30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Kvalitní autoservis v Brně  (Přečteno 12747 krát)

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Kvalitní autoservis v Brně
« kdy: 29 Května 2025, 21:01:01 »

Procházel jsem fora VW clubu i IVECO clubu,ale už nejsou moc akutalizované a rady jsem se tam nedopátral. Tak zkouším zde.
Jestli někdo neví o opravdu seriozním a kvalitním autoservise v Brně a okolí.
Zkusil jsem už několik tipů z internetu a pod, ale vždy to dopadlo k mé nespokojenosti.
Dnes už to zase vypěnilo, když jsem minulý týden dal do servisu IVECO Daily s tím, že chci vyměnit brzdové destičky , jelikož se spustila indikace výměny.  Dále jsem servis požádal ať zkontrolují hadičky od chladiče, že je tam občas únik cca 1l.
No a dnes mi volají , že je auto hotové. Tak tam přijedu a borec mi oznámí, tak jsme Vám vyměnili desky, ale byly trochu sjetý i kotouče a tak jsme je vyměnili. A chladič byl rozpadený, tak jsme ho také vyměnili.. Oprava bratru 30.000.
A v rozpisu chladič za 4500 bez DPH  ( na netu nejdražší je za 2500 s DPH) a koutouče za 4000 ( na netu 1500)
Práce 1000 Kč/hod ( 8hod)  a ještě si účtovali zvlášť výměnu kotoučů a brzd za 2500.  K tomu pak plno drobného materiálu.
Nesnáším takové ojebávače, kdy navíc dopředu ani nezavolají co s tím je a co a za kolik budou měnit..

Tak bych uvítal tipy na kvalitního servisáka na dodávky, kdyby někdo o někom věděl.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Kvalitní autoservis v Brně
« Odpověď #1 kdy: 29 Května 2025, 22:32:47 »

Záleží na režimu, v jakém se ta oprava dělala, běžně by neměla překročit předem uvedenou cenu o víc jak 15%.
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 30 Května 2025, 08:32:04 »

Právě, že nebyla uvedena žádná -Výměna desek je obecně cca do max 5000 Kč. Ani papír o převzetí auta mi nedali.
IP zaznamenána

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 31 Května 2025, 01:25:49 »

Drak Kuřim. Na všem se pořádně domluvte a bude to sedět.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #4 kdy: 31 Května 2025, 02:36:17 »

Cotoe trochu sjetý kotouče? kleslo to pod mez opotřebení danou výrobcem? případně bylo vopotřebení nerovnoměrný?

Zrovna sem jednomu garážníkovi, co že furt ať jedno auto dám tady nekomu vokolo, proč to tahat 60 km, poudal, že za chvílu se budou místa ve frontě u rozumnějších lidí dědit tvl.

Dneska sem si rozebíral motor sám, se mu do toho taky nechtělo, tak akorát sundal hlavu a pár drobností a vysral se na to. Nejvíc mě teď trápí řemenica na klice, se vším vostatním sem si poradil - vidim to že převinout stator motora kompresora co nejdřív (taky sháním převíječa) a pořídit rázovou pištolu, a taky momenťák, budu si asi muset do budoucna dělat stále víc věcí sám a tydle věci se budou fest hodit. Motoráři co sem dostal doporučení jako bezva, klidně by udělali ai komplet generálku (i když radši nechcu vědět za kolik), ale berou nový zakázky až od příštího roku ::). V horizontu tejdnů udělají přeleštění, výbrusy, měření vůli bloků, palic, hřídelí atd., to problém není. Takže ani nezbývá jiná možnost, než si toho co nejvíc dělat sám (rozebírání je eště pohoda, opětovný skládání teprva bude prdel).

Můžu potvrdit keťasácký ceny, já sice furt navyšuju cenu, t. č. 600, ale tai s těma auto-ser-víc-ama se všeci posrali v lese a tam se to zcela odlučuje od nejaké reality, litr dneska žádná míra, takže co si udělám sám, na tom prostě ušetřím a ne málo. A prej ai tak všude narváno a mají pořadníky - jasný potvrzení že lidi ty dnešní sračky nekupujou a začínajou radši sypat do stávajících/ojetejch aut.

