30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: nápad: využit poučení a pak nevypovídat  (Přečteno 4515 krát)

audis

• Zobrazit profil
nápad: využit poučení a pak nevypovídat
« kdy: 28 Května 2025, 13:55:47 »

Ahoj, jsem bojovník jen mírně pokročilý. Čtu si dokola poučení na výzva k úhradě určené částky a zkoumám, jak to zákonodárce nebo so1 vlastně myslel. (zdroj výzva magistrát Hradec králové)
Neuhradí-li provozovatel vozidla nejpozději ve shora uvedené lhůtě určenou částku, nebo nesdělí-li správnímu orgánu údaje o totožnosti řidiče vozidla, bude správní orgán pokračovat v šetření přestupku. Nezjistí-li však do 60 dnů ode dne, kdy se o přestupku dozvěděl, skutečnosti odůvodňující zahájení řízení o přestupku proti určité osobě, věc odloží podle ust. § 76 odst. 1 písm. I) přestupkového zákona, a zahájí řízení o přestupku provozovatele vozidla podle ust. § 125f odst. 1 zákona o silničním provozu, pro porušení ust. § 1 O odst. 3 tohoto zákona.

Mělo by fungovat toto? 
Výzvu ignoruju abych nahnal čas. Ve lhůtě těch 30 dní jdu na úřad, zjistím kdy se o přestupku so1 dozvěděl (datum založení spisu). Já v lhůtě 60 dní (co se so1 dozvěděl o přestupku) bonznu třeba sebe.   
61. den nebo déle (stěžejní! nutné) obdržím
- buď příkaz (a podám odpor),
- nebo výzva podání vysvětlení (nebudu vypovídat nebo udám sebe abych nahnal čas/poté po příkazu odpor/).
- nebo výzva ústní jednání (nebudu vypovídat a dementuju podání vysvětlení)
= cíl: so1 nemůže zahájit sprdel semnou (po 60 dnech), protože  ve lhůtě 60 dnů zjistil skutečnosti oduvodnujici skutečnosti k zahájení řízení o přestupku proti určité osobě . A protože jsem nevypovídal při podání vysv. nebo ústní jednání, sem z obliga též.
1. Má to takto fungovat podle legislativy? Takže pokud so1 ctí zákon, bude win pro mě?

jenže tento nápad mi boří § 125f odst. 5 písm. b) https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361/zneni-20241101#p125f-5-b :-( jsem zmatený.

Když jsem před měsícem dlouhé hodiny studoval forum, myslím, že tento nápad jsem tu viděl realizovat od Číkus jednou.
2. Jde o totéž princip?

Děkuji za názory na nápad popř poučení jak s nápadem a § 125f odst. 5 písm. b) pracovat.
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
Re:nápad: využit poučení a pak nevypovídat
« Odpověď #1 kdy: 28 Května 2025, 14:13:06 »

Realita je prostá. Pokud úřad nedostane zavčas údaje o řidiči, zahájí řízení s provozovatelem (sprdel). Ten obvykle začíná příkazem.

Pokud zahájí s řidičem, tak dokud se řidič nepřizná opravdu příliš okatě a srozumitelně (obvykle osobně na úřadu opakovanými výkřiky „Přiznávám se! Chci potrestat! Přiznáváme se!“)*, tak stejně odloží protože <cokoliv> a zahájí s provozovatelem. Toho snáze podojí, protože má menší možnosti obrany.

Pokud chcete hrát, tak je potřeba před zasláním příkazu provozovateli udat řidiče. Každopádně, hrát o čas už není tak jednoduché, protože po dobu, co běží řízení s řidičem, tak se pozastavuje běh lhůty pro prekluzi. Například, úřad zahájí řízení s řidičem 100 dní od přestupku, tak má pořád ještě 265 dní na zahájení s provozovatelem nezávisle na délce řízení s řidičem (do aktivace dalších lhůt pro definitivní promlčení).

