30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [GIVEN UP] Změřeno při předjíždění neoznačeného policejního vozu  (Přečteno 3866 krát)

Jirzhi

• Zobrazit profil

Dobrý den,
rád bych stručně konzultoval aktuální situaci:
Změřeno v druhé půlce března neoznačeným policejním vozem při jeho předjetí.
Naměřeno 88km/h (po odečtu odchylky 85km/h) v obci Chomutov na čtyřproudové silnici oddělené svodidly s povolenou max rychlostí 70km/h.
Na místě s přestupkem z principu nesouhlaseno a předáno na magistrát.
Magistrát Chomutova zahájil řízení klasicky příkazem do datové schránky, který byl po devíti dnech otevřen (7.5.) a zároveň proběhlo nahlížení do spisu v ten samý den.

Při nahlížení zjištěno, že spis není očíslovaný (jednotlivé listy v něm) a neobsahuje průvodní list s jeho obsahem a daty založení jednotlivých částí. (co spis obsahuje je nicméně uvedeno přímo v příkazu(bez datumů)) Očíslování provedla úřednice na místě.
Tyto informace byly zaprotokolovány do protokolu o nahlížení do spisu (Absence obsahu a datumů + očíslování úřednicí na místě).

Měřeno Ramer C, nastavený v automatickém režimu se svědkem měření (druhý policista v autě) Ze spisu zjištěno, že při měření jelo policejní auto rychlostí 66km/h. 
Ve starším návodu k RAMER C jsem se dočetl, že rozdíl rychlostí musí být "cca 20km" , což by bylo splněno. Někde jsem také zaznamenal informaci, že by rozdíl měl být minimálně 25km (pak by nějaké šance byly) - můžete se prosím někdo znalý vyjádřit k tomuto bodu?

Zároveň bych se rád zeptal, jak vidíte zmiňované pochybení ve vedení spisu. Mohla by to být dostatečná munice pro případný boj?

Nyní jsem ve fázi zvažování odporu na který mám čas do čtvrtka 15.5. .  Jsem skoro v nastavení zaplatit a neriskovat dvojnásobnou částku.  Udělali to pro ně chytře, že zvedli náklady na řízení na 2500,- Kč.  kdyby to bylo stále za 1000, tak do odporu jdu i s minimální šancí na výhru v rámci alespoń zahlcení správního orgánu, ale nyní se mi do toho už příliš nechce.
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
Re:Změřeno při předjíždění neoznačeného policejního vozu
« Odpověď #1 kdy: 12 Května 2025, 11:44:47 »

pochybení ve vedení spisu na vydání rozhodnutí a případné odvolání nebude mít žádný podstatný vliv...vlastní zkušenost
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13 Května 2025, 01:18:41 »

Chybné číslování/neočíslování stran ve spisu samo o sobě není dostatečný kalibr na případné zrušení rozhodnutí odvolačkou. V kombinaci s nějakými dalšími zmatky ve spisu by to snad ještě šanci aspoň na vrácení k novému projednání nějakou šanci mělo, ale takhle samostatně si od toho nic neslibujte. Reálně by SO2 akorát suše konstatoval ve dvou, třech větách, že to sice jakási vada řízení je, ale ne tak závažná, aby měla za následek nezákonnost rozhodnutí.

A hlavně, pro příště:
NIKDY neupozorňujte úředníka u SO1 na bordel ve spise, procesní chyby, nelogičnosti v odůvodnění příkazu apod. I ten minimální teoretický potenciál, který by to bývalo mělo, jste zabil tím, že jste hyperaktivně na nedostatky ve vedení spisu upozorňoval a dal parazitce šanci je napravit hned ze startu. Tyhle věci patří do odvolání, napovídat jim není úplně nejlepší taktika...
IP zaznamenána

Jirzhi

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 13 Května 2025, 08:40:56 »

Děkuji za reakce. Pochybení si uvědomuji. Při nahlížení do spisu mi z neznámého důvodu nešlo pustit nahrávávání na mobilu (později vyřešeno restartem) a chtěl jsem mít potvrzení o tom, že jsem zaznamenal nedostatky, tak jsem to napsal do protokolu o nahlížení. Jak zmiňujete, paní hned začala s nápravou a spis alespoň očíslovala. Opět se mi potvrdila důležitost nahrávání a stejně s tím mám pořád problém. (např pravidelně zapomenu, když už jsem nějak kontrolován policií).

Nikdo se nevyjadřuje k rozdílu rychlostí vozidel při měření, takže předpokládám, že toto je taky slepá ulice, takže to vidím na "Given Up", který ještě do konce týdne potvrdím. :(
IP zaznamenána

Jirzhi

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 19 Května 2025, 11:46:03 »

Můžete přesunout do "Given Up".
Odpor jsem již nepodával.
IP zaznamenána