Nutno ovšem potknout, že brutálně ubývá těch starejch dílensko-průmyslovejch areálů, kde většina ser-víc-ů sídlí, a ten zbytek byť jsou v katastrofálním stavu a nešáhlo se tam do ničeho desítky let, tak špekulanti šroubujou nájmy až do řiti. Takže provozovatelí ser-více-ů ostatně ani nemají jinou možnost, než to promítat do ceny (a to teda nájmy těch protor pro ně jsou největší výdaj vůbec).
« Poslední změna: 31 Května 2025, 10:32:33 od Behemot »
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 31 Května 2025, 08:45:03 »

Právě, že nebyla uvedena žádná -Výměna desek je obecně cca do max 5000 Kč. Ani papír o převzetí auta mi nedali.

Po bitvě je každý generál, ale jako uživatel tohoto fóra jste byl velice naivní. Minimálně u první návštěvy nemít rozpočet a předávací protokol. Po provedení opravy, která nesplnila Vaše očekávání jste si vyžádal staré díly? A v rozpisu mají specifikovaného výrobce náhradních dílů?

Na druhou stranu, různých vykuků, kteří přijedou s tím, že díl mají svůj a na YouTube se koukali, že výměna je na půl hodinky, a teda čekají cenu 500Kč se taky najde dost.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #6 kdy: 31 Května 2025, 10:32:06 »

Až nebudou dodávat díly za keťasácký ceny (případně strachlajny aj. za cenu značkové druhovýroby), tak to asi lidi nebudou vozit. Jenže to je daný tím, že voni jim tam korporáti „pronajmou“ mašiny a dyž udržijou nejakou dobu obrat, tak si je můžou „nechat bezplatně“ už furt. Jejich prachy to nejsou, ať si to pěkně zatáhne zákazník, umožní to vybavit dílnu s podstatně menšíma investicema, a že to je na úkor toho, že korporát jim ai s „60% obratovou slevou“ účtuje cenu vyšší, než za kterou to vohnout koupí na netu (a to si tam eště přihodí ser-víc svou maržičku, mnohny pěkně keťasáckou, asi jak třeba topenáři)…však mužeš jet jinam.

Servisy, hlavně garážníci, co dělají eště rozumně, pořád jsou, ale jak sem uváděl, je na ně pořadník. A místa na pořadnících se začínají dědit.
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 31 Května 2025, 12:14:46 »

to Hugo:  ano, moje chyba, že jsem netrval na papíru a ceně předem. 
Servis nebudu jmenovat -ale je mezi odbočkou na Mokrou horu a Globusem

Každopádně se rozplynuly moje představy, že se člověk objedná na servis s nějakým požadavkem - předem zašlu VIN kod. Následně
při převzetí auta budou mít nachystány 3 ceny pro požadovaný úkon ( destičky)  . A dají výběr jestli chci originál, značková druhovýroba nebo noname.  A já si zvolím dle ceny a třeba dám i na radu servisáka. Napíše cenu a předá protokol.
No a když se zjistí, že je tam potřeba něco navíc, tak opět dá cenové varianty, a zavolá zda to vůbec chci řešit.

Takto nevím jakou kvalitu dílů tam mám ( dle ceny to musí být něco lepšího než originál :-)   )
Předpokládat cenu do 5000 a na místě uvalit skoro 30 je pro mne u tohoto servisu konečná..
Neměl jsem ten den náladu se hádat..  Jindy bych tam borca zpucoval.

« Poslední změna: 31 Května 2025, 12:18:16 od sennheiser »
IP zaznamenána

Ropák

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 31 Května 2025, 12:21:09 »

... různých vykuků, kteří přijedou s tím, že díl mají svůj a na YouTube se koukali, že výměna je na půl hodinky, a teda čekají cenu 500Kč se taky najde dost...

V tomhle máte samozřejmě pravdu.
Ale solidní servis, pokud dělá něco nad plán, zvedne telefon a zavolá majiteli, že je potřeba tohle a tamto. Stává se to běžně. Mění destičky a objeví zarezlej pístek, vodítka, nebo aspoň střihlou manžetu. Takže oprava třmenu, pak se utrhne odvzdušňovák (protože brzdovku deset let nikdo neměnil) a už se to nabaluje ...