*) samozřejmě, jsou případy, kdy se řidiči povede řízení vyhrát. Pak už na provozovatele taky nemůžou.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 28 Května 2025, 14:27:54 »

cíl: so1 nemůže zahájit sprdel semnou (po 60 dnech), protože  ve lhůtě 60 dnů zjistil skutečnosti oduvodnujici skutečnosti k zahájení řízení o přestupku proti určité osobě . A protože jsem nevypovídal při podání vysv. nebo ústní jednání, sem z obliga též.

Tady bude zakopaný pes. S provozovatelem nemohou zahájit (sprdelní) správní řízení dříve, než po 60 dnech od chvíle, kdy se o přestupku dozvěděli. Kdykoli později mohou, tedy pokud mezi tím nedojde k promlčení.
IP zaznamenána

audis

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 28 Května 2025, 14:44:16 »

obecně: hrát si nechci. úřad mě obsílkami obtěžuje a proto chci co s nejmenším úsilím vyhrát.

dotaz příklad: po výzvě k úhradě urč. částky nebo do 60 dnů udám třeba sebe, bude příkaz, nebo podání vysvětlení a rozhodnutí. Odpor důvod mýlil jsem se nebyl jsem to já.

Co má úřad dělat dál? Použije § 125f odst. 5 písm. b) https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361/zneni-20241101#p125f-5-b a pošle novou výzvu k úhradě částky provozovateli?

jestli jo, Já bonznu spolupracujícího řidiče. Ten se přizná a pak zase přiznání dementuje. A takto dokolečka to můžu točit dokud to úřad neprestane bavit nebo nastane překluze sprdele?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 28 Května 2025, 14:52:45 »

To nebude fungovat. Jakmile úřední parazit zastaví správní řízení s řidičem, zahájí správní řízení s provozovatelem.
IP zaznamenána

mungo

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 28 Května 2025, 14:58:31 »

Chápu, Vás, ale hraní se provádí s cílem vyvést orgán z míry a donutit napáchat co nejvíce chyb využitelných v řízení.

Váš postup nebude fungovat. Úřad obešle jednoho řidiče, kterého udáte. Pokud se ten nepřizná (nebo přiznání v průběhu řízení odvolá), řízení ukončí s tím, že řidiči se nepovedlo prokázet. A zahájí řízení s provozovatelem. Žádnými dalšími udáními se nebude zabývat stejně, jako by ignoroval řetězení řidičů.
IP zaznamenána

audis

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 28 Května 2025, 15:56:36 »

vše chápu děkuji mnohokráte!
=========
prosím o vysvěltení tohoto: v § 125g se píše
(1) Je-li zahájeno řízení o uložení pokuty za přestupek podle § 125f odst. 1, nelze již zahájit řízení o přestupku pro stejné porušení povinností řidiče nebo pravidel provozu na pozemních komunikacích Já to chápu tak, že když so1 zahájí sprdel v provozovatelem, nelze zahájit řízení s řidičem. Správně?

Kolega v tomto odporu zde na foru šachmat použil tento postup?
1. výzva k uhradě částky nikoho neudal
2. so1 vydal příkaz na sprdel na provozovatele dříve než za 60 dnů
3. ~59 den sdělil řidiče
4. Odpor a šach mat.

« Poslední změna: 28 Května 2025, 16:41:17 od audis »
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 28 Května 2025, 18:33:48 »

Toto řešení bude funkční pouze za předpokladu, že:

Citace
2. so1 vydal příkaz na sprdel na provozovatele dříve než za 60 dnů
3. ~59 den sdělil řidiče

Tedy, že úřad udělá tu botu, že pošle Sprdel dříve. Ale spoléhejte se na to... Jde tomu možná trochu napomoci něčím jako „Nikoho vám neudám, nejsem práskačská svině!“ jako odpověď na Výzvu a doufat, že...
IP zaznamenána

anipenny

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 30 Května 2025, 13:58:06 »

Ze své praxe bych doporučoval tzv. "suchý odpor". Žádné důvody do odporu nepíší, zbytečně se pyrát připravuje o munici do odvolání. Podávám odpor a to stačí. Pravda někdy zapomenu podpis a jsem vyzván k odstranění nedostatků. Ale čas zatím pracuje pro mne. Jde o to také důsledně využívat veškeré lhůty co se nabízí lhůty.
IP zaznamenána