30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Oznámení o zahájení řízení o přestupku a předvolání obviněného k ústnímu jednání  (Přečteno 22331 krát)

7lucas7

• Zobrazit profil

SO má dva svědky, kteří tvrdí, že vozidlo nebezpečně předjíždělo. I kdyby to byl fakt, ale SO by měl bez pochybnosti prokázat, že 7lucas7 byl řidičem, který manévr provedl.

Můžete poskytnout přesný opis výpovědi svědků?
Nemohl by teď spolupracující řidič/Helmuth podat oznámení, že mu bylo bráněno v předjíždění?
už nejde poslal jsem jak mě radili dříve ve vláknu : navíc všude se uvádí že jsem řídil , tak jsem se nechtěl zamotat do "lží" takže to je pasé Helmut ... ale pro příště vím , že nebudu nikdy ani na místě nic sepisovat a podepisovat a vysvětlovat a bráním si tím obhajobě... takže úřad má mé vyjádření ke konci lhůty:

Využívám svého práva v dané věci nevypovídat a současně uvádím, že jsem se jako řidič vozidla xxxx dne xxxx v čase xxxx  žádného porušení zákona nedopustil.

Práskači  uvádí shodně (oznamují) viz opis + je tam nahoře klasika  čas a místo , ale najednou ve svědecké výpovědi už není o nebezpečném předjíždění ani řeč! a celé to stojí teď na bránění v předjíždění a přitom SÚ v předvolání (kde na základě PČR píše o něm :-) celkem zmatek  ... ( ale ani to bránění ničím jiným to nedokládjí (žádné foto, video) nic ve spise není jen tento text podepsaný 2x . Police ČR taky nic nepřidává ve spise a odkazuje se jen na práskače, protože u toho nebyla.
Asi počkáme co přijde z SÚ ... ale poslední odpovědi se přikláníte ,že to asi bude vinen a pak odvolačka ... počkáme tedy na rozhodnutí .. to zde pošlu a poradím se.
« Poslední změna: 04 Srpna 2025, 11:15:02 od 7lucas7 »
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil

Zeptal se SO práskačů na to, co je vedlo k předjíždění vozidla, které je právě předjelo? Přeci jenom, je to poměrně nestandardní chování, možná až agresivní.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Já bych to upravil - práskačů bych se na nic neptal (koneckonců nechcete potvrzovat totožnost víc než je nutné, zvlášť pokud chcete hrát notu s výměnou řidiče), ale SO bych taktně upozornil, že svědectví člověka, který okamžitě agresivně předjíždí "z pomsty", asi nebude úplně věrohodné a objektivní. A čím klidnější u toho bude, tím lépe...
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil

Variantu s helmutem autor vlákna zamítnul.

Pokud se SO nedotázal na důvod opakovaného předjíždění, znamená to, že nemá dostatečně zjištěný skutkový stav, což je možné využít různými způsoby.
1. Uvést tuto skutečnost do případného odvolání
2. Touto skutečností je možné zdůvodnit žádost pro opakovaný výslech svědků, viz. 2 Afs 95/2023 - 42.
 > Podmínky, za jejichž splnění je opakovaný výslech možný, definoval již dříve Nejvyšší správní soud ve své judikatuře. Z tohoto rozsudku vyplývá, že opakování výslechu je možné za předpokladu, že 1) ... 2) ... či 3) pokud by se měl svědek vyjádřit k novým, dosud neprojednaným okolnostem věci.
IP zaznamenána