Poslal jsem na STK tuto reklamaci zatím mailem ručně podepsanou a nascanovanou. Když neodpoví na mail, pošlu ještě poštou. Na toto konkrétní místo stejně už nikdy nepojedu. Nechat si líbit okradení není dobré. A i když mě s reklamací vyhodí, tak jim to na internetu udělá antireklamu.
Kdyby mě nechtěli podvést i v Autopalace Spořilov, tak bych to zjistil dříve. Tam mi slibovali, že v servisu pásy opraví, což bez výměny celého mechanismu není možné. Takže bych platil minimálně dvojnásobek. Tam jsem cítil, že se mnou hrají nečistou hru a nakonec jsem tam musel jet a zřeknout se možnosti vrátit objednané zboží a dopředu zaplatit 5000Kč zálohu. Vycházel jsem z toho, že po zaplacení 7253Kč alespoň budu fyzicky mít pásy nové, pokud ty původní jsou vadné (což nebyly).
------------------------------------------------------------------------
Reklamace STK, žádám o úhradu způsobené škody
Dne 23.4. jsem navštívil provozovnu STK na adrese Kolovratská 2020, Říčany s vozidla Mazda 6 SPZ XXX XXXX. Technik označil 2 zadní bezpečnostní pásy za nevyhovující. Technik za pás jen zatáhl a nedodržel postup testování předepsaný výrobcem. Toto konkrétní vozidlo 2x prošlo na Vaší STK a technik si dříve nestěžoval na chování zadních pásů, které se nezměnilo.
Já jsem o tom nevěděl a považoval pásy za chybné. Proto jsem koupil 2 nové pásy za 7253Kč v autopalace Spořilov – účtenku přikládám. Zjistil jsem, že tyto nové pásy se chovají úplně stejně jako pásy označené na STK za nevyhovující. Proto jsem dále pátral a podařilo se mi sehnat část servisního manuálu, kde je výslovně popsán postup testování zadních pásů. Manuál posílám jako přílohu k této reklamaci.
Při opakování STK s novými pásy jsem Vašemu technikovi předložil list ze servisního manuálu a Váš technik tento dokument zpochybnil s tím, že ostatní pásy blokují hned od začátku dráhy. Podle vyjádření technika jsou bezpečnostní pásy chybné a nebudou fungovat při použití dětské sedačky. Já nemohu chování zadních bezpečnostních pásů změnit, takto bylo auto navrženo a zkonstruováno. I když bylo STK opakováno z důvodu chyby Vašeho technika, tak mi bylo neoprávněně naúčtováno 590Kč.
Toto video ukazuje, že staré pásy jsou stále plně funkční:
https://vimeo.com/1086101590?activityReferer=1Chybným postupem testování na STK mi vznikla škoda 590Kč + 7253Kč za nové pásy a navíc za práci na kterou nemám doklad. Ještě mi vznikly náklady na 2 návštěvy Autopalace Spořilov (musel jsem osobně podepsat zřeknutí se možnosti vrácení) a opakované návštěvy Vaší STK. Žádám o náhradu vzniklé škody.
S pozdravem V Praze dne 22.5.2025