asi bylo i nějaké rozhodnutí, případně příkaz, že?

To vozidlo je na IČO?
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 11 Června 2025, 18:29:48 »

Jestli to začalo před rokem, má Marack velmi pravděpodobně smolíka. Zprávy starší 90 dnů od doručení se z toho Zajíčkova výblitku mažou.

Jak jste přišel na to předvolání a tři upomínky? Co všechno a ze kdy v datovce máte?
IP zaznamenána

novej

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 12 Června 2025, 10:49:09 »

Příspěvek není o tom jak je možný že mám datovou schránku, ale o tom, že nevím že ji vůbec mám a od té doby se vše úřední děje přes ní. Měl to být tip na to zkontrolovat si to ať nedopadnete jako já. Ano samozřejmě, že platím za své chyby a s tím problém nemám, ale žil jsem rok v poklidu, že je vše v pohodě a při tom mi narůstaly částky za soudní a exekuční výlohy.
PS: Mám teorii, že při zřizování identity občana se automaticky aktivovala i datovka.

IP zaznamenána

novej

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 12 Června 2025, 10:52:16 »

Jestli to začalo před rokem, má Marack velmi pravděpodobně smolíka. Zprávy starší 90 dnů od doručení se z toho Zajíčkova výblitku mažou.

Jak jste přišel na to předvolání a tři upomínky? Co všechno a ze kdy v datovce máte?
Je tam vše za celý rok, předvolání k vysvětlení, upomínky a nakonec exekutor a oznámení u exekuci na dlužnou částku na účtě.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 12 Června 2025, 11:02:36 »

Těch 90 dní je AFAIK od přihlášení do DS (tedy faktického doručení, ne od fiktivního doručení po 10 dnech od dodání). Tedy při obvyklém scénáři, že někdo delší dobu ignoruje svoji DS, by se nemělo stát, že má formálně doručeno a ani se zpětně nedozví co. Nicméně účinky doručení (a tím i start té 90denní lhůty) vyvolá řada operací, při kterých v ten moment doručené zprávy přímo nevyskočí uživateli pod nos (např. když použije přihlášení do DS kvůli odeslání nějakého podání nebo jako metoda prokázání totožnosti), takže pokud někdo záměrně nechává DS delší dobu ležet ladem, měl by být o to pozornější ve chvíli, kdy na ní pak jakýmkoliv způsobem sáhne.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 12 Června 2025, 14:07:26 »

Je tam vše za celý rok, předvolání k vysvětlení, upomínky a nakonec exekutor a oznámení u exekuci na dlužnou částku na účtě.

Podstatné by bylo hlavně Rozhodnutí nebo Příkaz. Něco takového tam je?
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 12 Června 2025, 23:42:32 »

Myslím, že zajimavá otázka je, zda je auto psané na firmu(IČO) nebo je psané na fyyzickou osobu, protože jaestli to dobře chápu pánovi založili automaticky DS typu PFO, takže pokud by auto nebylo na IČO pak by ouřadi nedosručovali tak úplně správně.
IP zaznamenána