Dobrý den,
rád bych stručně konzultoval aktuální situaci:
Změřeno v druhé půlce března neoznačeným policejním vozem při jeho předjetí.
Naměřeno 88km/h (po odečtu odchylky 85km/h) v obci Chomutov na čtyřproudové silnici oddělené svodidly s povolenou max rychlostí 70km/h.
Na místě s přestupkem z principu nesouhlaseno a předáno na magistrát.
Magistrát Chomutova zahájil řízení klasicky příkazem do datové schránky, který byl po devíti dnech otevřen (7.5.) a zároveň proběhlo nahlížení do spisu v ten samý den.
Při nahlížení zjištěno, že spis není očíslovaný (jednotlivé listy v něm) a neobsahuje průvodní list s jeho obsahem a daty založení jednotlivých částí. (co spis obsahuje je nicméně uvedeno přímo v příkazu(bez datumů)) Očíslování provedla úřednice na místě.
Tyto informace byly zaprotokolovány do protokolu o nahlížení do spisu (Absence obsahu a datumů + očíslování úřednicí na místě).
Měřeno Ramer C, nastavený v automatickém režimu se svědkem měření (druhý policista v autě) Ze spisu zjištěno, že při měření jelo policejní auto rychlostí 66km/h.
Ve starším návodu k RAMER C jsem se dočetl, že rozdíl rychlostí musí být "cca 20km" , což by bylo splněno. Někde jsem také zaznamenal informaci, že by rozdíl měl být minimálně 25km (pak by nějaké šance byly) - můžete se prosím někdo znalý vyjádřit k tomuto bodu?
Zároveň bych se rád zeptal, jak vidíte zmiňované pochybení ve vedení spisu. Mohla by to být dostatečná munice pro případný boj?
Nyní jsem ve fázi zvažování odporu na který mám čas do čtvrtka 15.5. . Jsem skoro v nastavení zaplatit a neriskovat dvojnásobnou částku. Udělali to pro ně chytře, že zvedli náklady na řízení na 2500,- Kč. kdyby to bylo stále za 1000, tak do odporu jdu i s minimální šancí na výhru v rámci alespoń zahlcení správního orgánu, ale nyní se mi do toho už příliš nechce.