Ahoj, jsem bojovník jen mírně pokročilý. Čtu si dokola poučení na výzva k úhradě určené částky a zkoumám, jak to zákonodárce nebo so1 vlastně myslel. (zdroj výzva magistrát Hradec králové)
Neuhradí-li provozovatel vozidla nejpozději ve shora uvedené lhůtě určenou částku, nebo nesdělí-li správnímu orgánu údaje o totožnosti řidiče vozidla, bude správní orgán pokračovat v šetření přestupku. Nezjistí-li však do 60 dnů ode dne, kdy se o přestupku dozvěděl, skutečnosti odůvodňující zahájení řízení o přestupku proti určité osobě, věc odloží podle ust. § 76 odst. 1 písm. I) přestupkového zákona, a zahájí řízení o přestupku provozovatele vozidla podle ust. § 125f odst. 1 zákona o silničním provozu, pro porušení ust. § 1 O odst. 3 tohoto zákona. Mělo by fungovat toto?
Výzvu ignoruju abych nahnal čas. Ve lhůtě těch 30 dní jdu na úřad, zjistím kdy se o přestupku so1 dozvěděl (datum založení spisu). Já v lhůtě 60 dní (co se so1 dozvěděl o přestupku) bonznu třeba sebe.
61. den nebo déle (stěžejní! nutné) obdržím
- buď příkaz (a podám odpor),
- nebo výzva podání vysvětlení (nebudu vypovídat nebo udám sebe abych nahnal čas/poté po příkazu odpor/).
- nebo výzva ústní jednání (nebudu vypovídat a dementuju podání vysvětlení)
= cíl: so1 nemůže zahájit sprdel semnou (po 60 dnech), protože ve lhůtě 60 dnů zjistil skutečnosti oduvodnujici skutečnosti k zahájení řízení o přestupku proti určité osobě . A protože jsem nevypovídal při podání vysv. nebo ústní jednání, sem z obliga též.
1. Má to takto fungovat podle legislativy? Takže pokud so1 ctí zákon, bude win pro mě? jenže tento nápad mi boří § 125f odst. 5 písm. b)
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361/zneni-20241101#p125f-5-b :-( jsem zmatený.
Když jsem před měsícem dlouhé hodiny studoval forum, myslím, že tento nápad jsem tu viděl realizovat od Číkus jednou.
2. Jde o totéž princip? Děkuji za názory na nápad popř poučení jak s nápadem a § 125f odst. 5 písm. b) pracovat.