Nějaká autodílna je v každý větší vesnici, někdo místní Vám určitě poradí. Často tenhle druh oprav, kde je potřeba si s tím pohrát, udělá líp kdejakej garážník, než značka.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #9 kdy: 31 Května 2025, 13:17:19 »

No todle je běžný možná na západě, ale jak píše Ropák, tady by aspoň měli zvednout telefén a zavolat, né že bez ničeho začnou měnit díly. To smrdí požadavku platit za něco, co ste si nevobjednal, a esli to sou až takový kreténi, klidně jim pošlete teď v klidu písemnou reklamaci (pro začátek e-majlem), že dodali neco, co ste se neobjednali, v rozsahu, o kterým nebyl nikdo informován a v ceně, kterou nikdo neschválil. A starý díly taky neukázali, přičemž jak sem už uváděl, pokud není geometricky špatnej, zkorodovanej, případně sjetej nerovnoměrně, tak kotoučovej disk se mění až když je na hraně opotřebení (danou tloušťkou) dle výrobce (vozidla). Esli si je chcete vychutnat, tak klidně odstoupit od smlouvy, by byla prdel kdyby měli ty disky zadarmo sundavat a vracet tam původní - který asi už nedohledají, resp. nedokážou, že sou to vony, dyž je to hozený v kubíkové hromadě několika centů starýho železa :D

Ropák: s vesnickejma garážníkama je ale často problém, že se jim velká dodáfka nevejde do dílnu (na délku bo i na vejšku). Todle eště jde udělat na ručním heveru (byť musí být dobrá kastle, jak je spodek shnilej, propadne se to), postupně každá půlka, ale další práce často ne. Vim vo jako-tako karosářovi, byť už je v doochodě takže tam netráví každej den a termíny jsou prostě dlouhý, synáček dělá i další servisy, ale to je přesně ten případ, nic neřekne a pak že vyměnil půlku motoru, eště za strachlajn, a řekne si ceny skoro jak za originální díly (kdyby eště teda vůbec byly). Navíc zrovna tehdá ty podběhy udělal na voko, ale že by na to šel dát hever teda ne. Plus nechápu proč to tvl každej furt motá z plechu, když se to dá fpohodě koupit a to včetně výztuh právě na ten hever ::)

Ale vzato kol a kolem eště dopadl dobře, já sem dal starýho pikouša dementovi na doporučení (přičemž pak z nich vypadlo, že ho prakticky neznají), včetně karosářskejch prefabrikátů, měl jenom rozhodit zadní nápravu, vyříznout to, vevařit to, nastříkat. To bylo v září 2023. Asi do listopadu se kroutil že na to vlastně nemá čas a ať zavolám jindy, aby se rozhompal, že to nakonec ani dělat nechce. Za tu dobu odrovnaný dva akumulátory (první byl tři měsíce starej). Na jaře sem jasně zavelel, že chcu minimálně tu akunu, že sem musel místo auta, který nebylo udělaný ani v dvojnásobku předpokládanýho termínu, pořídit jiný, stálo mě to (i s řešením dalších ukrytejch závad) ranec prachů, tam propadla dálnička, nový ručení, atd. Začal se zmrd kroutit, kroutí doteď a je to vodtažený do kopřiv neznámo kam. Konečně se do toho milostivě vložil servisák, kterej mě tam poslal, že to teda jako vodtáhnou k němu a pak se uvidí. Naštěstí vo ulicu níž je solidně vypadající (taky (skoro?)) důchodce, co by to - SNAD - udělal. Tak si tady žijem. Na každé straně vošousti co už né že neví, co by si za to řekli, ale ani za prachy nakonec dělat nechcou a když eště nadělajou škodu, tak se chovají jak kundy. Samozřejmě jít na debile s předávacím protokolem, tak člověka pošlou rovnou do prdele.

Nicméně pokud tamto je zavedenej servis, co se tváří nóbl, dokonce dělá zdání autorizáku (ale autorizák to není, ne?), tak jednání na úrovni takovejch vesnickejch garážníků (co nemají ani cedulku provozovny a dělajou si to nejspíš všecko načerno nekde ve dvoře), to je fakt masakr.
« Poslední změna: 31 Května 2025, 13:20:47 od Behemot »
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 31 Května 2025, 18:44:19 »

Mám v rodině přesně ten vesnickej servis. Žádné cedule, reklamy, atd. Práce pokokot. Dva hevery, dodávka se vleze, ale 10ti paleta plachta už ne. Takže mám dost dobrou představu, jak to chodí.

https://www.facebook.com/share/r/16WJhy31WE/?mibextid=wwXIfr

IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #11 kdy: 31 Května 2025, 19:54:10 »

No hlavně tak, že pokud neco poserou, tak na nich člověk nic nevymámí, pže mu zapřou že to auto vůbec nekdy viděli žejo. Tam je právě dobrý jít hlavně na doporučení, jinak to může být docela vabank.
IP zaznamenána

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 31 Května 2025, 21:31:49 »

Já jsem za svůj život potkal nejvíc vychcaných zmrdů - právě opravářů aut. Mohl bych tu napsat hromadu příběhů, kdy mě ochcali, nebo se o to snažili.

