30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Překročení rychlosti v obci o více než 40 km/h - potvrzení o zadržení řp  (Přečteno 6313 krát)

stanice35

• Zobrazit profil

Jestli to bylo tak, že někoho ve Vašem autě nejdřív změřili, pak se jim auto ztratilo z dohledu a následně zastavili Vás, tak přece nebudete pykat za někoho jiného.
IP zaznamenána

RozhodneNeRobinCizek

• Zobrazit profil

Jestli to bylo tak, že někoho ve Vašem autě nejdřív změřili, pak se jim auto ztratilo z dohledu a následně zastavili Vás, tak přece nebudete pykat za někoho jiného.

Díky

-Teď si ještě uvědomuju, že jsem vlastně ten den vůbec neřídil. Celý den měl auto svěřený kamarád, který mi je vzhledově velice podobný. Ovšem jsem si v autě nechal občanku, tak ji z nějakého důvodu předložil fízlovi, místo té jeho vlastní. Jak se timhle úřada může vypořádat?

Pokud je tahle cesta taky možná, tak hádám, že není vhodné se na úřade moc ukazovat, abych jim tam náhodou moc nezamotal hlavu. Může tam ten zadrženej řp odevzdat někdo jiný? Třeba člen rodiny?
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Jestli chcete rozporovat osobní ztotožnění fízlem tak popřeju hodně štěstí a poprosím kávičku... Těch 40 sekund mimo dohled může pomoct, ale taky záleží "za jaké situace". Na obchvatu při rychlosti 80+ asi těžko obhájíte, že někdo zastavil "někde", vy jste nastoupil, zase zrychlil, ... pokud to bylo v husté zástavbě a s fízly jste se naháněl v uličkách, tam by to šlo. Na rovné silnici ... těžko. Ale samozřejmě - písek do soukolí..
IP zaznamenána

RozhodneNeRobinCizek

• Zobrazit profil

Furt se nic neděje. Pokud se nepletu, tak fízl nejpozdějc následující prac. den měl věc poslat na úřad. Úřad pak do 5 dní zahájit řízení o zadrženym řp. Má cenu podávat nějakou stížnost? Na SO2, nebo kam?
« Poslední změna: 10 Června 2025, 13:21:32 od RozhodneNeRobinCizek »
IP zaznamenána

RozhodneNeRobinCizek

• Zobrazit profil

Přišlo rozhodnutí, řp zůstává zadržený do vydaní rozhodnutí o přestupku. Úřad se opírá o to, že kvůli překročení rychlosti nejčastěji vznikají nehody a že jsem na začátku 2024 jel 51 km/h na 40. Tím pádem se domnívají, že bych v průběhu projednávané věci mohl opět při jízdě překročit dovolenou rychlost. jsem s největší pravděpodobností opět překročil max. dovolenou rychlost:).

Měřeno pomocí 20/20 TruCam 2. Kromě fotky z lidaru mají videozáznam z fízlkáry, kdy kolem nich projíždim a nejspíš i jak se zamnou pak vydali. Fotky, kdy si vyfotili auto zepředu a zezadu po zastavení a ztotožnění. Dále videozáznam, kdy semnou pak na místě jednali.

K řízení o zadržení řp jsem se nemohl jak vyjádřit. Rovnou přišlo rozhodnutí bez toho, abych byl vyrozuměn, že bylo zahájeno řízení. Teď mohu akorát podat odvolání. Má smysl rovnou v tomto odvolání říct, že jsem auto v době spáchání přestupku neřídil? Rozhodnutí můžu případně nahrát.
« Poslední změna: 14 Června 2025, 01:40:14 od RozhodneNeRobinCizek »
IP zaznamenána

RozhodneNeRobinCizek

• Zobrazit profil

Zároveň předpokládám, že o tomhle odvolání klasicky rozhoduje kraj. S tím, že úřad má měsíc na to, aby odeslal spis s odvoláním na SO2 a následně se kraj k odvolání vyjádří za další necelé 2 měsíce, tak pak nemá ani smysl odvolaní sepisovat. Za tu dobu už s největší pravděpodobností bude vydaný rozhodnutí o přestupku samotném a zároveň už s největší pravděpodobností uběhnou 3 měsíce ode dne zadržení, které se mi započítávaj do trestu zákazu činnosti.

« Poslední změna: 14 Června 2025, 01:43:38 od RozhodneNeRobinCizek »
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil

Chtělo by to nahlédnout do spisu a zkopírovat fotky + video.
IP zaznamenána

RozhodneNeRobinCizek

• Zobrazit profil

V přístim týdnu se stavim na úřade. Zažádám o kopii, případně ofotim a nahraju sem. Jinak zatim všem děkuju za zmíněné rady. Přeju hezký víkend.
IP zaznamenána

RozhodneNeRobinCizek

• Zobrazit profil

8)
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil

Než tam půjdete, doporučuji přečíst si toto: https://road-fens.com/fsm-7-spis-a-nahlizeni-do-nej/ , možná ještě lépe celou rubriku: https://road-fens.com/category/fsm/
IP zaznamenána

RozhodneNeRobinCizek

• Zobrazit profil

Než tam půjdete, doporučuji přečíst si toto: https://road-fens.com/fsm-7-spis-a-nahlizeni-do-nej/ , možná ještě lépe celou rubriku: https://road-fens.com/category/fsm/

Děkuju, tohle je už moje druhý ródeo s úřadem, zároveň mi podruhý jde o noty, takže už trošku vim, o co go. Poprvý se to táhlo 2.5 roku, kdy po mym druhym odvolání kraj nakonec rozhodnutí zrušil a řízení zastavil. Bába na úřade byla tak neschopná, že jsem bez znalosti spisu a bez toho, abych se na úřadě vůbec někdy objevil, nakonec vyhrál. Bohužel v týhle situaci mi jde o to, co nejdřív se pokusit o win. Tudíž pokud to bude vůbec možný, tak aby rovnou rozhodnutí ouřady bylo nevinen. Kočkovat se s SO1 a SO2 rok a více pro mě v týhle situaci se zadrženym řp je bohužel neekonomický. Jestli ve spise nebude něco, pomocí čeho by se to dalo prvoinstančně vyhrát, tak se bohužel nejspíš nechám na sucho ohnout.

V pondělí skočim na úřad a spis s fotkama a videama nahraju.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Tak bohužel, nepamatuju, že by něco podobného SO1 vzdal. Ale zkusit to můžete.
IP zaznamenána

RozhodneNeRobinCizek

• Zobrazit profil

Pošlu ještě to odvolání na rozhodnutí ohledně zadržení řp. Nemám tim teď co ztratit. Jen bych se chtěl zeptat. Chápu správně, že úřada měl správně před vydánim rozhodnutí nejdřív zahájit řízení? Přišlo mi pouze rozhodnutí bez toho, abych byl vůbec vyrozuměn, že nějaký řízení ohledně zadržení řp někdy začlo běžet. Vydání rozhodnutí byl první úkon úřadu.

Může mě pak prosím někdo po nahrání spisu popohnat jakým směrem se v odvolání vydat? Z toho videa z fízl káry by mělo jít snad určit, zda by šlo úspěšně namítat, že v okamžiku spáchání přestupku jsem já neřídil.
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil

Procesní detaily bývají popsány v zákoně. K postupu úřadu při zadržení ŘP se vyjadřuje  § 118c ZPPK
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#f4377815
IP zaznamenána