Zdravím , došla mě výzva od MU ,že zahájili semnou řízení o údajném přestupku. "Oznámení o zahájení řízení o přestupku a předvolání obviněného k ústnímu jednání"
údajně jsem se choval neohleduplně na silnici a nebezpečně předjížděl jiné vozidlo ... PČR to ale neviděla , bylo to na základě náhody, kde o podál zrovna stáli a zastavili mě jako obyčejná silniční kontrola, ale hned auto zamnou zastavilo a vylezl práskač "jako" svěděk v autě a napráskal to hlídce že jsem ho údajně ohrozil ... hlídka mě tedy ztotožnila a chtěla pokutovat na základě svědka jeho svědectví ... odmítl jsem a jelikož na místě nebyly žádné jiné důkazy PČR to poslala na MU a do protokolu PČR jsem uvedl že nesouhlasím, že jsem sic vozidlo před chvílí předjížděl, ale nikoho neohrozil a podespal (zde vím pro příště ,že už se nevyjadřovat školácká chyba). A odjel.
Dnes došel dopis do datovky a vyzvedl si ho.
Otázky: jak postupovat ...
mají mě ztotožněného ,že jsem řídil. Mají svědka vozidla a je to tvrzení proti tvrzení (není kamerový záznam) .... nyní chce MU vyslechnout svědky i mě
1. Mám si teď vyžádat už spis ?
2. Mám chodit na ústní jednání 30.6.2025 ? (nechci tam jít raději bych poslal své vyjádření písemně , že jsem předjížděl /rozvedl bych to detailně / podle pravidel a nejsem si vědom přestupku
3. V době jednání ústního budu mimo ČR mám zaplacenou letenku do Londýna mám to sdělit MU ( a KDY mu to sdelit? ) kolik dní před zahájením ? stačí den předem?
4. Nebo počkat až se vyjádří svědek v ústním jednání + pak si vyžádat spis a na to reagovat? poslední možnost vyjádření píší 7.7.2025 ale ústní jednání je na 30.6
5.Po tomto datu (7.7) bude vydáno rozhodnutí ve věci samé. Takže kdybych se nevyjádřil vůbec, tak rozhodnutí lze napadnout ? a teprve v této fázi bojovat?
Díky za pomoc jaký zvolut harmonogram postupu a zkusime WIN