Jakmile Autoservis - mechanik - Zmrd zjistí, že se nenecháte opít rohlíkem jeho pohádek a tím od něho okrást, JSTE PRO NĚHO NEZAJÍMAVÝ.

Učebnicová zlodějina, učebnicová manipulace, která funguje na Tondu z horní dolní, který ZMRDŮM UVĚŘÍ, že u výměny vzduchového filtru, musel vyměnit i sedadla, zadní dveře a servořízení.

Když dojedu za hranice do Polska, za garážovým mechanikem na Kladsku, dovezu si své díly a mohu se dívat =
- jak mi lije můj donesený EXXON MOBIL a ne ten olej od firmy KDOVÍCO ze sudu. Že ho nechá vykapat a vymění i filtr, ne že ho jen otře hadrou, aby vypadal vyměněný.
- Že mi vymění zadní desky, a dá mi tam ty TRW co jsem si dovezl a nastaví ruční brzdu
- obutá zimní kola mi vyměnil za obutá ALU letní (kus za kus), dofoukal a utáhl digitální ráčnou

Dojel jsem, udělal mi to na počkání, já platil 40,- €.

Mému známému udělal rozvody na Fabii II za 80,-€, Motor 1,4 16V 63 koní.

... 

« Poslední změna: 31 Května 2025, 21:34:49 od MatesBrno »
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 01 Června 2025, 01:41:55 »

Tak to je super možnost, jedině tak se pročistí trh. Když tu službu nebudou mít šmejdi komu prodat. Ale to je všude. Třeba sehnat šikovného a cenově rozumného čalouníka, když u něčeho staršího potřebujete udělat aspoň volant, šaltpáku a loketku a neplatit bambilion?

Já třeba olej při výměně odsávám. Starý auta tak nechci riskovat.
Celkově se mi zdá, že servisní přívětivost od inženýrů automobilek klesá. Výměna běžné halogenky kolikrát nejde bez heveru a sundání minimálně kola a oplastování.

U vzduchového filtru nevím, ale třeba si ho Tonda z Horní Dolní spletl s pylovým (kabinovým) a tam nutné rozebrání půlky palubky je reálné u některých modelů.

Je to stejné jako u sekačky. Kdo si neumí udělat servis sám, tak to musí odvézt třeba do Mountfieldu (autorizáku) a zaplatit raketu. Nebo bude hledat někoho levnější s větším rizikem. Možností všude dost. I případně ta cizina.

IP zaznamenána

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 01 Června 2025, 11:30:18 »

Nemusíme jezdit do Polska 133km, stačí jet do Rakouska 70-105km ... Ceny v Brně / A

- Přečalounění 4 kožených sedadel 40.000,- Kč / V Mistelbachu to dělá borec vedle Balgy za 500,- € práce, 200,- € materiál - (musíte jet dozadu)
- Detailing - keramická ochrana laku - 120.000,- Kč V Mistelbachu to dělají kluci směrem od náměstí směr na Laa za 800,- €.
- Cena výměny  v obou značkových servisech v Brně u rozvodů Fabia II 1,4 16V - 19.000 / 21.000,- Kč. ve Slavkově 12,5 mat 2,5 práca. V Laa za 500,-€ (veteránista vedle Billy) 
- Výměna oleje VW, Toyota - 5.000,-Kč a v Laa 50,- € + vlastní olej  (Moutnice - Zadlužený zmrd mi naúčtoval za výměnu doneseného oleje a filtru 1100,-Kč a to jsem na něho musel 2 hodiny čekat).

Kupní smlouva na pozemek na kterém stojí dům? Brno 12.500,- Kč. Notář v kikirikí o 18km jižněji flaška Whisky + 5.000,-Kč.

Lidé věří, že když svěří své auto do AUTOSERVISU, že bude SPRÁVNĚ opraveno. Já také dnes věřím, pouze vlastním očím.

Už jsem i zvažoval, že si koupím výtah na auta.

« Poslední změna: 01 Června 2025, 11:34:02 od MatesBrno »
IP zaznamenána